ضرورت بهره گیری از ظرفیت کتابخانه های مساجد در افزایش سرانه مطالعه

فرماندار لنگرود با تاکید بر ترویج فرهنگ کتابخوانی و استفاده از ظرفیت ها در افزایش سرانه مطالعه، تصریح کرد: از ظرفیت مساجد و کتابخانه های کانون های فرهنگی و هنری مساجد در اشاعه فرهنگ کتابخوانی کمک گرفته شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، دومین انجمن مجموعه کتابخانه های عمومی شهرستان امروز(۲۱شهریور) باحضور فرماندار، سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی گیلان، کارشناسان استانی واعضای حقیقی وحقوقی انجمن، بخشداران وشهرداران در سالن اجتماعات شهرداری لنگرود برگزار شد.

سید رضا جوادپور، فرماندار لنگرود با اشاره به اهمیت فرهنگ کتاب و کتابخوانی و ضرورت توجه به این‌مقوله، گفت: در این دنیای آشفته و وضع اقتصادی،  کتاب غریب است و دغدغه کسی نیست در حالی که آگاهی باید مهم ترین دغدغه باشد.

وی با تاکید بر ترویج فرهنگ کتابخوانی و استفاده از ظرفیت ها در افزایش سرانه مطالعه، تصریح کرد: از ظرفیت مساجد و کتابخانه های کانون های فرهنگی و هنری در مساجد در اشاعه فرهنگ کتابخوانی کمک گرفته شود.

جوادپور با بیان اینکه پیگیری مصوبات جلسه و انعکاس آن باید به صورت مستمر باشد، اذعان کرد: نیم درصد شهرداری ها روزانه واریز و یا اینکه شهرداری ها حساب مستقلی برای نیم درصد کتابخانه ها اختصاص دهند.

فرماندار لنگرود با ببان اینکه پارک فجر لنگرود استعداد احداث کتابخانه را دارد، خاطرنشان کرد: پیگیری پروژه های نیمه کاره در شلمان و چمخاله، گسترش ایستگاه های مطالعه در شهر و روستاها، گسترش کتابخانه ها در پارک ها، مکان های تجاری، مکان های عمومی در گسترش فرهنگ کتابخوانی موثر است.


پریسا کرمی، سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی گیلان در این جلسه با اشاره به ترویج فرهنگ کتاب و کتاب خوانی در جامعه، گفت: ایجاد فضای مناسب برای مخاطبان،  افزایش سرانه مطالعه را به دنبال دارد.

کرمی افزود: اهمیت به حوزه کتاب و کتابخوانی باعث پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در جامعه می شود.

فاطمه اسماعیل پور، رئیس اداره کتابخانه های عمومی لنگرود با بیان اینکه این جلسه در خصوص پیگیری مصوبات جلسه انجمن است، گفت: متاسفانه در حوزه تحقق یافتن مصوبات در شهرستان قصور صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه مجموعه کتابخانه ها به تنهایی بار مشکلات را به دوش می کشد، افزود: بحث زمین برای احداث کتابخانه ها، پروژه های نیمه کاره و نیم درصد شهرداری ها از دیگر مسائل مربوط به کتابخانه هاست.

اسماعیل پور با اشاره به وجود چهار باب  کتابخانه عمومی فعال اطاقور، شلمان، چاف چمخاله و کومله در شهرستان، تصریح کرد: کتابخانه مرکزی لنگرود  به عنوان طرح الگو در استان قرار گرفته است.

وی ادامه داد:  در سال ۹۶ کتابخانه مشارکتی با همکاری اداره زندان شهرستان با هدف اشاعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی به همه احاد مردم ایجاد شد.

اسماعیل پور با بیان اینکه ایستگاه مطالعه در درمانگاه تامین اجتماعی لنگرود دارای منابع به روزی است، اذعان کرد: در سال ۹۷ حرکتی به سوی روستاهای مناطق محروم اغاز شده که پایلوت این کار در اطاقور و لات لیل است.

وی در خصوص حق عضویت رایگان، افزود: کتابخانه عمومی اطاقور از حق عضویت رایگان برای مخاطبان  برخوردار شد.

اسماعیل پور  با بیان اینکه ۶۲ هزار و ۸۶۰ نسخه کتاب با ۵۳ هزار و ۶۹۹ عنوان در کتابخانه های شهرستان وجود دارد، تصریح کرد: کتابخانه عمومی لنگرود دارای سه هزار و ۳۲۹ عضو فعال است که میزان استفاده اعضای کتابخانه‌ها ۶۵ درصد است.

وی با اشاره به بدهی میلیونی شهرداری‌های شهرستان به کتابخانه‌ها بیان کرد: مجموع بدهی شهرداری‌های شهرستان لنگرود از سال ۸۳ تا ۹۵، ۷۱۷ میلیون و ۵۱۴ هزار تومان است.


اسماعیل پور با بیان اینکه بیشترین مخاطب کتابخانه لنگرود، ۴۳ درصد کارشناسی ارشد و ۱۲ درصد فوق تخصص هستند، خاطرنشان کرد: سرانه فضا کتابخانه مرکزی مناسب نیست و امکانات و تجهیزات کتابخانه محدود و  سیستم ها فرسوده هستند.

رئیس اداره کتابخانه عمومی لنگرود ادامه داد: در حوزه فضا علی رغم همه تلاش های صورت گرفته، کارکرد مجموعه کتابخانه شهرستان  رتبه چهارم اما سرانه فضا رتبه ۱۱ استان است.

وی در خصوص بحث نیم درصد شهرداری ها و اینکه تحقق سهم نیم درصد سهم قانونی است و تنها منبع درآمد کتابخانه هاست، افزود: حس همکاری شهرداران با کتابخانه ها باید بیشتر و در این‌ میان  شهرداری لنگرود عنایت خاصی به کتابخانه ها دارند.

وی اظهار کرد: در طی سال های ۹۶ تا شش ماهه سال جاری، تنها شهرداری لنگرود توانست به کتابخانه ها کمک کند.

 

کد خبر 727493

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha