به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری سوره مهر، مرثیههای عاشورایی این کتاب از سیف فرغانی، مولانا جلالالدین بلخی، محتشم کاشانی، اقبال لاهوری و شاعران صاحب اثر معاصر همچون حمید سبزواری، محمدعلی مرادش و دهها شاعر معروف و مشهور دیگر و شاعران نوقلم است.
قزوه این مجموعه را در پنج فصل تدوین کرده که فصل اول آن اختصاص دارد به این حسین کیست، با کربلا، با حسین و فصل دوم را با «ای پدرجان همرهان بستند بار...» به شهیدان هاشمی، حضرت علیاصغر، حضرت علیاکبر و حضرت ابوالفضل العباس (ع) اختصاص داده است.
قزوه فصل سوم را به ناله عشق است و آتش میزند (دمی با اصحاب وفادار امام حسین(ع)، فصل چهارم را به گودال قتلگاه پر از بوی سیب بود و فصل پنجم را به زینب اسیری رفت و ما بر جای بودیم شامل وقایع بعد از عاشورا اختصاص داده است.
قزوه در مقدمه کتاب مینویسد:«این سالهای آخر، شعرهایی از اینجا و آنجا از برخی مداحان آشنا و نامآشنا میشوم که به جای آنکه دل را بارانی کند، دل را به درد میآورد. برخی نیز داعیة خودنمایی دارند، حال آنکه اصل در کربلا گم شدن است و به اصل خویش رسیدن.
همین انگیزهای شد تا این اشعار را در دفتری فراهم آورم و هدیهاش کنم به مداحان دلسوخته بهخصوص آنان که به لحن عاشورا تکلم میکنند و حنجرهشان وقف امام حسین(ع) و یاران او است.
میتوانستیم به جای این شعرها اشعاری انتخاب کنیم که زرق و برق الفاظش امروزیتر باشد، اما فرمان از دل گرفتم و حکایت چنین شد که میبینید.»
گفتنی است این کتاب در ۲۶۳ صفحه و پنج فصل به همت انتشارات «سوره مهر» در سال ۱۳۹۰ منتشر شده و همچنان از کتابهای پرطرفدار اشعار عاشورایی محسوب میشود.
نظر شما