زیارت تبلور سیاحتی هدفمند و مبتنی بر انگیزه های دینی و تربیتی و مفهومی

معاونت تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی بر سفر هدفمند، عالمانه و مبتنی بر دغدغه های اسلامی تأکید کرد و گفت: زیارت تبلور سیاحتی هدفمند و مبتنی بر انگیزه های دینی و تربیتی و مفهومی است .

به گزارش خبرگزاری شبستان ازمشهد، حجت الاسلام سید جلال حسینی، معاونت تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی، روز گذشته( 14 مهر)در مراسم افتتاحیه اولین همایش بین المللی گردشگری دینی و توسعه فرهنگ زیارت که در تالار بنیاد پژوهش های آستان قدس برگزار شد، اظهار داشت: امروزه آستان قدس رضوی به منظور دستیابی به الگوی گردشگری اسلامی با بهره گیری از ظرفیت زیارت در جهان اسلام و با توجه به اهمیت آن در گسترش معنویت و بیداری اسلامی و توجه مسلمانان به احیای تمدن اسلامی و جایگاه زیارت در تقویت همگرایی و وحدت میان امت اسلامی، انتظار دارد موضوع زیارت هم از جنبۀ نظری و علمی و هم از جنبۀ عملی و اجرایی در ابعاد داخلی و بین المللی مورد توجه دانشمندان امت اسلامی قرار بگیرد.

 

وی با بیان اینکه اسلام در بین سایر ادیان بیشترین تأثیر و تأکید را بر گسترش هدفمند سیر و سیاحت دارد، تاکید کرد: در فرهنگ اسلامی سیاحت به عنوان سیر آفاق در کنار سیر انفُس مورد توجه قرار گرفته است و در کلام انسان ساز قرآن به موضوع سیاحت با هدف تربیت در چند نما پرداخته شده است.

 

حسینی بیان کرد: خداوند در برخی از آیات قرآن، پیروان دین را به سیاحت فرا می خواند و در آیاتی دیگر معاندان و مشرکان را نکوهش می کند که چرا برای عبرت آموزی مسافرت نکردند و در زاویه ای دیگر با اطلاق واژۀ صالح و صالحات به مومنان، از این حرکت به عنوان امری نیکو در منظومۀ حسنات مومن قلم داد می کند.

 

معاون تبلیغات آستان قدس بر سفر هدفمند، عالمانه و مبتنی بر دغدغه های اسلامی تأکید کرد و گفت: زیارت تبلور سیاحتی هدفمند و مبتنی بر انگیزه های دینی و تربیتی و مفهومی است که به واژۀ سیاحت و گردشگری اسلامی هویت می بخشد و اولین زیارت و گردشگری دینی نماز است که در آن با ندای قد قامة الصلاة، زمان زیارت فرا می رسد.


وی بر زیارت اماکن مقدسه به ویژه مرقد پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) تاکید کرد و خواستار احترام به مقام آن ها، تبعیت از راه و مواضع آن ها، استمرار مسیر حرکت آن ها، تجدید عهد با عقیدۀ آن ها، وفاداری به ولایت آن ها و زنده نگه داشتن نام، یاد، فرهنگ و تعالیم آن ها شد.

 

حسینی تصریح کرد: از اینجاست که می توان فهمید گردشگری دینی معنایی گسترده دارد و هدف نهایی آن نیز معرفت الله و تقرب به سوی خداست و زیارت نیز وجه دیگری از گردشگری دینی است.

 

معاون تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس زیارت را به عنوان یک قدرت نرم و استراتژی ای فعال و راهبردی در جهان اسلام دانست که با چالش هایی در عرصه بین الملل و داخل کشورها مواجه است و در بعد بین المللی فرقۀ ضالۀ وهابیت با عقاید غیر اصولی و منحرف خود این ظرفیت و مأموریت الهی را در نازل ترین شکل تبیین و تحریف می کند.

 

وی با بیان اینکه دستیابی به تمام اهداف تعیین شده در این همایش امکان پذیر نیست، گفت: هدف ما ایجاد یک جریان فکری، فرهنگی و حرکتی عملی است تا به وسیلۀ آن مفهوم جدیدی در باب گردشگری اسلام در دنیا مطرح شود و آنچه که انتظار می رود از میان این همایش و راهکارها و تحلیل ها به دست آید را می توان در 14 حوزه جست و جو کرد.

 

دبیر شورای فرهنگی آستان قدس به بیان این 14 حوزه پرداخت که می توان به تأسیس دبیرخانۀ دائمی و بین المللی گردشگری در جهان اسلام با رویکرد قرارگاه، رصد، برنامه ریزی، جلب مشارکت و اجرای پروژه ها به عنوان یکی از 14 حوزه اشاره کرد.

