امامزاده ای که در جنگ ها لباس رزم می پوشید+تصاویر

اشتهار امامزاده سیدجلال الدین (علیه السلام) به حاجی قلندر از آن جهت بوده که در مهلکه جنگ، لباس مخصوص قلندری می پوشید و شجاعانه می جنگید.

خبرگزاری شبستان/یاسوج:

 

امامزاده سیدجلال الدین (علیه السلام) در روستای حاج قلندر از توابع شهرستان باشت، 14 کیلومتری شاهراه اصلی خوزستان به فارس و 50 کیلومتری شهر گچساران واقع شده است.

 بنای اصلی ساختمان بقعه دارای پلانی شش ضلعی مدور مربوط به معماری قبل بازپیرائی کامل شده و گنبد این بقعه در اصل دارای ارتفاع و کشیدگی بیشتری بوده که در این بازپیرائی با معماری سنتی آمیخته شده است.

 

 این بنا در سال 1378 توسط سادات محترم حاجی قلندر که از نوادگان همین امامزاده هستند بازسازی کامل شد که هنوز نماکاری داخل و بیرون آن ادامه دارد.

در فاصله 100 متری این زیارتگاه قبر مطهر شهید «احمد حسینی» یکی از شهدای جنگ تحمیلی قرار گرفته که مورد احترام فراوان و زیارت زائرین این امامزاده است، این زیارتگاه دارای امکانات رفاهی مناسبی برای زائرین است. 

 

سبب انتساب و اشتهار امامزاده سیدجلال الدین(علیه السلام) به حاجی قلندر از آن جهت بوده که در مهلکه جنگ لباس مخصوص قلندری می پوشید و شجاعانه می جنگید، این امامزاده عالی مقام به استناد طومار وقف نامه ای از نوادگان ابراهیم مجاب بن امامزاده موسی کاظم (علیه السلام) است.

زیارت‌ نامه امامزاده

السَّلامُ عَلَیکَ اَیُّهَا السَّیِّدُ الزَّکِیُّ، اَلطّاهِرُ الوَلِیُّ، وَالدّاعِی الحَفِیُّ؛ اَشهَدُ اَنَّکَ قُلتَ حَقّاً، حَقّاً، وَنَطَقتَ حَقّاً وَصِدقاً، وَدَعوتَ اِلی مَولایَ وَمَولاکَ، عَلانِیَةً وَسِرًّا، فازَ مُتَّبِعُکَ، وَنَجا مُصَدِّقُکَ، وَخابَ وَخَسِرَ مُکَذِّبُکَ، وَالمُتَخَلِّفُ عَنکَ، اَشهَد لی بِهذهِ الشَّهادَةِ، لِاَکونَ مَنَ الفائِزینَ بِمَعرِفَتِکَ وَطاعَتِکَ، وَتَصدیقِکَ وَاتِّباعَکَ، وَالسَّلامُ عَلَیکَ یا سَیِّدی وَابنَ سَیِّدی. اَنتَ بابُ اللهِ المُؤتی مَنهُ، وَالمَأخوذُ عَنهُ، اَتَیتُکَ زائِراً، وَحاجاتی لَکَ مُستَودِعةً، وَها اَنَا ذا اَستَودِعُکَ دینی وَاَمانَتی، وَخَواتیمَ عَمَلی، وَجَوامِعَ اَمَلی اِلی مُنتَهی اَجَلی، وَالسَّلامُ عَلَیکَ وَ رَحمَةُ اللهِ وَبَرَکاتُه.

سلام بر تو ای آقای پاک و پاکیزه و سرور من و ای دعوت‌کننده (به حق) به مهربانی، گواهی دهم که تو حق گفتی و به حق و راستی سخن کردی و (مردم را) آشکارا و نهان بسوی مولای من و مولای خودت دعوت فرمودی رستگار شد پیرو تو و نجات یافت تصدیق کننده ات و نومید و زیانکار شد تکذیب کننده ات و آنکس که با تو مخالفت کرد گواه باش برای من این گواهی را تا من بوسیله معرفت و اطاعت تو و تصدیق و پیروی کردنت از زمره رستگاران باشم و سلام بر تو ای آقای من و ای فرزند آقای من توئی درگاه خدا که از آن درآیند و(معالم دین را) از آن بگیرند آمده ام به درگاهت برای زیارت و حاجت‌های خود را به تو سپرده ام و من اکنون به تو می‌سپارم دینم و امانتم و سرانجام کارهایم و همه آرزوهایم را تا پایان عمرم و بر تو باد سلام و رحمت خدا و برکاتش.

کد خبر 729625

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha