بهگزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، علیاصغر مونسان، عصر امروز ( چهارشنبه 4 مهر 97) در همایش جامعه هتلداران ایران که در هتل اسپیناسپالاس تهران برگزار شد، با اشاره به چهلوهشتمین سال تصویب و نامگذاری 27 سپتامبر بهعنوان روز جهانی گردشگری و سیوهشتمین سال گرامیداشت بینالمللی، گفت: بر اساس آمار 2017 سازمان جهانی گردشگری تعداد گردشگران بینالمللی با رشد بالای ۷درصدی به رقم بیسابقه یکمیلیارد و 323میلیون نفر و درآمد حاصل از این صنعت فرابخشی به بیش از 1.23 تریلیون دلار رسیده است.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: آسیا یکی از موفقترین مناطق جهان در جذب گردشگران ورودی، است که 323میلیون گردشگر را جذب کرده است.
مونسان با بیان اینکه نمودار گردشگری جهانی از سال ۱۹۵۰ تا چشماندازِ ۲۰۳۰ بیانگر رشد چشمگیر این صنعت است، خاطرنشان کرد: در سال ۱۹۵۰ تعداد گردشگران بینالمللی ۲۵میلیون نفر بود ، درحالیکه این رقم به بالغبر 1.3 میلیارد نفر رسیده و پیشبینی میشود تا سال ۲۰۳۰ با 500 میلیون نفر گردشگر بیشتر، به 1.8 میلیارد نفر افزایش یابد.
معاون رییس جمهوری با اشاره به رشد مطلوب تعداد گردشگر ورودی به ایران طی یک سال اخیر بهرغم تمام تهدیدهای بینالمللی، گفت: ورود گردشگران خارجی تنها در پنج ماه نخست امسال 45درصد رشد داشته است و بیش از 3میلیون و 140هزار نفر از فرودین تا مردادماه ۹۷ به ایران سفر کردند، درحالیکه جمعیت مسافران ورودی در مدتزمان مشابه سال گذشته 2میلیون و 159هزار و 882 نفر بوده است.
معاون رییس جمهوری با اشاره به ثبت رقم 74میلیون نفرشب اقامت در ایام نوروز امسال و رشد 20درصدی سفرها نسبت به سال گذشته، گفت: این آمار بیانگر آن است که گردشگری داخلی نیز رونق داشته است.
وی با بیان اینکه حجم بسیاری از گردشگران ورودی به کشورمان را گردشگرانی از کشورهای عراق، ترکیه، آذربایجان و روسیه تشکیل میدهند، افزود: گردشگری امروز شامل بخشهای مختلف اعم از گردشگری تجارت، سلامت، تفریحی و ... میشود.
رییس سازمان میراث فرهنگی، تفاوت نرخ ارز را یکی از موارد تاثیرگذار در حوزه گردشگری عنوان کرد و گفت: این امر ورود گردشگر به کشورمان را افزایش می دهد اما نباید این نکته را نادیده بگیریم که تفاوت نرخ ارز در حوزههای مختلف از جمله زیرساختهای گردشگری همچون حملونقل تأثیر منفی داشته است.
وی با اشاره به جایگاه تثبیت شده صنعت گردشگری بهعنوان سومین صنعت کمهزینه و سودده، اشتغالزا و روبهرشد در اقتصاد جهان، گفت: گردشگری بهعنوان عاملی مهم در توسعه پایدار کشورها از سه جنبه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی محسوب میشود.
مونسان با اشاره به ظرفیت های گردشگری ایران گفت: سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در دولت تدبیر و امید عزم خود را برای ایفای سهم گردشگری در اشتغال و توسعه پایدار کشور جزم کرده است و آنچه طی چند سال گذشته اتفاق افتاده نشان از گذاری تحولگرا در این زمینه دارد.
وی افزود: ثبت 1100 اثر در فهرست آثار ملی، ساماندهی و مرمت بیش از 300 پروژه بناها و محوطههای مهم تاریخی، تجهیز یا راهاندازی بهطور متوسط هر هفته یک موزه و ثبت جهانی منظر باستانشناختی در استان فارس ازجمله فرازهای حوزه میراثفرهنگی و همچنین ثبت جهانی 2 شهر و یک روستای صنایعدستی، رشد چشمگیر صادرات صنایعدستی تا بیش 500 میلیون دلار بهصورت رسمی و چمدانی و ایجاد بیش از 17هزار شغل در مشاغل خانگی صنایعدستی ازجمله اقدامات بوده است.
مونسان در ادامه گفت: کل سرمایهگذاری 43هزارمیلیارد تومان با متوسط پیشرفت فیزیکی 43درصد و اشتغالزایی 61487 نفر در سطح کشور در دست اجراست که تا پایان سال جاری 345 پروژه به بهرهبرداری خواهد رسید و امید میرود تا پایان دولت دوازدهم 1200 پروژه به بهرهبرداری برسد.
وی ادامه داد: ایجاد 2هزار واحد اقامتگاه بومگردی تا پایان برنامه ششم توسعه در روستاهای کشور با هدف اشتغالزایی و مهاجرت معکوس در دست اجراست که در صورت تحقق 16هزار فرصت شغلی ایجاد میکند.
معاون رییس جمهوری درخصوص طرح اشتغال روستایی نیز گفت: در طرح اشتغال روستایی و عشایری معادل 12هزارمیلیارد تومان وام ارزانقیمت در نظر گرفته شده که با پیگیری و تصویب سهم سازمان 20درصد از این اعتبار به حوزه صنایعدستی و گردشگری اختصاص یافت.
وی افزود: 2640میلیارد ریال تسهیلات بانکی به پروژههای بخش گردشگری از محل صندوق توسعه ملی از مرداد 1396 لغایت سه ماهه اول سال 1397 صورت گرفته است.
رییس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در ادامه با بیان اینکه در آغاز کار دولت تدبیر و امید فقط 125 هتل چهار و پنج ستاره در کشور داشتیم، افزود: اکنون 158 هتل چهار و پنج ستاره داریم و امیدواریم تا پایان دولت دوازدهم 122 هتل دیگر به این میزان اضافه شود و این عدد به 280 هتل برسد.
مونسان در ادامه گفت: پیگیری موضوع قانون بازنگری مالیات بر ارزش افزوده و ارائه تخفیفهایی برای حوزه گردشگری ازجمله موضوعاتی است که از کمیسیون اقتصادی مجلس رد شده است و امیدواریم با کمک نمایندگان در صحن مجلس به تصویب برسد.
مونسان، افزایش لغو روادید با سایر کشورها را از برنامه های توسعه گردشگری برشمرد و گفت : هفته گذشته در جلسهای با وزارت امور خارجه لغو روادید با عمان به نتیجه رسید که این موضوع در افزایش گردشگران حوزه سلامت تأثیر مثبتی خواهد داشت، همچنین در مورد دریافت ارزی خدمات در هتلها، سازمان میراثفرهنگی با کلیات این طرح موافق است اما باید بستهای تهیه شود که در آن دفاتر خدمات گردشگری و هتلها توأم دارای منافع باشند و درعینحال اجرای این طرح منجر به کاهش گردشگران ورودی به کشور نشود.
مونسان با اشاره به شعار سال 2018 با عنوان "گردشگری و تغییر ماهیت به سمت گردشگری الکترونیک" گفت: اهمیت و تأثیر عمیق مسائل دنیای دیجیتال بر حوزه صنعت گردشگری و سفر، محرز و انکارناپذیر است.
معاون رییس جمهوری، زیرساختها و قابلیتهای فضای مجازی را یکی از عوامل بسیار مهم در توسعه اقتصاد گردشگری عنوان کرد و گفت: گسترش کمی و کیفی دسترسی به فناوری اطلاعات بهعنوان یکی از عوامل توانمندساز در راستای بهبود فضای کسبوکار در حوزه مهماننوازی مطرح است.
مونسان تصریح کرد: انجام فعالیتهای گردشگری در فضای مجازی میتواند آثار مثبت فراوانی چه در سطح خرد و چه در سطح کلان داشته باشد.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خاطرنشان کرد: گامهایی همچون طراحی و فعالسازی توسعه وبسایت ویزیتایران به زبانهای مختلف و تلاش برای ارائه خدمات الکترونیک در حوزههای سهگانه فعالیت سازمان، نشان از عزم ما در این زمینه دارد.
نظر شما