به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، صابر سهرابی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس امروز (2 مهر) در جمع خبرنگاران از اعلام فراخوان فستیوال ایده های ترویج کتابخوانی با عنوان «شیرازه کتاب» و شناسایی شهرهای هدف استان فارس برای نامزدی در پنجمین جشنواره پایتخت کتاب ایران خبر داد، گفت: معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طرح «انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران» را با هدف توسعه فرهنگی و ترویج کتابخوانی از طریق حمایت از برنامه ها و پیشنهادهای نو و ابتکاری، اثربخش و پایدار برگزار می کند.
وی افزود: «پایتخت کتاب ایران» عنوانی است که هر سال به یک شهر شرکت کننده اعطا میشود که بر اساس نظر هیئت داوران، بهترین برنامه را برای ترویج کتاب خوانی ارائه کرده باشند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی فارس ادامه داد: بر همین اساس دبیرخانه ستاد هماهنگی شهرها و روستاهای دوستدار کتاب فارس با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، شهرداری شیراز، اداره کل کتابخانه های عمومی استان فارس و موسسه «آفتاب مهرصبا» فارس، اقدام به برگزاری فستیوال ایده های ترویج کتابخوانی با عنوان «شیرازه کتاب» کرده است.
سهرابی در توضیح این فراخوان گفت: کتابداران، کتابفروشان، موسسات فرهنگی و هنری، موسسات مردم نهاد، نخبگان، دانشجویان، دانش آموزان، آموزگاران، دبیران، اساتید دانشگاه، مروجان کتابخوانی و عموم مردم تا ۳۰ مهرماه ۱۳۹۷ فرصت دارند ایده های بکر خود برای ترویج کتابخوانی را به دبیرخانه این ستاد ارسال کنند، از طرح های برگزیده فستیوال «شیرازه کتاب» با جوایز نقدی طی مراسمی باشکوه تقدیر به عمل آمده و در صورت انتخاب شیراز به عنوان پایتخت کتاب ایران، از اجرای طرح ها توسط ارائه دهنده طرح حمایت مادی و معنوی به عمل خواهد آمد.
وی ادامه داد: ایده ها باید با مشخصات برنامه ها، فعالیت ها و اقدام ها به شکل ویژه برای پایتخت کتاب طراحی شده باشد و متناسب با نیازهای محلی، آئین های بومی و ارزش های دینی و ملی باشد.
سهرابی با تاکید بر اینکه تاثیرات پایداری در ارتقای سطح فرهنگ کتابخوانی داشته باشد، اظهارداشت: برنامه ها باید از مشارکت مردمی و پشتیبانی شرکت های بزرگ تجاری، کارخانه ها و دستگاههای اجرایی برای تامین هزینه ها و سرمایه گذاری برخوردار و قابلیت الگوبرداری داشته باشد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی فارس با اشاره به اینکه برنامه ها باید در محتوا و شیوه اجرا نوآورانه و کیفی باشد و برنامه های هر شهر میتواند شامل تمام شهرستان ها و روستاهای آن باشد، افزود: گستره اجرای برنامه میتواند در سطح شهر یا در سطوح محلی، ملی و حتی منطقه ای و بین المللی باشد و این برنامه ها در اولویت است.
به گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، علاقمندان باید ایده های خود را در قالب فرم فراخوان که در سایت www.mehresabafars.ir در دسترس است به آدرس چهارراه حافظیه، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، دبیرخانه ستاد هماهنگی شهرها و روستاهای دوستدار کتاب فارس و یا پست الکترونیکی farsbookpromotion@gmail.com ارسال کنند.
سهرابی همچنین از شناسایی بیش از 30 شهر استان فارس برای نامزدی و تکمیل پرونده پنجمین جشنواره پایتخت کتاب ایران خبر داد و گفت: امسال برنامه های جدی با راه اندازی دبیرخانه ستاد هماهنگی شهرها و روستاهای دوستدار کتاب فارس در شیراز برای ترویج کتابخوانی مدون شده است که به زودی همایش شهرداران شهرهای هدف فارس در حوزه ترویج کتابخوانی به میزبانی شیراز برگزار می شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس افزود: پرداخت به موقع در سهم کتابخانه های عمومی توسط شهرداری ها، پیشینه فرهنگی و تاریخی، فعالیت های ترویج کتابخوانی و حمایت شهرداران و شوراهای اسلامی شهرها از فعالیت های فرهنگی از ملاک های انتخاب این شهرها بوده است با این وجود دبیرخانه ستاد هماهنگی شهرها و روستاهای دوستدار کتاب فارس از همه شهردارانی که علاقمند به حضور در این رویداد مهم ملی و فرهنگی باشند استقبال می کند.
سهرابی گفت: شهر شیراز، اوز و صدرا در سال های گذشته گام های بلندی برای کسب عنوان پایتخت کتاب ایران برداشته اند که امیدواریم با حمایت و هماهنگی همه دستگاه ها به ویژه شهرداری این شهرها و سایر شهرهای استان بتوان اتفاقات خوبی را در حوزه ترویج کتابخوانی که یکی از شاخص های مهم توسعه فرهنگی هر جامعه است، رقم زد.
نظر شما