۱۰۰ اپلیکیشن محرمی ثبت شده داریم/ تجاری سازی استارت آپ ها چالش ماست

حسین نادرخانی گفت: بزرگ‌ترین چالش ما عدم تجاری سازی ایده ها و محصولات است؛ ایده های خوب و توسعه دهندگان خوب داریم اما محصولات اغلب در حد کسب و کارهای نوپا یا استارت آپ باقی می مانند.

«حسین نادرخانی» در گفت و گو با خبرنگار حوزه رسانه خبرگزاری شبستان در خصوص اپلیکیشن های مرتبط با محرم و عاشورا گفت: حدود 100 اثر مرتبط با محوریت موضوع امام حسین(ع) و عاشورا ثبت شده است. اپ استورهایی که از وزارت ارشاد مجوز دارند و در حال فعالیت هستند اکثرا محتواهای خود را ثبت کرده اند و کد شامد دارند.در حال حاضر 100 اپلیکیشن با محوریت موضوع امام حسین(ع) شناسایی و ثبت شده اند.

 

مدیر رسانه های همراه و هوشمند مرکز رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد و مدیر بخش نرم افزارهای تلفن همراه نمایشگاه رسانه های دیجیتال همچنین درباره کیفیت این اپلیکیشن ها گفت:یکی از بزرگترین مشکلات در حوزه فضای مجازی کشور کمبود محتوای غنی است، این کمبود احساس می شود و در حال حاضر محتوای غنی کمی در دسترس است. البته برخی از این اپلیکیشن ها از قابلیت های خوبی برخوردار هستند و در گروه اپ استورهای موفق قرار گرفتند.

 

نادرخانی در ادامه توضیح داد: اپ استورها غالبا محتواهای خود را از نظر کیفی بررسی و بعد منتشر می کنند، مواردی را هم که بررسی کردیم به این نتیجه رسیدیم که از نظر کیفی مناسب هستند، اما این به معنای این نیست که در این حوزه عالی هستیم، بیشتر جای کار داریم و معتقدیم بحث محتوا در حوزه مذهبی و اسلامی باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد و این نیازمند این است که دستگاه هایی که در این حوزه مرتبط هستند، همکاری کرده و محتوا را در اختیار تولیدکنندگان قرار بدهند تا بتوانند محتوا را منتشر کرده و در اختیار مخاطب قرار دهند.

 

سرپرست بخش رسانه های همراه هوشمند مرکز رسانه های دیجیتال در ادامه با بیان اینکه در این حوزه خوب هستیم اما هنوز خیلی جای کار داریم، افزود: اگر اراده جمعی وجود داشته باشد که به این موضوع کمک کند قطعا شرایط بهتر خواهد شد. برای مثال نرم افزار بادصبا که کارکردهای مذهبی هم دارد جزو اپ استورهای موفق مذهبی است. قطعا در ماه های محرم و صفر استقبال مردم از نرم افزارهای مذهبی بالاست اما در ماه های دیگر هم مخاطب خاص خود را دارند. جز اپلیکیشن باد صبا اپلیکیشن «حبل المتین» را داریم که از دیگر اپلیکیشن های مذهبی است، انواع مفاتیح و قرآن ها را هم داریم که جزو پرمخاطب ترین هستند.

 

وی درباره تعداد نصب اپلیکیشن های موفق مذهبی گفت:برای مثال نرم افزار باد صبا بالای 10 میلیون بار نصب شده است که 9 میلیون بار آن از طریق کافه بازار نصب شده است. نرم افزار حبل المتین(شامل قرائت قاریان مختلف است) 2 میلیون بار نصب شده است.

 

نادرخانی بیان کرد: اگر به فروشگاه های برخط و اپ استورها مراجعه کنیم نرم افزارها دسته بندی های مذهبی دارند و اپلیکیشن های پربازدید در آنجا حضور دارند. برای مثال قرآن صوتی و نهج البلاغه خیلی مورد توجه قرار گرفته اند.

 

وی در خصوص کیفیت اپلیکیشن های ایرانی و مقایسه آنها با اپلیکیشن های خارجی گفت: قطعا در ایران در این حوزه استعدادهای برتری وجود دارد. به ویژه در حوزه برنامه نویسی جوانان موفقی داریم که توسعه دهندگان حوزه اپلیکیشن ها هستند که ایده های بسیار خوبی هم دارند اما این حوزه نیاز به یک نخ تسبیحی دارد که صاحب ایده و توسعه دهنده را به یکدیگر وصل کند تا کار به مرحله تجاری سازی برسد.

 

مدیربخش نرم افزارهای تلفن همراه نمایشگاه رسانه های دیجیتال در ادامه توضیح داد: گاهی فرد ایده را توسعه می دهد و به اپلیکیشن تبدیل می کند اما متاسفانه محلی وجود ندارد که محصول خود را تجاری سازی و عرضه کند. این یکی از بزرگترین مشکلات این حوزه است.با وجود اینکه توسعه دهنده و VC‌ها در این حوزه کار را راحت تر کرده اند اما بزرگ ترین مشکل ما این است که ایده ها و محصول ها به سمت بازار و تجاری سازی بروند که اگر این مهم انجام نشود کار به سرانجام خود نمی رسد. ما ایده های خوب، توسعه دهنده خوب داریم اما متاسفانه محصولات اغلب در حد کسب و کارهای نوپا یا استارت آپ باقی می مانند و بلوغ پیدا نمی کنند.

 

وی در پاسخ به این پرسش که مرکز رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد نمی تواند نخ تسبیح مورد نظر شما باشد، گفت: قطعا مرکز رسانه های دیجیتال به عنوان مرکز رسمی و دولتی در این حوزه می تواند موثر باشد اما سندیکاها و فعالان این حوزه بیشتر باید به این حوزه کمک رسانی کنند.مرکز رسانه های دیجیتال به عنوان بخش دولتی و وظیفه ای که طبق اهدافش بر عهده دارد از راه برگزاری نمایشگاه ها، جشنواره ها سعی در کمک به طرح ها و ایده های مختلف و کسب و کارهای نوپا دارد. در جشنواره ها همچنین از جمله جشنواره رسانه های دیجیتال آثار برتر را معرفی می کنیم و این آثار مورد حمایت قرار می گیرند. در حال حاضر بحث تجارت های BTOBI‌ را داریم. توسعه دهنده و صاحب سبک و ایده در این طرح ها با یکدیگر دیدار می کنند و با شتاب دهنده ها آشنا می شوند و همکاری می کنند.

 

نادرخانی در آخر توضیح داد:در طرح شامد(فضای سالم، مفید و ایمن) حمایت از محتواها را مدنظر قرار دادیم و یکی از مهمترین بحث ها در کشور بحث مالکیت معنوی آثار است که باید حفظ شود تا شخصی که ایده یا محصولی دارد تشویق و ترغیب شود تا اثر خود را به ثبت برساند.

 

 

 

کد خبر 728236

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha