به گزارش خبرنگار تلویزیون خبرگزاری شبستان،«روز واقعه» ساخته شهرام اسدی که بهترین فیلم سیزدهمین جشنواره فیلم فجر شد یکی از ماندگارترین فیلم ها درباره قیام عاشورا است و از دید برخی عاشورائی ترین فیلمی است که تا به حال ساخته شده است. این فیلم که بر اساس فیلمنامه روز واقعه بهرام بیضائی ساخته شده است به ماجرای زندگی جوانی نصرانی(مسیحی) به نام وهب می پردازد که دل در گرو عشق امام حسین(ع) می نهد.
ماجرای این جوان را در تاریخ به دو شکل نقل کرده اند، اول آنچه که در«روزواقعه» نمایش داده می شود که این جوان تازه داماد ناظر ماجرای کربلا میشود، و دیگری آنچه در مختار نامه دیده میشود که او از همسر تازه عروسش خداحافظی میکند و در رکاب امام حسین شهید میشود.
در صحنه هائی از «مختارنامه» وهب نصرانی که در میان راه به کاروان امام حسین(ع) پیوست، مسلمان شد و در روز عاشورا به شهادت رسید. بعد از شهادت وی در حالیکه دشمن سرش را برای مادرش فرستاد مادر وهب سر پسرش را به سمت سپاه دشمن پرتاب کرد و گفت: ما چیزی که در راه خدا داده ایم را پس نمیگیریم.
«روز واقعه»که در سیزدهمین جشنواره فیلم فجر حضور داشت برنده سیمرغ بلورین در بخشهای موسیقی متن، چهره پردازی و صحنه آرائی شد و برای فیلمنامه، کارگردانی، تدوین و بازیگری نقش اول مرد کاندید دریافت سیمرغ شد.این فیلم همچنین نامزد دریافت جایزه بهترین فیلم جشنواره بین المللی فیلم کلکته شد.
علیرضا شجاع نوری بازیگر نقش«وهب» در این فیلم بود ، جوانی نصرانی که با شنیدن ندای «هل من ناصر» حضرت اباعبدالله مراسم عروسی خود را نیمهکاره رها کرد و به سمت امام حسین (ع) حرکت کرد. شجاع نوری که تجربه های اندکی در بازیگری دارد در فیلم «محمد (ص)» هم ایفاگر نقش حضرت عبدالمطلب پدر بزرگ پیامبر(ص) بود.
او چند سال پیش در گفت و گو با خبرگزاری ها درباره ماندگاری روز واقعه گفت: آدمهای زیادی را دیدم که از«روز واقعه» تأثیر گرفتهاند و یا حداقل اینکه خیلی حال کردهاند، اینکه حال آدم را خوب کند و لحظاتی آدم را از خودش بیرون بیاورد کاری است که فیلم در آن موفق شده است.
از آن جائی که تعداد فیلم های سینمائی و تلویزیونی و سریال هائی که به عاشورا و قیام حسین(ع) بپردازند و در پرداخت و فیلمنامه هم قوی باشند بسیار اندک است، این فیلم بارها و بارها از تلویزیون بازپخش شده است تا جبران کمبود و یا بهتر است بگوئیم نبود سریال و فیلم فاخر در این حوزه باشد.
شهرام اسدی کارگردان این فیلم در گفت و گوئی گفت: من به شخصه به اصل و موضوع فیلمنامه علاقه داشتم. این عشق نشئت گرفته از نام امام حسین(ع) بود که از کودکی، زمانی که در هیئتهای سلماس کاسه به دست میگرفتم در وجودم بود. از همان دوران همیشه دوست داشتم کاری درباره امام حسین(ع) انجام دهم، پس وقتی فیلمنامه را خواندم،بهترین فرصت را برای رسیدن به این خواسته به دست آوردم.
اما بخوانید از حواشی ساخت این فیلم سینمائی ،برای نق وهب اسدی تقریبا از همه جوانان سینما تست گریم گرفت اما به دنبال شخصی بود که چهره نباشد و بنابراین نقش باورپذیر از آب دربیاید، او البته برای بازیگر نقش مقابل وهب نیز به دنبال چنین بازیگری بود که در نهایت لادن متسوفی را انتخاب کرد.
ماجرای نگارش فیلم نامه روز واقعه نیز یکی دیگر از حواشی این فیلم است؛ ظاهرا عبدا.. اسفندیاری مدیر وقت گروه فیلم و سریال شبکه یک سیما و داریوش فرهنگ کارگردان به دنبال نویسنده ای بودند تا فیلم نامه زندگی وهب و عشقش به امام حسین(ع) را بسازد، آنها به سراغ بسیاری ها از جمله محسن مخملباف ، کیهان رهگذار (نویسنده سریال سربداران) رفتند و هر کدام بنا به دلایلی نپذیرفتند و در نهایت بهرام بیضائی با اسم مستعار فیلم نامه را نوشت و ساخت فیلم به خاطر جنگ ایران و عراق به تعویق افتاد تا اینکه در نهایت ساخته و در سیزدهمین جشنواره فیلم فجر حضور یافت.
علیرضا شجاع نوری در گفت و گوئی درباره نقش خود در این فیلم گفت:اولش که قرار شد در "روز واقعه" بازی کنم هیچ فکر نمیکردم سالها بعد، اینهمه با اشتیاق از آن یاد کنم. خاطرههایش، کمرنگ و پررنگ هنوز برایم شیریناند. خاطرات بد، همان اوایل از ذهنم رفت مثل شکستن دندهام که الان دیگرجزئیاتش یادم نیست! او همچنین از امدادهای غیبی گفته بود و اینکه سر صحنه کارها و مشکلات به طرز عجیبی حل می شد. او گفته بود: شهرام اسدی دیگر مطمئن بود حتی اگر در کار تدارکات مشکلی ایجاد شود، همهچیز سرِ صحنه یک جوری فراهم میشود. نمیدانم چرا اینطور میشد. شاید به این دلیل که حال همهمان خوب بود. فیلمبرداری حدود چهارماه طول کشید و در گروهی به این بزرگی حتی یک نفر هم نداشتیم که حالش بد باشد.
علیرضا شجاع نوری، لادن مستوفی، مرحوم عزت الله انتظامی،محمد علی کشاورز، جمشید مشایخی، ژاله علو، مرحومه حمیده خیرآبادی،سیامک اطلسی، حسین محب اهری، حسین پناهی و ... بازیگران این فیلم سینمائی بودند که بارها در قالب سریال از شبکه های مختلف تلویزیونی بازپخش شده است.
نظر شما