به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان به نقل از روابط عمومی دادگستری استان زنجان، حجت الاسلام حسن مظفری، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان زنجان در جلسه ای با محوریت اشتغال به کار مددجویان گفت: باید با عزم و ارادهی همهی دستگاهها و با بکارگیری مددجویان در حرفههای مختلف از متلاشی شدن خانوادهی زندانیان و ایجاد آسیبهای فرهنگی و اجتماعی ناشی از فشار اقتصادی کنونی بر روی آنان جلوگیری نمود .
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان زنجان با تأکید بر اینکه در شرایط کنونی بازار و وضعیت ناپایدار و متلاطم اقتصاد و تورم افسار گسیخته؛ بی شک یکی از قشـرهایی که بیشتـرین فشار مالی و روانی را تحـمل مـی کند زندانیان و خانوادهی آنان می باشد، افزود: متأسفانه گرانی های تصاعدی و چند صددرصدی کالاها در ماه های اخیر شرایط بسیار نامطلوب و اسفباری را برای خانواده ی مددجویان ایجاد نموده است.
وی ادامه داد: از این حیث دستگاه قضایی بسیار نگران این موضوع است که بدلیل نبود سرپرست و نان آور در بین خانواده مددجویان و افزایش فقر اقتصادی در جامعه و در این قشر ضعیف به مرور آسیب های مختلفی از جمله فساد و موضوعاتی از این قبیل خانواده مددجویان را تهدید نماید و این گرانی ها باعث تزلزل بنیان خانواده ی آنان گردد.
به گفته دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان زنجان، لذا این مرجع با کسب تکلیف از رئیس کل دادگستری استان زنجان جلسه ای را با محوریت اشتغال و حرفه آموزی مددجویان تشکیل و مقرر شد با احراز شرایط قانونی و لحاظ ابعاد جانبی و اجتماعی موضوع با همکاری کلیهی ادارات و دستگاه های ذی مدخل برای زندانیان بسته و مددجویانی که با توجه به نوع بزه دارای حبس ابد و یا حبس های طولانی مدت می باشند، بستر و زمینهی کسب مهارت و نهایتاً اشتغال را در داخل محیط زندان فراهم نمود و مددجویان نیمه باز و رأی باز نیز به تناسب مهارت های کسب شده و با احراز شرایط قانونی در خارج از زندان بکارگیری شوند تا با این روش بخشی از نیاز مالی مددجویان و خانواده آنان تأمین گردد .
حجت الاسلام مظفری گفت: اکثریت مددجویان قشر آسیب پذیر جامعه هستند که خانوادهی برخی از آنان بعضاً حتی برای نان شب خود محتاج هستند و در شرایط کنونی بازار و اقتصاد چاره جویی و اقدام عملی برای زندانیان برای همه یک تکلیف است.
وی یاد آور شد: در جامعه، فرهنگ به اقتصاد و بالعکس اقتصاد بر فرهنگ تأثیر مستقیم دارد و این دو متأثر از یکدیگرند و در شرایط کنونی که اکثریت مددجویان با مشکلات اقتصادی گریبانگیرند باید مواظب بود خانواده ی آنان دچار آسیب نگردند که در آن صورت همه مسئول خواهند بود.
دادستان زنجان با تأکید بر این که باید محیط زندان را برای مددجویان تبدیل به کارگاه حرفه آموزی و محیط آموزشی و اشتغال و کسب درآمد برای آنان نمود، افزود: به معاونت اجرای احکام و بنیاد تعاون مددجویان اعلام شده است تا در کوتاهترین زمان ممکن مددجویان را بر حسب استعداد، علایق و کارهایی که می توانند در آن فعالیت نمایند تفکیک نمایند تا به محض اعلام نیاز به نیرو، مددجویان حائز شرایط جهت اشتغال به کار معرفی گردند و در این رابطه زندانیان مربوط به مهریه در اولویت خواهند بود .
وی با اشاره به اینکه اداره ی زندان ها برای زندانیان برنامه های فرهنگی و احکام برنامه ریزی کرده است، افزود: در خصوص اشتغال و حرفه آموزی زندانیان نیز ادارهی زندان ها بایستی به جد وارد عمل شود.
این مقام مسوول خاطر نشان کرد: زندانیان به سه گروه باز، نیمه باز و بسته تقسیم می شوند که اقدام لازم برای آموزش و حرفه آموزی و اشتغال این افراد با توجه به شرایط زندانی باید مدنظر باشد.
حجت الاسلام مظفری با بیان این موضوع که خانوادهی زندانیان در معرض انواع آسیب ها قرار دارند، ادامه داد: زندان های استان زنجان به لحاظ تعداد مددجویان جزء کم جمعیت ترین زندان های کشور می باشد با این اوصاف افزایش جمعیت کیفری زندان ها مشکلات خاص خود را دارد که مصمم هستیم با همکاری و مشارکت دستگاه های عضو کارگروه که اغلب متولیان اشتغال و تولید می باشند زمینه ی اشتغال زندانیان را حتی به صورت فصلی فراهم نمایند.
وی از وجود زندانیان با تخصص های مختلف در زندان های استان خبر داد و تأکید کرد: با اعلام آمادگی دستگاه های عضو کارگروه جهت اشتغال زندانیان در کمترین زمان این افراد در اختیارشان قرار خواهد گرفت.
نظر شما