هشت شهید از خاندان عقیل در رکاب سیدالشهدا (ع)

خاندان عقیل که هشت نفر از آنها در رکاب امام حسین(ع) به شهادت رسیدند. مشهورترین آنها مسلم بن عقیل است که پیش از واقعه عاشورا به عنوان فرستاده امام در کوفه به شهادت می رسد اما به جز مسلم هفت شهید دیگر نیز از این خاندان هستند.

خبرگزاری شبستان - سرویس قرآن و معارف: در واقعه عاشورا خاندان های بسیاری از خاندان بنی هاشم تا فرزندان امام علی (ع) و امام حسن (ع) و دیگر خاندان ها با مولا و مقتدایشان امام حسین (ع) بیعت کردند و در مواجهه با سپاه ظلمت به شهادت رسیدند. از جمله این خاندان ها می توان به خاندان عقیل اشاره کرد که از این خاندان هشت نفر در رکاب امام حسین به شهادت رسیدند. مشهورترین آنها مسلم بن عقیل است که پیش از واقعه عاشورا به عنوان فرستاده امام در کوفه به شهادت می رسد اما به جز مسلم هفت شهید دیگر نیز از این خاندان هستند. آنچه در این باره می آید برگرفته از کتاب "بر مدار عشق" است که به شرح حال یاران امام حسین (ع) در واقعه عاشورا می پردازد.

جعفر بن عقیل

جعفر، فرزند عقیل از مادری به نام ام ثغز دختر عامر از  قبیله بنی کلاب متولد گشت اما طبری مادر او را ام البنین دختر شقر دانسته است. جعفر اولین نفر از فرزندان عقیل بود که عازم میدان کارزار شد. او پس از کسب اجازه از امام حسین علیه السلام و جنگ مردانه تعداد 15 نفر و به روایتی دو  نفر از دشمنان را به هلاکت رساند و سرانجام به دست عروه بن عبدالله خثعمی یا بشر بن سوط همدانی به شهادت رسید.

عبدالله بن عقیل

از شهدای بنی هاشم در روز عاشورا، عقیل دو فرزند پسر داشت که نام هر دوی آن ها عبدالله  بود، یکی به عنوان اکبر و دیگری به عنوان اصغر نام برده می شدند و هر دو در کربلا در رکاب امام حسین علیه الاسلام شهید شدند. نامش در زیارت ناحیه مقدسه هم آمده است. مادرش ام ولد و قاتل او عثمان بن خالد بن اشیم جهنی و بشیر بن حوط است.

عبدالرحمان بن عقیل

مادرش کنیز بود. ابن شهرآشوب می گوید: پس از شهادت اصحاب، عبدالرحمان در حمله آل ابی طالب شرکت داشت، می جنگید و رجز می خواند تا این که 17 نفر سواره را کشت. سپس او را محاصره کردند. عثمان بن خالد بن اشیم جهنی و بشر بن حوط همدانی او را به شهادت رساندند.

موسی بن عقیل

ذخیره الذارین و مقتل ابی مخنف و ناسخ التواریخ، موسی بن عقیل را از شهدای کربلا دانسته اند. موسی بعد از کسب اجازه از امام علیه السلام جنگ سختی کرد و جمع کثیری را به هلاکت رسانید و سرانجام به شهادت رسید.

عبدالله بن مسلم بن عقیل

مادر عبدالله، رقیه دختر امیرالمومنین علیه السلام است و مادر رقیه، صهبا ام حبیب، دختر عباد بن ربیعه است. گفته شده است که صهبا از امیران اسیران یمامه یا عین التمر برای امیرالمومنین خریداری شده است. صهباء از امیر المومنین صاحب دو فرزند به نام عمر الاطرف و رقیه گردید. حمید بن مسلم می گوید: عمرو با عبدالله روبرو شد. پیشانی او را هدف قرار داد و تیری رها کرد و  عبدالله دستش را روی صورت گذارد که از اصابت تیر جلوگیری کند. تیر آمد و دستش را به پیشانی دوخت. خواست دستش را بردارد نتوانست. تیر دیگری رها کرد قلب عبدالله را شکافت و بر زمین افتاد. بنا به نقل ابومخنف و مداینی و ابوالفرج برخلاف دیگران شهادت عبدالله پس از شهادت علی ابن الحسین (ع) بوده است.

محمد بن مسلم بن عقیل

مادر محمد، ام ولد و کنیز بوده است. ابوجعفر طبری می نویسد: اولاد ابی طالب پس از شهادت عبدالله بن مسلم دسته جمعی حمله کردند. حسین (ع) فریاد زد: برای نیل به شهادت شکیبا و صبور باشید عموزاده ها. در این حمله محمد بن مسلم به شهادت رسید. ابومرهم الازدی و لقیط بن ایاس الجهنی او را شهید کردند.

محمد بن ابی سعید بن عقیل

مادر محمد کنیز و ام ولد بوده است. مورخان از حمید بن مسلم نقل کرده اند: وقتی حسین (ع) در قتلگاه افتاده بود  نوجوانی وحشت زده و هراسان از خیمه ها بیرون و به راست و چپ خیره می شد. سواری به او حمله کرد و ضربتی فرود آورد و او را شهید کرد. نام نوجوان را پرسیدم گفتند: محمد بن ابی شعید است. از نام سوار سوال کردم گفتند: لقیط بن ایاس جهنی است.

کد خبر 727882

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha