حمایت از صنایع کوچک راهکار مقابله با تحریم ها /صنایع اعتمادی به دانشگاه ها ندارند

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد قزوین گفت: از جمله راهکارهای مقابله با تحریم ها، حمایت و تقویت واحدهای صنعتی کوچک و متوسط استان است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، اکبری امروز (۴ مهر) در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی که در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد، در خصوص خروج آمریکا از برجام و تأثیرات آن بر صنایع استان بیان کرد: در اقتصاد مقاومتی سه مفهوم مهم تهاجم، مقاومت و فرصت سازی وجود دارد و راهکارهای موفقیت در اقتصاد مقاومتی از دید بخش خصوصی شامل مبارزه با مفاسد اقتصادی، بهبود فضای کسب و کار، اصلاح قوانین و بروکراسی های پیچیده، حمایت از تشکل های کارآفرین، تکمیل اجرای اصل ۴۴ و توسعه بخش خصوصی می شود.

 

وی به تفاوت تحریم ها در دوره ترامپ با گذشته اشاره و اضافه کرد: احتمالا تحریم ها گسترده تر و عمیق تر نسبت به تحریم های قبل بوده ولی در سال های گذشته ایران توانست از راه هایی آثار تحریم ها را کمتر کند ولی راه کارها از دید رقیب کمی افشا شده است.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد قزوین عنوان کرد: ولی دو نکته مثبت در این بین وجود دارد نخست اینکه اتحادیه اروپا  و سایر شرکا با آمریکا کمتر همکاری می کنند و نکته دیگر اینکه اثرپذیری از تحریم ها در این دوره کمتر از دوره های قبل است.

 

وی تصریح کرد: ما تأثیر بازگشت تحریم ها بر صنایع مختلف را روی سه صنعت شوینده و مواد بهداشتی، کاشی و سرامیک و سیمان را بررسی کرده و به نکاتی دست یافتیم.

 

اکبری اعلام کرد: در خصوص راهکارهای مقابله با تحریم ها برای صنایع استان اقداماتی باید در درون استان صورت گیرد که حمایت و تقویت واحدهای صنعتی کوچک و متوسط استان از جمله این اقدامات است زیرا در دوران تحریم به دلیل سنگ اندازی در کار شرکت های بزرگ، واحدهای صنعتی کوچک از قدرت مانور بیشتری در عرصه صادرات برخوردار هستند و توجه به آنها اجتناب ناپذیر است و این کار با ارائه تسهیلات ممکن است.

 

وی تآکید کرد: تجمیع بنگاه ها و شکل دهی خوشه های صنعتی استان اقدام دیگر است که در شرایط تحریم باید مورد توجه قرار گیرد و باید صنایع را طوری جمع کنیم که ریسک بین آنها توزیع شود و به هم در این شرایط کمک کنند؛ تأمین نقدینگی و ارائه تسهیلات به واحدهای صنعتی استان راهکار دیگر درون استانی است.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد قزوین توضیح داد: تبلیع موثر کالاهای تولیدی استان و فرهنگ سازی مصرف راهکار دیگر درون استانی است، فرهنگ سازی مصرف کالاهای استان در رسانه ملی و نشریات به صورت شبانه روزی برای سطوح مختلف سنی در مدت طولانی باعث می شود فرهنگ مصرف محصولات تولیدی استان ملکه ذهن افراد شود و مصرف برندهای خارجی کاهش یابد.

 

وی عنوان کرد: هماهنگی و همکاری نظام مند صنایع با دانشگاه ها از دیگر راهکارها است ولی صنایع استان اعتمادی به دانشگاه ها ندارد و اگر هم وارد این حوزه می شوند به دلیل احساس مسئولیت اجتماعی است که آنها را وادار به این کار می کند.

 

اکبری ادامه داد: ثبات در تصمیم گیری ها، حذف قوانین و مقررات دست و پاگیر و بروکراسی اداری در استان، تنظیم و کنترل اعطای موافقت اصولی در استان و احیای سرمایه های معنوی استان از دیگر راهکارهای درون استانی است.

 

وی خاطر نشان کرد: تدوین بسته های حمایتی و نظارتی در صنایع استان، کاهش وابستگی به تولیدات خارجی و تخصیص به موقع ارز دولتی به صنایع استان از دیگر راهکارهایی است که باید از طریق دولت مرکزی پیگیری شود.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد قزوین گفت: توجه ویژه به صادرات، مدیریت نقدینگی، تلاش برای حفظ مستمر موجودی، استفاده از منابع ریالی به جای ارزی، تقویت واحدهای تحقیق و توسعه و غیره از جمله استراتژی هایی است که به شرکت های صنعتی استان پیشنهاد داده ایم.

 

وی در پایان با اشاره به نوسانات ارز در کشور یادآور شد: نوسانات ارز به تحریم ارتباط ندارد و این امر توسط بسیاری از سرمایه گذاران پیش بینی شده بود و باید کاهش ارزش پول ملی را فرصت دانسته و از آن استفاده کنیم و باید از نفت خود را دور کرده و به صمت صادرات رویم و کاهش ارزش پول نباید ما را بترساند بلکه فرصتی است که باید صنایع را برای صادرات آماده کند بنابراین می توانیم از این فرصت برای رونق استان بهره بگیریم.

 

کد خبر 729890

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha