به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیتالله فاطمینیا استاد حوزه علمیه در مراسم سوگواری حضرت سیدالشهداء(ع) میدان احتشامیه تهران گفت: جوان به صورت فطری تشنه معارف الهی است.
وی با استناد به روایتی از پیامبر اکرم(ص) عنوان کرد: هر کس به آنچه میداند عمل کند خداوند بر علم او میافزاید؛ بنابراین جوانان در کنار فراگیری علوم دینی از علما به آنچه میدانند عمل کنند زیرا اینگونه خداوند آن علوم را افزایش خواهد داد.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه گاهی برخی سخنانی میگویند که پشتوانه علمی ندارد، گفت: این سخن «من با تقلید و بدون تحقیق به دستورات دین عمل نمیکنم» سخنی بدون پشتوانه علمی است. علما نیز همچون پزشک در رشته تحصیلی خود آگاه و متخصص هستند؛ آیا وقتی شما نزد پزشک میروید درباره دارویی که برای شما مینویسد تحقیقات میکنید یا با اعتماد به او دستور مصرف دارو را اجرا کرده و به نوعی از او تقلید میکنید.
آیتالله فاطمینیا درباره مفهوم تقلید، گفت: برخی درباره تقلید مفهوم اشتباهی را متوجه شده اند در حالی که تقلید به معنای واگذار کردن کار به دیگری است، علمای دینی سالهای سال برای متخصص شدن درعلوم دینی وقت میگذارند که احکام و سایر دستورات دینی را برای شما به درستی تبین کنند.
وی با بیان اینکه نهضت امام حسین(ع) نهضت علمی است، ابراز کرد: هر کس نمیتواند با خواندن چند کتاب یا حدیث معتبر «قال رسول الله» بگوید بلکه باید علم علل الحدیث و سایر علوم دینی را به خوبی فراگرفته باشد.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه بر هر مسلمانی واجب است که علوم دینی را فراگیرد اگر نتوانست آن را به دیگری واگذارد یعنی از دیگری که علوم دینی را فراگرفته تقلید کند، اظهار داشت: علوم عقلی برای اداره زندگی لازم اما کافی نیست بنابراین انسان در کنار علوم عقلیه برای سعادت دنیوی و اخروی به علوم شرعیه نیز نیاز دارد، همانگونه که بدن انسان به غذا و دارو توامان نیاز دارد به علوم عقلی و علوم شرعی نیز توامان نیاز دارد و یکی بدون دیگری برای انسان فایده ندارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر کسی صرفا تقلید را قبول داشته باشد و عقل را نفی کند یا صرف مجرد عقل را بپذیرد و تقلید را رد کند هر دو اشتباه است.
نظر شما