حجت الاسلام محمد گریوانی، مدیرکانون فرهنگی و هنری شهدای گریوان که به عنوان یکی از کانون های فرهنگی و هنری مسجد برتر در فعالیت های اوقات فراغت ویژه کودکان و نوجوانان مطرح است، با اشاره به اهمیت طرح و تدوین برنامه های اثرگذار در این خصوص به اجرای طرح «یاران قائم» اشاره کرد و به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: تمامی فعالیت های انجام گرفته ویژه اوقات فراغت این کانون در قالب طرح مذکور و با اولویت آموزش مسایل تربیتی و اخلاقی تدوین شده است.
وی، اجرای برنامه های کتابخوانی و انس کودکان با فرهنگ مطالعه، قرآن آموزی و تلاش برای فهم قرآن، معرفی و آموزش فعالیت های کمک آموزشی تحصیلی ویژه نوجوانان و برگزاری مسابقات فرهنگی و هنری و آموزش کار تشکیلاتی را زیرمجموعه طرح نام برده عنوان کرد.
حجت الاسلام گریوانی که خود دانش پژوه و طلبه سطح 4 حوزه علمیه بوده و استاد حوزه و دانشگاه است، طرح «یاران قائم»را متشکل از برادران و خواهران فعال و نخبه روستا معرفی کرد و گفت: در این طرح که کاملا مردمی است نخبگان و پژوهشگران منطقه به عنوان تصمیم گیران و برنامه ریزان حضور دارند و برنامه ها را برای جامعه هدف تدوین و با کمک از نیروهای میدانی اجرا می کنند.
مدیرکانون فرهنگی هنری شهدای گریوان مسجد روستای گریوان، همچنین با عنوان اینکه در بحث اوقات فراغت تمام هدف ما اجرای برنامه های تربیتی است، افزود: در این باره ابتدا بانک اطلاعاتی از نخبگان و افراد تاثیرگذار روستا تهیه کردیم و با بهره مندی از حضور این نخبگان تصمیماتی با هدف جذب حداکثری نوجوانان به مسجد و ارتقاء بعد معرفتی آنان اتخاذ شد که هم اکنون نیز پس از پایان فصل تعطیلات تابستانی در حال اجراست و تاپایان سال نیز ادامه خواهد داشت.
حجت الاسلام گریوانی، برگزاری کلاس های آموزشی و اجرای مسابقات فرهنگی و کتابخوانی، برگزاری اردوهای آموزشی و جهادی و ترویج فرهنگ اقتصاد مقاومتی، آموزش مهارت های کارآفرینی و محرومیت زدایی و کمک به همنوعان و پرورش خلاقیت های فرهنگی و هنری را از برنامه و کلاس های برگزار شده در قالب طرح «یاران قائم» نام برد.
وی برنامه ریزی بر اساس پژوهش و شناسایی آسیب ها و فرصت ها را از اهمیت اجرای برنامه های سازنده و اثرگذار ویژه اوقات فراغت دانش آموزان عنوان کرد و گفت: در اجرای طرح «یاران قائم» و تصمیاتی که گرفته شد و برنامه هایی که تدوین می شود در دو مرحله ابتدا با همفکری، ارزش ها و پتانسیل های فرهنگی را مورد ارزیابی قرار دادیم و بر اساس آن در رفع نیازها و آسیب های آموزشی و ارتقاء سطح جذب و تربیت کودکان و نوجوانان مسجدی قدم برداشتیم.
وی همچنین اعلام کرد: تاکنون و در طول سال گذشته حدود 200 کودک و نوجوان از اجرای این طرح استقبال کردند و عضو مسجد و کانون فرهنگی هنری روستا شدند.
حجت الاسلام گریوانی همچنین گفت: پیش از این نیز در سالهای گذشته طرح «از علم تا عبادت» اجرا شد که پس از آن به صورت تکمیلی در قالب طرح پیوند «مسجد، مدرسه و خانواده» ویژه دانش آموزان مقاطع مختلف تحصیلی به اجرا درآمد و هم اکنون نیز به قوت خود باقی و اثرات ارزشمند آن در نقاط مختلف استان قابل مشاهده است.
وی توصیه کرد: مدیران کانون ها می توانند با نگاه پژوهشی و نیازسنجانه برای اوقات فراغت کودکان و نوجوانان در طول سال برنامه های سازنده داشته باشند.
گفتنی است؛ کانون فرهنگی و هنری شهدای گریوان از کانون های روستایی توابع شهرستان بجنورد است که سال 88 تاسیس شد و برنامه های چشمگیری در جذب قشرهای مختلف مردم از جمله کودکان و نوجوانان داشته است.
نظر شما