به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام سید کاظم طباطبایی امروز (14 مهر) در مراسم رونمایی از دانشنامه قرآن و حدیث گفت: این مجموعه منظم از روایات و آیات، بن مایه شکل گیری موسسه دارالحدیث هم می باشد.
وی ادامه داد: تا کنون تنها حروف "الف و ب" در 19 جلد عربی و 16 جلد عربی فارسی گردآوری و به چاپ رسیده است.
رییس پژوهشکده علوم و معارف حدیث خاطرنشان کرد: کار این مجموعه کلا در مجلدات عربی بیش از 60 جلد و نزدیک به 100 جلد مجموعه دو زبنه فارسی عربی به پایان می رسد.
وی با اشاره به عصرهای صادقین؛ شیخ مفید، شیخ طوسی و علامه حلی به عنوان سه عصر طلایی حدیث در جهان اسلام، گفت: اکنون پس از انقلاب اسلامی ایران چهارمین دوره طلایی حدیث در ایران آغاز شده است.
وی خاطرنشان کرد: فعالیت های ابتدایی در جهت گردآوری این دانشنامه از سال 71 و با همت آیت الله ری شهری صورت گرفت و اکنون پس از 19 سال از آغاز کار نزدیک به نیمی از پروژه به پایان رسیده است.
حجت الاسلام طباطبایی ادامه داد: جامعیت، چینش الفبایی، تنظیم منطقی و به مدل درختی، جمع بندی و تحلیل مجموع روایات، مشخص کردن روایات دیریاب و دارای جملات سنگین، مستند سازی دقیق و کامل با استفاده از مستندات شیعه و اهل سنت از جمله ویژگی های این دانشنامه می باشد.
وی با اشاره به فعالیت 60 نفر از محققان در جهت گردآوری این دانشنامه گفت: تا کنون 30 عنوان تک نگاری نیز در موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث صورت گرفته و مجموعه فعالیت ها و آثار این موسسه تا کنون به 50 جلد رسیده است که از جمله آن می توان به گردآوری و تنظیم موسوعه های امیرالمومنین (ع) در 12 جلد عربی و 14 جلد عربی فارسی، موسوعه امام حسین (ع) در 14 جلد عربی فارسی و موسوعه عقاید اسلامی در 38 جلد عربی فارسی اشاره کرد.
وی در پایان تصریح کرد: این مجموعه دانشنامه در نهایت در 100 جلد منتشر می شود که تا کنون 50 جلد آن به اتمام رسیده و مقدمات 50 جلد آخر نیز انجام گرفته و در مراحل پایانی قرار دارد.
پایان پیام/
نظر شما