آیه‌های ایثار/ تجلیل از همسفران افلاکی سرزمین گیل

همایش تجلیل از همسفران افلاکی سرزمین گیل امروز (۳ مهر) با محوریت تجلیل از مادران، همسران و فرزندان شهدا در مجتمع فرهنگی و هنری خاتم الانبیاء(صلی الله علیه و آله) رشت برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، همایش تجلیل از همسفران افلاکی سرزمین گیل امروز (۳ مهر) همزمان با هفته دفاع مقدس با حضور مادران، همسران و فرزندان شهدا و جمع یاز مسئولان استانی و شهرستانی در مجتمع فرهنگی و هنری خاتم الانبیاء(صلی الله علیه و آله) رشت برگزار شد.

 

در ابتدای این مراسم فیلم کوتاه «پرنده افلاکی» که زندگی نامه شهید سرلشکر خلبان سیدعلی اقبالی، شهید سرافراز گیلانی از زبان همسر، فرزند و برادر شهید بود برای مدعوین اکران و فضای معنوی خاصی  همراه با اشک و لبخند در سالن حکمفرما شد.

 

سپس فریده هاشمی، همسر شهید اقبالی پشت تریبون قرار گرفت و از رشادت‌های همسرش گفت. همسری که تنها ۵ سال زندگی مشترکشان به طول انجامید و مابقی سال‌ها در انتظار و حسرت سپری شد.

 

وی با بیان اینکه ۳۸ سال و چهار روز از آخرین خداخافظی علی و جدائیش از خانواده می‌گذرد افزود: علی برای رسیدن به اهداف و آرمانش راهی جبهه‌های نبرد شد و در این راه به شهادت رسید.

 

هاشمی باتصریح اینکه حدود چهار دهه از جداییمان می‌گذرد اذعان کرد: زندگی من پس از شهید اقبالی به سه دوره تقسیم می‌شود زمانی به عنوان همسر اسیر و چشم انتظار علی بودم چون همه گمان می‌کردند وی به اسارات گرفته شده است، بعد از آزادسازی اسرا دوره دوم زندگی من، دوران مفقودیت به عنوان همسر مفقودالاثر آغاز شد و در برزخی از ندانستنها در مورد سرنوشت علی زندگی می‌کردیم و با تفحص پیکر شهید، دوران شهادت وی و همسر شهید بودن آغاز گردید.

 

وی با بیان اینکه شهید اقبالی یک قهرمان و دلیرمرد بود گفت: وی بقدری بزرگ بود که نحوه شهادتش در برابر بزرگی وی، هیچ است.

 

این فرهنگی بازنشسته ادامه داد: شهید اقبالی یک نابغه علمی و جنگی بود و دوران تحصیل خود را در آمریکا در کمترین زمان ممکن و با کسب نمره ۱۰۰ گذراند و جنگ در برابر نبوغش بسیار کمرنگ بود.

 

در ادامه مراسم سهیلا پورمحمدی، کارگردان فیلم « پرنده افلاک » با بیان اینکه امروز ششمین اکران این فیلم است افزود: بسیار خوشحالم که این فیلم بعد از سه سال برای مخاطبان اصلی خود، مادران، همسران و فرزندان شهدا، کسانی که با تمام وجود معنی عشق، گذشت و ایثار را درک می‌کنند، اکران شد.

 

وی با تقدیر از همه کسانی که وی را در ساختن این فیلم یاری کردند گفت: این فیلم مستند درباره جوان‌ترین سرگرد تاریخ نیروی هوایی ایران و نابغه‌ای که از پذیرش حضور در نیروی هوایی آمریکا سر باز زد است که بسیار تاثیرگذار بویژه برای نسل جوان است.

 

همچنین علی اصغر جمشیدنژاد، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان نیز در این مراسم با اشاره به هشت سال دفاع جانانه ملت ایران در مقابل رژیم تا دندان مسلح عراق گفت: ملت ایران در برابر همه استکبار جهانی مقاوم و استوار ایستادند تا برگ زرینی از آزادی، ایثار و افتخار در تاریخ باشد.

 

وی ادامه داد: ملت ایران در دنیای متلاطمی که همه به دنبال کسب قدرت و منافع خود بوده و ارزشی برای دیگر کشورها قائل نیستند به الگوی مقاومت و آزادیخواهی تبدیل شده که برخلاف جریان سلطه و در راستای انسانیت، فرهنگ و معنویت حرکت می‌کند.

 

جمشیدنژاد با اشاره به ایام سوگواری محرم، با بیان اینکه امام حسین(علیه السلام) چهره‌ایی درخشنده و الگویی برای تمام مبارزان و آزادیخواهان جهان است اظهار کرد: بسیاری از آزادیخواهان همچون گاندی امام حسین(علیه السلام) را الگوی خود قرار داده و گفته اند: الگویم را از حسین(علیه السلام) گرفته‌ام.

 

وی با اشاره به رسالت حضرت زینب (سلام الله) در بازگویی وقایع عاشورا و فلسفه نهضت کربلا افزود: همسران و مادران شهدا نیز باید رسالت زینبی خود را انجام داده و وقایع جنگ، رشادت‌ها و حماسه‌های آن را به نسل‌های بعد منتقل کنند.

 

جمشیدنژاد با تاکید بر بهره برداری از ابزار هنر در انتقال فرهنگ شهادت اذعان کرد: امروز رسالت همه ما محافظت از خون شهدا و آرمان‌های آنان است.

 

در ادامه این مراسم از ۳۷ نفر از مادران، همسران و فرزندان شهدای گیلان تجلیل شد.

 

کد خبر 729701

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha