جزییات نخستین جلسه کمیته اجرایی مشترک بازسازی مسجد «جامع نوری»

نخستین جلسه کمیته مشترک امارات، عراق و یونسکو برای بازسازی مسجد جامع نوری در ابوظبی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روزنامه «الاتحاد» امارات؛ کمیته اجرایی مشترک برای بازسازی مسجد جامع نوری و مناره حدباء نخستین نشست خود را با حضور «نوره بنت محمد کعبی» وزیر فرهنگ و توسعه امارات «ارنستو ریناتو رامیز» معاون مدیر کل امور فرهنگی یونسکو «دکتر عبداللطیف الهیم» رییس دیوان وقف سنی عراق «یوسف محمد الضبیع» دبیرکل امور سیاسی سازمان همکاری اسلامی «دکتر قیس حسین وکیل» وزیر فزهنگ و گردشگری عراق «رامون بلیکوا» سفیر اتحادیه اروپا در عراق «رعد الوسی» سفیر عراق در امارات «دکتر زکی اصلان» مدیر منطقه‌ای مرکز «ایکروم» شارجه و نمایندگانی از سازمان یونسکو در ابوظبی، پایتخت امارات برگزار کردند.

 

نوره کعبی در مراسم افتتاحیه این نشست از حمایت دولت امارات از براداران عراقی در ایجاد ثبات و امنیت، ساخت موسسات در  شکوفایی نسل‌های آینده تشکر و قدردانی کرد.

 

وی در ادامه بر ضرورت تلاش برای تحقق طرح بازسازی مسجد جامع نوری نیز تاکید کرد و گفت: موفق شدن امارات در اجرای این طرح، دستاوردی برای این کشور در حفظ میراث جهانی به شمار می‌رود  و انجام اینگونه اقدامات به جوانان عراقی این پیام را می‌رساند که آنان نیز در مسیر بازسازی مشارکت داشته باشند و در این راه فرصت آموزش نیز دارند و در ساخت شهر خود نیز مشارکت خواهند کرد، ضمن اینکه اجرای این طرح پنج سال به طول می‌انجامد.

 

نوره کعبی در ادامه به خبرگزاری امارات نیز گفت: اجرای این طرح و بازسازی مسجد جامع نوری مبلغی حدود ۵۴۰ میلیون دلار هزینه دارد و دولت امارات و کارشناسان یونسکو در این طرح تاریخی که گروهک تروریستی داعش عامل تخریب آن بوده‌اند، مشارکت دارد.

 

وی در ادامه گفت: اخیرا نیز در نخستین سمیناری که شرکای یونسکو در پاریس برگزار کردند، شرکت کرده بوده و در آنجا امارات درباره نقش خود در بازسازی مسجد جامع نوری و مناره حدباء سخن گفت و در کنفرانس بین‌المللی «احیای روح موصل» نیز شرکت کرد و بر ضرورت همکاری خود در این طرح تاکید کرد.

 

در این نشست، همچنین بر یک جدول زمانبندی شده توافق کردند و قرار شد طی ۱۲ ماه این مسجد تخریب شود و زمینه برای پایه‌گذاری آن آغاز شود.

 

همچنین این طرح قرار است با آغاز سال ۲۰۲۳ میلادی تکمیل شود.

 

در این نشست بر ضرورت حفظ آثار باقی مانده از جمله، گنبد و محراب آن که یک هزار سال قدمت دارد، تاکید شد.

 

همچنین قرار شد اعضای این کمیته برای اطلاع از آخرین کارهای خود هر شش ماه یک بار نشست‌های دوره‌ای برگزار کنند و همچنین قرار شد کمیته فنی در طول مدت کار بر طرح‌ها نظارت داشته باشد و اگر لازم شد کمیته علمی نیز تشکیل شود.

 

 

 

کد خبر 727866

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha