به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، تعزیه سیار اراک قدمتی طولانی دارد، در گذشته بازار اراک حسینیه اصلی مردم اراک بوده که از قدیم دو هیئت بزرگ محلههای قلعه و حصار در آن عزاداری میکردند آغاز این مراسم نوازندگان نقاره ها و طبل ها که سوار بر شتر بودند با نواختن مارش های عزا وارد بازار تاریخی اراک شدند و پس آن نیز گروه های تعزیه خوان پشت سر هم وارد بازار می شدند.
بازار تاریخی اراک که حدود یک کیلومتر طول دارد، به دلیل برخورداری از سقف های قوس دار بهترین قابلیت در انعکاس صدا را دارد و مکان مناسبی برای اجرای تعزیه است؛ تعزیه در استان مرکزی بیشتر در روستاهای اطراف اراک، مرسوم بوده و تعزیه خوان هایی که در بازار اراک تعزیه اجرا می کردند از روستاها انتخاب می شدند و دو ماه قبل از فرارسیدن ماه محرم زیر نظر پیشکسوتان به تمرین می پرداختند.
تعزیه خوانها، هر روز از ششم تا دهم محرم را به یکی از شهدا نسبت می دادند و تعزیه مخصوص او از جمله امام حسین (ع)، حضرت عباس( ع ) و حر را اجرا می کنند.
مرحوم «عبدالواحد حاجیان»، «محمد حمصی»، «ابوطالب فتحی»، «محمد نگارنده»، «رضا مقیمی»، «رجب صالحی»، «جواد قناتی»، «مصطفی راهزانی»، «عظیم راهزانی» و « رضا قهیه» از جمله تعزیه خوانان معروف اراک بودند که در بازار تاریخی این شهر تعزیه می خواندند.
تعزیه سیار بازار اراک در فهرست میراث ملی معنوی به ثبت رسیده است.
نظر شما