حرم ائمه اطهار(ع) و نبی مکرم اسلام(ص) پایگاه های تاریخ اسلام است

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل گفت: حرم ائمه اطهار(ع) و نبی مکرم اسلام(ص) پایگاه های تاریخ اسلام هستند که عظمت و سوابق آنها ریشه در فرهنگ و اعتقاد مردم دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان ازمشهد، علی اکبر ولایتی، مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل روز گذشته (14 مهر) در آغاز به کار همایش بین المللی گردشگری دینی که با حضور 42 کشور جهان در محل تالار بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، معرفت را یکی از دستاوردهای زیارت دانست و اظهار داشت: زمانی که انسان به واسطه زیارت به شناخت خویش دست یافت در مقابل پیشوایان و بزرگان تواضع می نماید و همین نقطه آغازی برای بیان اهداف زیارت است.


وی با بیان اینکه جوهر معنوی زیارت نباید تحت الشعاع گردش قرار گیرد، گفت: زیارت حرکتی از جسم به روح و از ماده به معنا بوده و طی طریقی است که برای ارتقای معنوی و مدد گرفتن از آن بزرگ و پیشوا که به زیارتش می‌رویم انجام می‌شود.


رئیس همایش در ادامه با اشاره به تخریب ائمه اطهار(ع) و حمله وهابی ها به بقیع، نجف و کربلا به تبیین اهداف آنان پرداخت و خاطرنشان ساخت: در واقع آنچه که بشر امروز می تواند به آن اطمینان داشته باشد اینست که راه نجات، در طریق اهل بیت(ع) است و آنان چراغ فراروی هدایت انسان هستند.


حرم ائمه اطهار(ع) و نبی مکرم اسلام(ص) پایگاه های تاریخ اسلام است

وی با بیان اینکه مشهد محل فرودگاه همه عرفاست، تصریح کرد: حرم ائمه اطهار (ع) و نبی مکرم اسلام(ص) پایگاه های تاریخ اسلام هستند و هرکس قصد دستیابی به طریق زندگی و هدایت را دارد درواقع بایستی به آنان متوسل شود.


وی با بیان اینکه سیاست متوکل عباسی همان سیاست بنی امیه است که قصد داشتند اسلام و اهل بیت (ع) را که مفسر قرآن و بیان کننده کلام الهی هستند، نابود سازند، تصریح کرد: حرم ائمه اطهار (ع) و نبی مکرم اسلام(ص) همان صراط مستقیم هستند و این اماکن نمادها و نشانه هایی ا ز یک عظمت هستند که این عظمت و سوابق آن ریشه در فرهنگ و اعتقاد مردم دارد.


نابودسازی سوابق و ریشه ها درواقع همان نابودسازی تاریخ و تمدن ملت هاست

وی افزود: ازبین بردن این سوابق و ریشه ها و آثار درواقع همان نابودسازی تاریخ و تمدن ملت هاست که دشمن به بهانه اینکه این عمل شرک است به ازبین بردن آثار ارزشمند تاریخی ملل بافرهنگ می پردازد.


مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل در ادامه به بیان تفاوت های گردشگری با زیارت پرداخت و اذعان داشت: معنای گردشگری با سیر و سیاحت آمده در آیات و روایات متفاوت است، گردشگری نوعی بی هدفی است در حالی که سیر و سیاحت برای عبرت آموزی است.


وی با بیان اینکه تاکنون در عرصه ترویج زیارت کم‌کاری شده است و این امر نیازمند اقدامات گسترده‌تری است، خاطرنشان ساخت: اعتبارات اختصاص یافته به زیرساخت‌های شهر کمک می نماید و چنانچه زیرساخت‌ها متناسب با نیازها شود و مکان‌های‌ گردشگری و زیارتی شهر از لحاظ کیفی ارتقا پیدا کند، می‌تواند تنوع زائر و ماندگاری آن را بیشتر کرده و سلیقه‌های مختلف را پوشش دهد.


مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل با بیان اینکه هرفعالیتی که به نحوی در ارتباط با ارتقای خدمات‌دهی به زائران باشد برای گسترش فرهنگ اسلامی مؤثر است، اذعان داشت: باید مجموعه تولیدات علمی، فرهنگی و هنری موجود در زمینه زیارت به عنوان مبنای مورد استفاده در تمام فرایندهای تمدن‌ساز و فرهنگ ساز مورد بررسی قرار بگیرد.


در ادامه جابر الجابری، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد کشور عراق در مدت زمان کوتاهی به بیان نظرات خود پرداخت و پس از آن نماز جماعت و پذیرایی از مهمانان برگزار شد و اجرای تواشیح توسط گروه سیرة النبی آغازگر بخش دوم مراسم افتتاحیه بود که پس از آن نیز حاج فاضل‌الانباری، تولیت آستان کاظمین به سخنرانی پرداخت.


فضای معنوی ایجاد شده در زیارت ، فرصت شناخت ائمه اطهار(ع)

در ادامه حاج فاضل الانباری، تولیت آستانه کاظمین عراق نیز به بیان اثرات معنوی زیارت در زندگی بشر امروز پرداخت و تصریح کرد: فضای معنوی ایجاد شده در زیارت می تواند انسان را به شناخت ائمه اطهار(ع) رهنمون شود تا درپس این شناخت بتوانند به طریق زندگی متعالی دست یابند.


وی افزود: تعالیم دین اسلام برای زندگی سعادتمندانه درواقع می تواند انسان را از سرگشتگی و جستجوی بیهوده برای دستیابی به طی طریق نجات دهد چرا که آنچه که در تعالیم الهی وجود دارد همان طریق نهایی سعادت است.


وی درادامه برتبادل تجارب دینی با ایران تاکید کرد و گفت:خوشبختانه در عرصه زیارت و ساخت اماکن متبرکه و بنای مقدس برای عتبات کشور ایران از امکانات مناسبی برخورداراست که دراین زمینه می تواند به انتقال تجارب خود بپردازد.


درادامه دکتر محمد رضوان ابی الدار، استاد و پ‍ژوهشگر از کشور سوریه به تعریف گردشگری دینی پرداخت و گفت: با توجه به آیات قرآن گردشگری و سیر به معنای عبرت آموزی بشر از تاریخ گذشتگان است.


تمدن ها از سرزمین های اسلامی برخاسته است
وی با بیان اینکه تمدن ها از سرزمین های اسلامی برخاسته است،تصریح کرد: درواقع تمدن حاصل همای سیرو گردش است که درنتیجه تبادل و تعامل با افراد و طبیعت حاصل می شود.

 

وی درادامه به معنای دوگانه گردشگری دینی در قالب افراط و تفریط پرداخت و اذعان داشت: گردشگری به معنای گشت و گذار بیهوده و توجه صرف به اثر معنوی گردشگری در واقع مارا به هدف اصلی این امر نمی رساند بلکه در گردشگری دینی توجه به دوبعد ظاهری وباطنی این امر که همان طبیعت و معنویت است مورد تاکید است.


فیصل مرهل از کشور آرژرانتین نیز به فواید گردشگری دینی در شرایط امروز پرداخت و اذعان داشت: برای دستیابی به اهداف متعالی گردشگری دینی بایستی تلاش شود تا هویت مسلمانان در کشورهای دیگرمعرفی شود که این همان اصلی ترین هدف گردشگری دینی است.


توریسم و کردشگری درجهان امروز به معنای تعامل فرهنگی با دیگر کشورها
رابرت جس از کشور آلمان نیز درادامه با بیان اینکه در تعریف گردشگری دینی تعریف واحدی وجود ندارد، خاطرنشان ساخت: با توجه به فرصت های تاریخی زمینه های بسیاری برای گردشگری مذهبی وجود دارد،در واقع مقوله توریسم و کردشگری درجهان امروز به معنای تعامل فرهنگی با دیگر کشورهاست.

 

این همایش با قرائت قرآن توسط حمید رضا الاج‌گردی، قاری بین‌المللی کشور آغاز شد و در ادامه حجت‌الاسلام علی باقری، دبیر همایش به ارائه گزارشی از آثار ارسال شده به همایش پرداخت و اظهار داشت: تا تاریخ 20 تیرماه، 307 چکیده مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد که اعضای هیئت علمی 258 چکیده مقاله را تایید کردند.

 

وی با بیان اینکه مقاله‌های ارسالی به زبان‌های فارسی، انگلیسی، عربی و فرانسوی است، گفت: در ادامه شاهد ارسال 202 اصل مقاله به دبیرخانه همایش بودیم که از این میان 141 مقاله مجوز ارائه در مرحله پایانی همایش را کسب کردند.

 

سپس حجت‌الاسلامسید جلال حسینی، معاونت تبلیغات و ارتباطات آستان قدس رضوی به سخنرانی پرداخت و با بیان اینکه نمازاولین زیارت و گردشگری دینی است، گفت: هدف نهایی گردشگری دینی، تقرب به سوی خداست.

 

دبیر شورای فرهنگی آستان قدس با اعلام اینکه اسلام بیشترین توصیه و تأکید را بر سیر و سیاحت دارد، تصریح کرد: زیارت به عنوان قدرتی نرم وجه دیگری از گردشگری دینی است که امروزه در عرصه داخلی و بین‌المللی با چالش‌های جدی مواجه است.


صبح امروز 15 مهرماه از ساعت 8:15 دقیقه مرحله دوم ارائه و نقد و بررسی مقالات آغاز می‌شود و تا ساعت 12:30 ادامه دارد و مراسم اختتامیه این همایش بعد از ظهر با حضور محمود صلاحی، استاندار خراسان رضوی و محمدباقر خرمشاد، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی کشور برگزار می‌شود.

 

گفتنی است، در حاشیه این همایش نمایشگاهی از دستاوردها و فعالیت‌های آستان قدس در قالب عکس، پوستر و کتاب برپا است.

 

پایان پیام/ 

کد خبر 72835

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha