به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، حجت الاسلام رجب نعمتی قرا، مدرس دانشگاه امروز (27 شهریور) در مراسم عزاداری دهه اول محرم در نمازخانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران گفت: اصلاح فرهنگی و اجتماعی اوضاع و شرایط حال جامعه زمان امام حسین(علیه السلام) یکی از مهمترین اهداف قیام عاشورا است.
وی اظهار کرد: امام حسین(علیه السلام) خطبه ای دارند که علاوه بر ظهر عاشورا در سرزمین منا و خطبه 132نهج البلاغه امیرالمومنین(علیه السلام) نیز قرائت شده و این را فریاد می کند که آمدم نشانه های منزوی شده دین را احیا کنم.
حجت الاسلام نعمتی قرا درخصوص احیای عَلَم های منزوی شده دین« تضعیف شدن احکام اخلاق و سقوط آن» ادامه داد: علم دین نماز و روزه نیست علم دین اخلاقیات است که زمان امام حسین(علیه السلام)از بین رفته بود و این مرگ اخلاقیات را امروزبا گذشت چهل سال از عمر انقلاب اسلامی در جامعه اسلامی ایران هم شاهدیم.
وی اضافه کرد: بایستی شرایط زمان انقلاب و امروز را مقایسه کنیم ومعترف باشیم که حسین حسین می گوییم؛ معتقدیم که دانشگاه امام حسین(علیه السلام) انسان ساز است و همگان حسینی هستیم و از ابتدای محرم تا پایان صفر مشکی می پوشیم و ارادت خود را به امام نشان می دهیم اما لحظه به لحظه از اخلاقیات دور می شویم تاجاییکه هفتم مرداد هفته قوه قضائیه وزیر دادگستری می گوید ورودی پرونده های قضایی 16میلیون پرونده است که حدود 32میلیون نفر مردم درگیر این پرونده ها هستند و سالی سه درصد به آمار زندانیان اضافه می شود.
حجت الاسلام نعمتی قرا با بیان اینکه 16میلیون نفر در این پرونده ها آزار می بینند و این زیبنده جامعه اسلامی نیست چراکه خداوند برای تمامی موجودات زنده اعم از درخت و حیوان و انسان بصورت ویژه کرامت و جایگاه و ارزش قائل است و هرگونه آزار و اذیت موجودات را حرام می داند،گفت: در زمان حضرت رسول (صلی الله علیه وآله وسلم) زنی تعدادی جوجه داشت و گربه آن ها را می خورد و زن گربه را به دام انداخت چند روز غذا نداد و گربه تلف شد و خبر به پیامبر رسید پیامبر زن رافراخواندند و آن عمل را مزمت می کند و می فرماید به خاطر اذیت این حیوان تو روی بهشت را نمی بینی.
وی با تاکید براینکه عزادار حسینی باید نگاه امام حسین(علیه السلام) درباره مقوله آزار و اذیت را به درستی در جامعه اجرا نماید، خاطرنشان شد: در دنیای امروز با توجه به پیشرفت علوم، ارتباطات، صنعت اگر ناخودآگاه به رازی دست یافتید حق افشای آن را ندارید چراکه حرام است و قانونگذار در این بخش مواد قانونی دارد.
حجت الاسلام نعمتی قرا تمسخر، تحقیر، سبک شمردن، افشای اسرار، همسایه آزاری، بددهنی، همسرآزاری، خانواده آزاری، نگاه آزاری رااز جمله مصادیق آزار و اذیت برشمرد و گفت: خداوند به انسان کرامت عطا نموده و تاکید می فرماید این کرامت را من به انسان می دهم و هیچ کس حق ندارد تحت هیچ شرایط این کرامت را خدشه دار کند آن کسی که مورد آزار و اذیت قرار گیرد به نوعی کرامتش از بین می رود هرکسی مومنی را محزون کند اگر تمام دنیا را به خاطر آن اذیت بیاورد دیگر نمی تواند گناه خودش را پاک کند.
وی یکی از مصادیق مهم آزار در جامعه امروز را آزار جنسی دانست و افزود: هر رفتاری، کرداری، پیامک، کامنت و هر نوع ارتباطی که طرف مقابل نخواهد مصداق آزار جنسی است و متاسفانه آزار جنسی در تمام طیف ها و طبقات انجام می شود و کسی که بزه دیده است از ترس آبرو سکوت می کند.
حجت الاسلام نعمتی قرا با تاکید براینکه کسی است که پای پیاده اربعین می رود در هیئت ها سینه می زند و آزارش به ناموس مردم می رسد رسم عاشقی را بجا نیاورده است و نگاه امام به خانواده را مشق نمی کند، گفت: همه ما حسینی هستیم چرا حسین گفتن در ما اثر ندارد دو ماه عزاداری درما اثر ندارد علامه طباطبایی درتفسیر آیه «اهدنا صرا ط المستقیم» می فرماید: خدایا لذت عبادتی را به ما بچشاند که همراه با معرفت واقعی باشد؛ و این مقوله کمتر مورد توجه افراد جامعه امروز است.
وی یادآورشد: تمام خیره سری ما اینکه خالق را نشناختیم و حسرت می خوریم که چرا فلان کشور اروپایی جرم ندارد، آمار زندانیان در آن کشور صفر است و وکلا بیکار هستند و... اما جامعه اسلامی که دین برای تمام زوایای زندگی برنامه ریزی کرده متاسفانه روز به روز با سقوط اخلاق شاهد است.
به گزارش شبستان، مهدی کاکویی ضمن قرائت زیارت عاشورا به مداحی حضرت علی اکبر(علیه السلام)، پسر امام حسین(علیه السلام) و شهادت وی در صحرای کربلا پرداخت.
نظر شما