ماندلا از دوستان نزدیک جمهوری اسلامی بود/ایران مسیر توسعه صلح را دنبال می کند

روحانی با اشاره به اینکه ماندلا از دوستان نزدیک جمهوری اسلامی بود، گفت:برخورد ماندلا با دشمنان به نحوی بود که در دل آنها بذر محبت را کاشت. دولت مردان بزرگ به جای دیوار پل می سازند.

به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام حسن روحانی، رییس جمهوری عصر دوشنبه  دوم مهرماه  در اجلاس صلح که برای بزرگداشت نلسون ماندلا در مقر سازمان ملل در نیویورک برگزار شد، گفت: در آغاز به روح شهدای اهواز درود می فرستم و تصمیم دولت برای برخورد جدی تر با تروریسم را اعلام می کنم.

 
وی با اشاره به اینکه ماندلا از دوستان نزدیک جمهوری اسلامی بود، گفت: برخورد ماندلا با دشمنان به نحوی بود که در دل آن ها بذر محبت را کاشت. دولت مردان بزرگ به جای دیوار پل می سازند.
 
رییس جمهوری تصریح کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی و دولت برخاسته بعد از سرنگونی آپارتاید در آفریقای جنوبی، روابط دو کشور آغاز شد.
 
روحانی گفت و گو و مدارا را خمیر مایه اساسی صلح دانست و گفت: ماندلا ایجاد صلح را قطعی می دانست و جمهوری لسلامی ایران نیز ابتکار گفت و گوی تمدن ها و جهان علیه خشونت را مطرح کرده و این مسیر را ادامه می دهد و دست دولت های صلح طلب را می فشارد.
 
 
متن کامل سخنرانی رئیس‌جمهوری در اجلاس صلح به شرح زیر است:
 
«بسم الله الرحمن الرحیم
 
آقای رئیس!
 
اقدام مجمع عمومی سازمان ملل برای بزرگداشت یک صدمین سالگرد تولد نلسون ماندلا، در روزی که به پاسداشت صلح جهانی اختصاص یافته، شایسته تقدیر است.
 
راه دراز و دشوار نلسون ماندلا به سوی آزادی، از تولد و رشد در قبیله‌ای کوچک تا پیوستن به جنبش ضد نژادپرستی که منجر به زندانی شدن وی برای سال‌های طولانی شد و نهایتا کسب آزادی و احراز مقام ریاست جمهوری، در تاریخ معاصر کم‌نظیر است.
 
ماندلا از دوستان نزدیک و وفادار جمهوری اسلامی ایران بود. در دوران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، رژیم وقت ایران با رژیم صهیونیستی و رژیم آپارتاید که همگی از نزدیک‌ترین وابستگان به آمریکا بودند رابطه بسیار قوی داشت و تامین‌کننده اصلی انرژی هر دو رژیم بود؛ لکن پس از پیروزی انقلاب اسلامی، دولت برخواسته از مردم با حمایت از جنبش آزادی‌خواهی آفریقای جنوبی، کلیه روابط خود را با هر دو رژیم قطع نمود. بعد از سرنگونی رژیم آپارتاید و استقرار مردمسالاری در آفریقای جنوبی، روابط ایران و آفریقای جنوبی وارد مرحله جدیدی شد که هر روز در حال گسترش است.
 
آقای رئیس!
 
رنج دوران سخت مبارزه موجب نگردید تا ماندلا از مشی خود که بر صلح و وفاق استوار بود، دست بردارد و برخورد وی با دشمنان و مخالفان خود پس از آزادی از زندان، به نحوی بود که در دل آنها بذر دوستی و محبت می‌کاشت.
 
این یک واقعیت تاریخی است که دولتمردان بزرگ بجای «دیوار»، «پل» می‌سازند. هر اندازه نژادپرستی، تبعیض نژادی و بیگانه‌هراسی ایجاد دیوار میان ملت‌ها را آسان می‌سازد، گفت‌وگو، مدارا و همزیستی مسالمت‌آمیز خمیرمایه بنای پل میان اختلافات و دودستگی‌هاست. به جرأت می‌توان گفت که نلسون ماندلا یکی از بزرگ مردان تاریخ معاصر بود که ایجاد صلح و دوستی را نه یک مصلحت بلکه ضرورتی قطعی می‌دانست.
 
جمهوری اسلامی ایران نیز در دهه‌های اخیر ابتکارهایی نظیر «گفت‌وگوی میان تمدن‌ها» و «جهان علیه خشونت و افراط گرایی» را در جهت تقویت چندجانبه‌گرایی و توسعه صلح و همکاری بین‌المللی در این مجمع محترم مطرح کرده است. ایران همچنان این مسیر را با جدیت دنبال می‌کند و دست همه رهبران صلح‌طلب و مداراجو را می‌فشارد.
 
درمان نژادپرستی، بیگانه‌هراسی، خشونت و نفرت‌پراکنی را باید در گفت‌وگو، مدارا و مردم‌سالاری جست‌وجو نمود. این همان راهی است که ماندلا با شجاعت به دولتمردان واقعی نشان داده است. یاد و نام این مرد بزرگ برای همیشه در تاریخ زنده خواهد ماند.»/
 
 
 
 
کد خبر 729541

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha