به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، وحید محمدی تبار، مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد امروز (۵ مهر) در گفت و گو با خبرنگاران، اظهار داشت:سال ۱۳۹۶ تعداد ۹۰ فقره آتش سوزی به میزان ۵۳۵ هکتار در سطح مراتع و جنگل های استان رخ داد، ولی امسال ۵۰ فقره آتش سوزی در وسعت ۳۵۵ هکتار وجود داشت.
وی گفت: سرعت عمل و حداکثر زمان کنترل بحران آتش سوزی در مراتع و جنگل های این استان از سه شبانه روز به حداکثر هشت ساعت کاهش یافته است که این مهم ممکن نبود مگر با همبستگی، هماهنگی و اقدام مشترک دستگاه های مسئول و آحاد مردم و نهادهای انقلابی و منابع طبیعی استان، فرماندهی یگان حفاظت و کلیه پرسنل و محیط زیست استان و در مواردی هم که نیاز بود؛ سپاه، بسیج و هلال احمر استان، مردانه پای کار بودند.
محمدی تبار افزود: آمارهای یگان حفاظت نشانه های بسیار خوبی از توسعه فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست دارد و به گفته فرماندار بویراحمد بیشتر آتش سوزی های امسال عمدی و به تحلیل خودم و اکثر کارشناسان امر تا حدودی دارای انگیزه هایی از قبیل زمین خواری دارد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد یادآور شد: انتظار ویژه مدیریت بحران از مسئولین ذی ربط، پیگیری و برخورد شدید در این زمینه است.
وی به میزان آتش سوزی های استان به تفکیک شهرستان ها اشاره کرد و گفت: در سه ماه تابستان سال گذشته (۱۳۹۶) در شهرستان های بویراحمد تعداد ۴۰ فقره آتش سوزی به وسعت ۱۷۱ هکتار، دنا تعداد ۱۳ فقره و ۱۳۳ هکتار، گچساران تعداد ۲ فقره و ۳ هکتار، باشت تعداد ۱۱ فقره و در ۱۳۶ هکتار، شهرستان لنده تعداد ۱۱ فقره در ۲۸ هکتار، چرام ۱۰ فقره آتش سوزی در جنگل ها و مراتع با ۴۸ هکتار، کهگیلویه ۲ فقره و در وسعت ۶ هکتار و در بهمئی تعداد ۱ فقره به وسعت ۲۰ هکتار آتش سوزی در مراتع و جنگل های این شهرستان داشتیم.
محمدی تبار گفت: اما در سه ماه تابستان امسال (۱۳۹۷) در شهرستان های بویراحمد، ۲۷ فقره آتش سوزی به وسعت ۱۳۰ هکتار، دنا ۵ فقره و به وسعت ۵۲ هکتار، گچساران آتش سوزی نداشتیم، باشت ۲ فقره و در ۲۷ هکتار، لنده ۵ فقره در ۶۸ هکتار، چرام ۶ فقره آتش سوزی در جنگل ها و مراتع و به وسعت ۲۵ هکتار، کهگیلویه ۵ فقره و در ۴۴ هکتار و در بهمئی ۱ فقره و در وسعت هشت هکتار آتش سوزی در مراتع و جنگل های این شهرستان داشتیم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: این آمارها خود به خود کاهش نیافته و مرهون تاکیدات، سیاست ها و راهبردهای استاندار و حمایت های معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری و پای کار بودن مدیرکل منابع طبیعی استان است.
وی تصریح کرد: کمبود امکانات و نیروی انسانی، جدی ترین چالش است و امسال نتوانستیم تجهیزات برای مدیریت بحران و دستگاه های ذی ربط خریداری کنیم به دلایل عدم ثبات قیمت ها که خوشبختانه با تدبیر معاون امور عمرانی و همکاری رئیس سازمان برنامه و برنامه ریزی ۱۰ میلیارد ریال اعتبار بحران که امکان برگشت داشت به شهرداری های مناطق محروم استان تخصیص یافت و مانع برگشت این اعتبارات شدیم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: این میزان اعتبار را بین آب و فاضلاب روستایی و شهرداری های دهدشت، دیشموک، لنده، سوق، قلعه رئیسی، پاتاوه، مارگون، چیتاب و ... توزیع کردیم.
وی یادآور شد: چون با اسناد خزانه ۲ ساله عملاا خرید میسر نبود با این روش که تخصیص پروژه ای را در منطقه ای محروم تکمیل کرد این توزیع انجام شد، البته برای سایر شهرداری ها نیز برنامه کمک داریم.
محمدی تبار با اشاره به فردی که هفته گذشته بر اثر صاعقه در بخش لوداب کشته شد، گفت: به همراه کارشناس مسئول حوادث به خانواده ایشان سر زدیم و موضوع و همچنین مشکلات این خانواده را بررسی کرده و با مسئولین ذی ربط مکاتبه داشتیم و انشالله که بتوانیم بخشی از مصائب و مشکلات چنین خانوادههایی را رفع کنیم.
نظر شما