ناشران ایرانی پشت درهای فرانکفورت/ ادامه رایزنی ها با سفارت آلمان

عدم صدور روادید به ناشران و نمایندگان ایرانی در نمایشگاه فرانکفورت به احتمال لابی گروهک تروریستی منافقین با سفارت آلمان بعید به نظر می رسد.

 خبرگزاری شبستان،گروه فرهنگ و ادب: در حالی که کمتر از دو هفته به شروع نمایشگاه بین المللی کتاب فرانکفورت باقی است، تعدادی از ناشران همچون انتشارات خانه هنرمندان ایران،انتشارات نشر ققنوس موسسه آوانامه ،انتشارات سوره مهر، موسسه ایرانی بوک و آژانس ادبی پل هنوز موفق به دریافت ویزا نشدند.

 

در صورتی که برای همه این نمایندگان دعوت‌نامه رسمی از سوی رئیس نمایشگاه کتاب فرانکفورت ارسال شده و این دعوت‌نامه همراه با مدارک متقاضیان به سفارت داده شده است. امیر مسعودشهرام‌نیا، مدیر عامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران با ابراز تعجب از روندی که امسال در مورد صدور ویزا برای تعدادی از شرکت کنندگان ایرانی برای نمایشگاه فرانکفورت رخ داده اظهار داشته است« ما همیشه شاهد مواردی از عدم صدور ویزا و یا نپذیرفتن صدور روادید بوده‌ایم و معمولا هم این موارد به مسائلی از قبیل نقص مدرک و یا نداشتن تمکن مالی برمی‌گشت اما این بار، مسئولان صدور ویزا در سفارت آلمان مقداری سختگیرانه‌تر برخورد کردند و تعداد بیشتری از تقاضاها برای صدور ویزا را رد کردند».

 

نمایشگاه بین المللی کتاب فرانکفورت که از سال 1949 برگزار می شود از نظر تعداد ناشر و بازدید کننده ، بزرگترین نمایشگاه کتاب دنیاست.این نمایشگاه هر سال اواسط اکتبر به مدت پنج روز در آلمان برگزار می شود که سه روز به متخصصان نشر و دو روز به بازدیدکنندگان اختصاص دارد. هر سال یک کشور به عنوان مهمان در نمایشگاه فرانکفورت شرکت می کند و می تواند ادبیات و فرهنگ خودرا معرفی کند. در این نمایشگاه چند بخش وجود دارد .در بخش کودک که مولفان و ناشران و تصویر گران کتاب کودک حضور دارند، کارگاهها و سمینارهایی با موضوع آینده برای خواندن برگزار می شود. در بخش آموزش ، گردانندگان بخش تکنولوژی کتاب برای ایجاد کسب و کار خدمات گرد هم می آیند و گرایش های روز بازار نشر را بررسی می کنند.در بخش علمی  که  مختص انتشار اطلاعات و اطلاعات تخصصی است، می پردازد  نشست هایی پیرامون انتشار دانش و اطلاعات امروز و آینده برپا می شود.در بخش حقوق و مجوزها نیز جلساتی پیرامون محتوا، پروژه و کاراکترهای کتب و صدور مجوزها  برگزار می شود.

 

سال گذشته در نمایشگاه فرانکفورت، منافقین با تجمع در مقابل غرفه ایران اقدام به اختلال در فعالیت ناشران ایرانی کردند، به گونه‌ای که ناشران ایرانی چند ساعتی نتوانستند به فعالیت بپردازند. این موضوع در نامه‌ای به یورگن بوس، رئیس نمایشگاه اعلام شد. حال این شبهه مطرح است که عدم صدور روادید به ناشران و نمایندگان ایرانی در نمایشگاه فرانکفورت فشار احتمالی لابی گروهک تروریستی منافقین به سفارت آلمان است. شهرام نیا این احتمال را  به دلیل شرکت طیف های مختلف فکری از ناشران ایرانی در نمایشگاه فرانکفورت بسیار بعید می داند و معتقد است، این مساله ناشی از نوعی سخت‌گیری در بخش کنسولی سفارت آلمان است. وی همچنین اذعان داشته که امسال تعهدات خوب و مناسبی به منظور  تامین فضایی امن برای فعالیت ناشران ایرانی از مسئولان نمایشگاه کتاب فرانکفورت دریافت شده است.

 

تقویت دیپلماسی فرهنگی ، کمک به ارتقای اقتصاد نشر از بستر کتاب از مهم ترین مزایای نمایشگاه بین المللی کتاب فرانکفورت برای کشورمان است.از طرفی اعزام نویسندگان، ناشران و تصویرگران ایرانی به این نمایشگاه به افزایش تجربه ، گسترش دید و ارتقای کاری این گروه ها کمک بسزایی می کند.شرکت در چنین نمایشگاه هایی منجر به وضوح نقاط ضعف و قوت و به تبع آن تقویت داشته ها و رفع کمبودها و نواقص و رشد صنعت نشر کشور می شود.

 

مدیر نمایشگاه های فرهنگی ایران نمایشگاه فرانکفورت را فرصت مناسب برای حضور ایران در مجامع بین المللی کتاب ، جهانی شدن نشر و رفع مشکلات نشر کشورمان می داند . موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران فقط از نشر در نمایشگاه فرانکفورت پشتیبانی می کند و خود ناشران می توانند با شرکت در این نمایشگاه از دستاوردهای آن بهره مند شوند.محمود آموزگار، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران معتقد است، حضور در کنار کشورهای مانند ترکیه در نمایشگاه فرانکفورت نشان می‌دهد آنها سرعت بیشتری در عرصه نشر داشته است و همچنین تجربیات ما با شرکت در این نمایشگاه نشان می دهد که ذائقه دنیا در مورد کتاب تغییر کرده و رمانهای طولانی دیگر طرفدار ندارد.

 

 

امسال هفتادمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب فرانکفورت از دهم تا چهاردهم اکتبر برابر با 18 تا 22 مهر برگزار می شود  و گرجستان مهمان ویژه آن خواهد بود. گرجستان، ۵۵ ناشر فعال و گردش مالی نزدیک به ۱۸ میلیارد تومانی دارد. سال بعد نروژمهمان این نمایشگاه خواهد بود. در نمایشگاه امسال فرانکفورت که بیش از 7300 غرفه از 102 کشور  دارد، حدود 10 هزار روزنامه نگار و وبلاگ نویس شرکت می کنند. قرار است که امسال در نمایشگاه فرانکفورت 22 ناشر، ۶ تشکل صنفی صنفی، ۴ آژانس ادبی و ۴ خبرنگار اعزامی از ایران حضور داشته باشند. در حال حاضر موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران برای رفع مشکلات ایجاد شده در خصوص صدور ویزا برای تعدادی از نمایندگان کشورمان به صورت رسمی در حال مکاتبه با مقامات سفارت آلمان است.امید است که هر چه زودتر این مساله حل شود و نمایندگان کشورمان  امسال بتوانند با حضور پر رنگ تر و موثر تری در نمایشگاه بین المللی کتاب فرانکفورت داشته باشند.

 

 

کد خبر 730591

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha