به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از صومعهسرا، سوگواران حسینی در شام شهادت سیدالشهدا(ع) درحالی به سوگ نشستند که تا هنگامه غروب آقتاب به عزاداری مشغول بودند و در ساعات پایان روز و در شامگاه عاشورا با روشن کردن شمع در جای جای این شهرستان از صومعهسرا و گوراب زرمیخ، تا تولم شهر، ضیابر و کسما مراسم شام غریبان برگزار کردند.
این مراسم در مساجد و تکایا و خیابانها با مداحی و روضهخوانی برگزار شد و عزاداران امام حسین(علیه السلام) با افروختن شمع و درست کردن دسته کاه و بر سر زدن در فضایی حزن و اندوه، در عزای شهادت جانسوز شهدای کربلا و نیز مظلومیت و غربت اهل بیت(علیهم السلام) و سرور و سالار شهیدان و یاران باوفایش به سوگ نشسته و اشک ریختند.
در شام غریبان عزادارن حسینی با سادگی و حزن و اندوه اقدام به برگزاری مراسم کردند و دیگر مانند شبهای قبل علم و بیرق را به حرکت در نیاوردند.
در این آیین عاشقان اهل بیت عصمت و طهارت(علیهم السلام) در عزای مولای مظلوم خویش گریستند و آیین غمبار شام غریبان را به جای آوردند و با واسطه قرار دادن امام حسین (علیه السلام) از خداوند طلب برآورده شدن حاجات خود را کردند.
شام غریبان در ضیابر صومعه سرا متفاوت تر از دیگر شهرهای استان گیلان برگزار شد،مردم در شام غریبان از جلوی مسجد آیتالله ضیابری با داشتن دسته کاهی به دست، بر سر خود می زنند و میخوانند "ای شیعیان امشب شام غریبان است، نعش حسین امشب اندر بیابان است".
وقتی به بقعه آقا سیدمحمد جان رسیدند، چند تن از مداحان این دهستان شروع به نوحه خوانی میکنند و مردم در عزای امام حسین علیهالسلام به آه و ناله میپردازند.
گفتنی است؛ بر اساس روایات، در عصر عاشورا عمر سعد سر مبارک امام حسین(علیه السلام) را با خولی بن یزید اصبحی و حمید بن مسلم ازدی نزد عبیداله بن زیاد به کوفه فرستاد، سرهای یاران و خاندان ایشان را جمع کرده و به همراهی شمر بن ذیالجوشن و قیس بن اشعث به کوفه فرستاد.
سپس کشتههای خودشان را دفن کردند ولی جنازه بی سر امام حسین (علیه السلام) و یارانش تا روز دوازدهم محرم در بیابان کربلا بود تا این که سرانجام توسط قبیله بنیاسد دفن شدند.
نظر شما