آموزش و پروش البرز در گردنه پیچ پر التهاب مهاجرت های بی رویه

به جرأت می توان گفت، ثبت نام نیم میلیون دانش آموز در استانی که بیش از ۹۰ درصد مدارس آن دو شیفته است، گواه یک فاجعه آموزشی است؛ فاجعه ای که حکایت از عدم تحقق استانداردهای لازم در جریان برنامه های آموزشی تعبیر می شود.

خبرگزاری شبستان - البرز : جمله « به داد آموزش و پروش البرز برسید» از زبان معاون پژوهش، برنامه ریزی و نیروی انسانی آموزش و پرورش استان البرز در جریان ثبت نام نیم میلیون دانش آموز، گواه یک فاجعه آموزشی است. فاجعه ای که حکایت از عدم تحقق استانداردهای لازم در جریان برنامه های آموزشی تعبیر می شود.

 

شیوه عملکرد مبنایی آموزش و پرورش متناسب با آمار ناگهانی و دور از انتظار دانش آموزان در البرز با هجمه های متعددی روبه رو خواهد بود که براساس آن ضرورت یک تدبیر آگاهانه پیش بینی می شود.

 

توان، صبر و حوصله معلمان این دانش آموزان را اگر در این فرآیند جمعینی مورد نظر قرار دهیم، در می یابیم که تا چه اندازه ادامه این وضع برای استان کم برخورداری چون البرز می تواند، آسیب بخش تلقی شود و عواقب جبران ناپذیری را در بحث آموزش و پرورش به همراه داشته باشد.

 

مقوله مهاجرت، مهم ترین کلیدواژه ای است که حسین رحمانیان، معاون پژوهش، برنامه ریزی و نیروی انسانی آموزش و پرورش استان البرز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز بر آن اشاره دارد و این مهم که شرائط اقتصادی زمینه اصلی وقوع مهاجرت ها به این استان است.

 

رحمانیان با اعتقاد بر این مطلب که هر ساله رشد چند برابری جمعیت دانش آموزان در البرز، زمینه شرائط ناهماهنگ آموزشی است، مطرح کرد: آمار ثبت نام دانش آموزان در مدارس البرز 475 هزار و 155 دانش آموز بوده است که پیش بینی می شود این آمار افزایش پیدا کند.

 

 

انتقال محیط کار اولیاء، مسافرت خانواده ها، گاهی هم بی تفاوتی خانواده ها در انجام ثبت نام از جمله محورهایی است که از منظر رحمانیان ادامه ثبت نام دانش آموزان را دور از انتظار نمی سازد.

 

وی با در نظر گرفتن اهمیت رشد یک و هشت دهمی پایه نخست ابتدایی عنوان کرد: به منظور کلاس اول ابتدایی 43 هزار و 757 دانش آموز ثبت نام کرده اند که نسبت به سال گذشته با رشد یک و هشت دهم درصدی روبه رو بودیم.

 

نظام آموزشی یک بستر شاخص و اساسی در امر توسعه اقتصادی کشور است و چنان چه مقوله پرورش را در کنار این مهم امری ضروری تلقی کنیم، متاسفانه شاخص های کمی و کیفی در سطح استان البرز خارج از استانداردهای لازم الاجرا است.

 

در همین رابطه مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز با تاکید بر مسئله «مهارت» عنوان کرد: وضعیت بیکاری و اهمیت اشتغال یکی از مهمترین دلایلی است که براساس آن باید نسبت به کسب یک مهارت آموزشی هر دانش آموز و سیستم آموزشی اهتمام ورزد.

 

به گفته خسرو ساکی، استان البرز متناسب با مهاجر پذیری هرساله نسبت به استانداردهای لازم از شاهد رشد جمعیتی بی رویه ای بوده است که نخستین پیامد آن عدم آموزش کیفی و کمی در امر پرورش است.

 

عدم توازن فضاهای آموزشی با دانش آموزان یک واقعیت مبرهن است که مدیرکل آموزش و پرورش البرز بارها بر آن تاکید کرده است و در این خصوص مطالبات مردمی در بحث تخصیص بودجه بی نتیجه مانده است.

 

این واقعیت که 90 درصد مدارس البرز 2 شیفته هستند، امری است که ساکی با تأمل بر آن توضیح داد: مهاجرت های بی رویه در راستای امر اشتغال یکی از دلایل اصلی تراکم مدارس است که به دنبال آن شاهد 2 شیفته بودن 90 درصد مدارس استان هستیم.

 

کلانشهر کرج از جمله شهرهای البرز است که بارقه بیشترین تعداد دانش آموزان را برعهده دارد، آن گونه که مدرسه جدید نوسازی در سطح این کلانشهر در سال های اخیر ساخته نشده است و اگر هم بتوان به عنوان مثال به مدرسه سعدی که از مدارس قدیمی شهر است اشاره کرد، همچنان در گیر و دار بودجه برای تأمین مصالح لازم برای بنای ساختمان است.

 

همچنین منطقه آسیاب برجی کرج، که شهرک پرجمعیتی است تنها یک مدرسه ابتدایی 2 شیفته دارد که یک شیفت دختران و شیفت دیگر پسران هستند.

 

وضعیت نامطلوب و غیراستاندارد مدارس استان البرز، یک نگاه ویژه دولتی را می طلبد اینکه باید با تعیین سرانه ای معین نسبت به این مهم اقدام لازم را فراهم آورد.

 

از دیگر سو، چنانچه به مسئله تحصیل دانش آموزان استثنایی نیز بپردازیم که بنابر اعلام عباس کشاورز، رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان البرز در حال حاضر 3 هزار و 700 دانش آموز اسثنایی در این استان مشغول به تحصیل هستند، ضرورت های توجه به این مهم مطرح می گردد.

 

تراکم دانش آموزان استثنایی استان متناسب با دیگر دانش آموزان روند استاندارد آموزش را از منظر کشاورز مورد تأمل قرار داده است، آن گونه که در این رابطه عنوان کرد: برای کلاس های درسی دانش آموزان جسمی حرکتی سه تا پنج نفر، کم توان ذهنی 11 نفر در نظر گرفته شده است که با افزوده شدن 100 دانش آموز دیگر به مدارس استثنایی این امر مشکلاتی را از حیث آموزشی ایجاد کرده است.

 

* مهدیه دانایی

 

 

کد خبر 729722

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha