فشار سیاسی بر اوپک برای جبران تحریم ایران

آمریکا در حال اعمال فشار سیاسی به تولیدکنندگان نفت برای عدم افزایش قیمت نفت بعد از کاهش صادرات ایران است.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، ابعاد منفی تحریم نفتی ایران توسط آمریکا در حال گرفتن دامان خود این کشور است و ترامپ برای فرار از این مشکلات تلاش دارد با اعمال فشار سیاسی کشورهای منطقه را به همراهی خود وادار کند.

 

بنابراین گزارش، در صورت کاهش صادرات نفت ایران قیمت نفت نیز افزایش چشمگیری پیدا می کند و این برای کشورهای جهانی بسیار گران تمام و موجب شورش جهانیان علیه آمریکا می شود. «دونالد ترامپ» هم برای این مقابله با این مساله تلاش دارد از اوپک به عنوان یک ابزار برای رسیدن به اهداف خود بهره ببرد.

 

به همین دلیل «ترامپ» فشارهای سیاسی به کشورهای تولید کننده نفت وارد می کند که از افزایش قیمت نفت خودداری کنند و گویا این فشارهای سیاسی با مقاومت این کشورها همراه شده و منجر شده تا روز گذشته او در توئیتی به تهدید این کشورها بپردازد و بنویسد: «ما از کشورهای خاورمیانه محافظت می‌کنیم. بدون ما امنیت آن‌ها چندان دوام نمی‌آورد. با این وجود آن‌ها برای بالا و بالاتر بردن قیمت نفت تلاش می‌کنند! یادمان خواهد ماند. تک‌قطبی "اوپک" (مجمع صادرکنندگان نفت) باید قیمت‌ها را پایین بیاورد.»

 

این در حالی است که «بیژن نامدار زنگنه»، وزیر نفت کشورمان این مساله را به اعضای اوپک هشدار داد و در گفت و گو با بلومبرگ در این باره توضیح داد: در عمر نزدیک به ۶۰ ساله اوپک، چنین شرایطی بارها اتفاق افتاده است، فراز و نشیب های بیشتری هم در آینده وجود خواهد داشت. شما نباید اوپک را تنها به دلیل ترس قربانی کنید. از دید من اوپک یکی از بزرگترین موفقیت‌های جهان سوم است، نه تنها برای تولیدکنندگان نفت بلکه همچنین سازمانی است که می تواند در اقتصاد جهان کارآمد باشد و یک نهاد خوب و قوی است، بنابراین کسانی هستند که می‌خواهند آن را منحل کنند و می‌خواهند بی دلیل این نهاد (کمیته وزارتی نظارت بر توافق اوپک و غیراوپک) را بزرگتر از آن چیزی که هست جلوه دهند. اگر نگاه کنید، می‌بینید که آنها این نشست اوپک و غیر اوپک را به مسئله‌ای مهم تبدیل می‌کنند در حالی که چندان مهم نیست. همه ماجرای میان اوپک و غیر اوپک، برای کاهش حدود روزانه ۵۰۰ هزار بشکه از عرضه نفت غیر اوپکی‌ها بود. در این میان جز روسیه و به نظرم قدری هم مکزیک، بقیه کشورها، چیزی از تولید خود را کاهش ندادند.

 

در واقع، آنها ظرفیت افزایش تولید نداشتند. ما قدردان هستیم که آنها از نظر سیاسی با ما همکاری و همدلی کردند، اما همه آنها کمتر از سهمیه خود تولید می‌کردند و به همین دلیل است که پایبندی برخی از آنها به ۲۰۰ درصد یا ۱۸۰ درصد رسید. آنها نمی‌توانستند همه سهمیه خود را تولید کنند، جز مکزیک و روسیه. روسیه برای مدتی کمک کرد و در وضع کنونی، آنها مشکل ما نیستند. آنها کمک کردند و سپس آن دوران منقضی خواهد شد و آنها هر چه بخواهند طبق منافع ملی خود به عنوان کشوری که یک تولیدکننده نفت غیر عضو اوپک است، همکاری می‌کنند، اما من از کشورهای عضو اوپک انتظار بیشتری دارم و به‌ویژه در وضع کنونی (و این را بارها پیش از این گفته‌ام) درست نیست که دو عضو به سردمداری و ایفای نقش رهبری در جریان ضد ایرانی بپردازند.

 

این تلاش های آمریکا تاکنون نتیجه ای نداشته و اوپک نسبت به این اقدام ترامپ هوشیار عمل کرده است. در همین راستا، محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک گفت: «ایران یک تولیدکننده و صادرکننده نفت بسیار مهم است... زمانی‌که شما تولیدکنندگان بزرگی دارید که با چالش‌های عرضه مواجه هستند، برای اوپک و مشتریان جای نگرانی است.»

 

یادآور می شود: قیمت نفت خام امسال به طور متوسط حدود 72 دلار در هر بشکه است و آژانس بین‌المللی انرژی هفته گذشته هشدار داد که اگر تولیدکنندگان عرضه از دست رفته ایران و ونزوئلا را جبران نکنند، قیمت نفت به بالای 80 دلار در هر بشکه می‌رسد.


 

کد خبر 728981

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha