خبرگزاری شبستان، گروه سیاسی-پریسا رهنما: روز گذشته «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا از آمادگی رئیس جمهوری این کشور به منظور دیدار با رهبر انقلاب اسلامی ایران خبر داد.
این خبر موجب حیرت جهانیان شد زیرا که تا به امروز هرگونه درخواست مذاکره و دیدار «دوناد ترامپ» با رئیس جمهوری ایران با مخالفت مواجه شده و حالا او بدون در نظر گرفتن این مساله برای دیدار با عالی ترین مقام ایران اعلام آمادگی کرده است.
این خبر تحلیل توهم های سیاسی ترامپ که همواره از سوی رسانه های غربی و شرقی به آن پرداخته می شود را تائید می کند و حاکی از آن است که رئیس جمهور آمریکا به هر روشی متوسل می شود تا بتواند ایران را به پای میز مذاکره بکشاند.
او پیش از این شانس خود را در زمینه هایی چون فشار وارد کردن به ایران یا وعده امتیازدهی امتحان کرده بود و بعد از نتیجه نگرفتن از این اقدامات آخرین تیرش را هم در این مسیر رها کرد.
البته تماس گرفتن با رهبر معظم انقلاب اسلامی برای نخستین بار در میان روسای جمهور آمریکا مطرح نمی شود. پیش از ترامپ، «باراک اوباما» رئیس جمهوری پیشین این کشور در سه مرحله برای آیت الله خامنه ای نامه هایی را ارسال کرد.
نامه اول-1388: اولین نامه را باراک اوباما در اردیبهشت سال ۸۸ نوشت و در آن از رهبر انقلاب خواسته بود که برای شروع فصل جدیدی از مناسبات بین ایران و آمریکا به واشنگتن کمک کند اما یک ماه بعد و پس از شروع فتنه ۸۸، آمریکا یک بار دیگر از موضع مدعی ظاهر شد و خواستار سرنگونی نظام جمهوری اسلامی شد!
نامه دوم-1391: اوباما یک بار دیگر در بهمن ماه سال ۹۱ و در کشاکش مباحث هستهای نامهای خطاب به رهبر معظم انقلاب نوشت و در آن از آمادگی واشنگتن برای رسیدن به توافقی دوجانبه با تهران در پرونده هستهای خبر داد ولی این بار نیز یک سال و نیم پس از صدور نامه از موضع مدعی وارد صحنه شد و ایران را متهم کرد که در تلاش برای تولید بمب اتمی است و از این رو غرب ناگزیر بر حجم و گسترهیتحریمها علیه ایران میافزاید!
نامه سوم-1393: باراک اوباما سومین نامه را در اواسط سال 93 و در کشاکش دو بحث موازی خطاب به رهبر انقلاب ارسال کرد. یکی از این مباحث ناکام شدن آمریکا از ورود دوباره نظامی به فضای عراق به دلیل مخالفت جدی همپیمانان ایران در این کشور و یکی دیگر مواجهه آمریکا با شروط اعلام شده ایران توسط رهبر انقلاب و پروندهی هستهای و مذاکرات ایران و غرب در این خصوص بود.
اما رهبر معظم انقلاب اسلامی پاسخی به این نامه ها ندادند و پس از پایان ریاست جمهوری اوباما تنها در یک جمله به آن ها اشاره کردند و در دیدار فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی و قرارگاه پدافند هوایی ارتش در سال ۹۵ یادآور شدند: چرا باید از دولت قبلی آمریکا تشکر کنیم، بهخاطر تحریمهای ضد ایرانی؟ به علت ایجاد داعش؟ به دلیل به آتش کشیدن منطقه در سوریه و عراق؟ و یا به علت نفاق و دورویی یعنی «ابراز ارادت و همکاری در نامه خصوصی اما حمایت صریح و آشکار از فتنه پس از انتخابات ۸۸»؟
به نظر می رسد ترمیم روابط آمریکا با ایران به یک آرزو برای سیاست خارجی این کشور تبدیل شده و هر رئیس جمهوری که بر سر کار می آید تلاش دارد تا این مساله را حل کرده و آن را به عنوان افتخاری در کارنامه خود به ثبت برساند اما تاکنون هیچ رئیس جمهوری از آمریکا موفق به این اقدام نشده زیرا پایه های سیاست خارجی این کشور شدیدا با پایه های سیاست خارجی ایران در تناقض بوده و جمهوری اسلامی ایران همواره با زیاده خواهی های واشنگتن مخالف داشته است./
نظر شما