 

وی که در تشریح این 14 حوزه سخن می گفت، اظهار کرد: از دیگر محورهای مورد انتظار می توان به تنظیم سند راهبردی حوزه گردشگری در جهان اسلام، تاکید بر تأسیس سازمانی به نام سازمان گسترش گردشگری کشورهای اسلامی، جریان سازی در حوزه سرمایه گذاری خارجی و طراحی و ایجاد شبکۀ فعالان زیارت در عرصه بین الملل اشاره کرد.


حجت السلام علی باقری دبیرهمایش نیز درادامه در جمع فرهیختگان و دانشمندان دنیای اسلام به ارائه گزارش همایش پرداخت و گفت: سال 2010 به عنوان سال گردشگری دین نام گرفته است.


وی افزود: با توجه به اینکه گردشگری دینی درعبرت آموزش وشناخت پروردگار درگسترش معنویت وتوجه مسلمانان به بیداری اسلامی و ایجاد انگیزه در راستای الگوی گردشگری دینی و فرهنگ زیارت مؤثر است، آستان قدس رضوی برای برگزاری اولین همایش پیشقدم شد.


دبیرهمایش ادامه داد: در بهار 89 مقدمات همایش وتعیین اعضای هیئت علمی همایش فراهم شد و در ابتدای سال جاری با مقدمات و ارائه فراخوان 324 چکیده مقالات به دبیرخانه همایش واصل و بعد از نظر سنجی از این تعداد 203 چکیده مقاله به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی برگزیده شد.


باقری بابیان اینکه دراین همایش از 42 کشور اسلامی دعوت به عمل آمده است، ادامه داد: از 203 مقاله بعد از نظرسنجی های دقیق 144 مقاله با چهار زبان فارسی، عربی، انگلیسی و فرانسه مورد تأیید هیئت علمی همایش قرارگرفت.

 

وی با بیان اینکه علاوه برنویسندگان از فرهیختگان و اندیشمندان کشورهای اسلامی دعوت شده است، اظهار داشت: بررسی مفاهیم وچالش ها و راهکارها وهمکاری در جهت ترویج گردشگری دینی با الگوی زیارت و همگرایی اسلامی از طریق این همایش به سراسر جهان اعلام می شود.

 

دبیرهمایش شرکت فرهیختگان و عضو هیئت علمی همایش در جلسات و کمیسیون های پنج گانه برای بررسی مسائل گردشگری را یکی از برنامه های همایش دانست و خاطر نشان ساخت: کمیسیون اول با عنوان ماهیت فرهنگ زیارت وگردشگری دینی با مدیریت حجت السلام غلام نبی گلستانی عضو هیئت علمی همایش و حجت الاسلام محمود مرویان حسینی با دریافت 45 مقاله برگزیده از مجموع 54 مقاله رسیده به دبیرخانه برگزارمی شود.


وی با اذعان اینکه کمیسیون دوم با عنوان نقش گردشگری دینی در همگرایی اسلام با مدیریت دکتر متکی وزیرخارجه سابق ودکترمحمد جواد هروی با دریافت 37 مقاله برگزار می شود، تصریح کرد: کمیسیون سوم با مدیریت حسین بلخاری و سیدی با عنوان حفظ آثار اسلامی وتاریخی در گردشگری دینی با دریافت 21 مقاله برگزار می شود.


باقری ادامه داد: بایسته ها، موانع و راهبرد های گردشگری دینی عنوان کمیسیون چهارم است که با مدیریت حجت الاسلام سالار و دکتر واعظی و حجت السلام عسگری که بخش اقتصاد کمیسیون را به عهده دارد با دریافت 37 مقاله برگزار می شود وعلم الهدایی و زمانی مدیریت کمیسیون پنجم با عنوان نقش گردشگری دینی در تحقیق گردشگری دینی را با دریافت 30 مقاله برعهده دارند.


مراسم افتتاحیه این همایش با حضورجابر الجابری، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد کشور عراق و مسئولان و فرهیختگان سایر کشورها از جمله فاضل الانباری، تولیت آستان کاظمین، محمد رضوان ابی الدار، استاد و پژوهشگر از کشور سوریه، فیصل مرهل از کشور آرژانتین، البکوش از تونس و رابرت جس از آلمان برگزارشد.


در ادامه فعالیت اولین همایش بین‌المللی گردشگری دینی و توسعه فرهنگ زیارت، پنج کمیسیونِ این همایش نیز فعالیت خود را آغاز کردند که این کمیسیون ها از ساعت 16 در روز 14 مهر فعالیت خود را آغاز می‌کنند و تا ساعت 19:30 دقیقه در این کمیسیون‌ها ارائه مقالات و نقد و بررسی آن‌ها صورت می گیرد.

 

صبح امروز 15 مهرماه از ساعت 8:15 دقیقه مرحله دوم ارائه و نقد و بررسی مقالات آغاز می شود و تا ساعت 12:30 ادامه دارد.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 72865

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha