میوه‌هایی که با واسطه‌گری لاکچری می‌شوند

دلالان در میدان مرکزی میوه و تره بار با خرید و فروش چند باره میوه باعث افزایش قیمت ان شده اند و اگر همین رویه ادامه یابد بزودی از سبد خرید اقشار جامعه حذف می شود.

 

 

به گزارش خبرگزاری شبستان، بازار لاکچری بودن این روزها بسیار داغ است و لاکچری به واژه ای آشنا در بین مردم تبدیل شده است.

 

لوکس، گران و تجملاتی بودن از ویژگی های بارز تمام چیزهایی است که مردم از واژه لاکچری برای آن استفاده می کنند.

 

مسافرت به کیش، استفاده از رستوران های خاص و یا ماشین با برندهای مشهور را می توان از حداقل های مردم برای تعیین لاکچری ها دانست.

 

اما این روزها میوه نیز خود را به صف لاکچری ها رسانده است نه به خاطر خاص و لوکس بودن یا ویژگی دیگر آن، بلکه گرانی میوه باعث شده تا این ماده مفید و لازم که همیشه در دستورهای غذایی برای سلامت بدن مورد تأکید همگان بوده و باید روزانه و تازه مصرف شود، لاکچری شود.

 

گرانی میوه باعث دور شدن آن از دسترسی همه مردم است. همه ما در سال های قبل از افرادی که از خارج برمی گشتند می شنیدیم که در کشورهای اروپایی میوه ها را به صورت دانه ای و به تعداد اعضای خانواده می خرند.

 

این روزها شاهد این هستیم گرانی بیش از حد میوه گوی سبقت را از کشورهای خارجی ها ربوده ایم و میوه ای که در همین جا تولید می شود در سفره مردم دیگر جایی ندارد.

 

در خصوص گرانی میوه وزیر جهاد کشاورزی توضیحات مبسوطی داده و در مصاحبه های گوناگون دلیل افزایش قیمت میوه را طبیعی دانسته و گفته این افزایش قیمت به خاطر برودت هوا، وارد آمدن خسارت سنگین به باغداران و از بین رفتن میوه های سردرختی می باشد.

 

حجتی با تاکید بر اینکه این سرمایه باعث شده تا 11 هزار میلیارد تومان ضرر و زیان به باغداران وارد شود، اظهار کرد: این امر به معنای تولید میوه کمتر به همین میزان می باشد.

 

هرچند برودت هوا می تواند یکی از عوامل افزایش قیمت بی رویه میوه باشد اما افزایش بی ضابطه و سرسام آور قیمت میوه ها نیازمند بررسی بیشتر است تا میوه‌فروشان به گرانی میوه دامن نزنند.

 

یکی از مهم‌‌ترین علت گران بودن میوه در روزهای اخیر دلالی میوه در میدان مرکزی تره بار است. هر میوه ای که وارد بازار میدان تره بار می شود توسط دلالان چند بار مورد خرید و فروش قرار می گیرد و بهای میوه افزایش پیدا می کند بدون اینکه کار خاصی بر روی آن میوه صورت گرفته باشد.

 

هم اکنون در میادین میوه و تره‌بار فرقی بین دلال، خریدار و واسطه وجود ندارد در حالی که خرید و فروش میوه باید از طریق فاکتور رسمی صورت گیرد تا مغازه دار بتواند با حذف دلال ها میوه را با قیمت کمتری تهیه کرده و به دست مشتری برساند.

 

نارضایتی تولیدکنندگان و باغداران آنجا رنگ واقعیت به خود می گیرد که میوه ای که یک سال برای تولید آن زحمت کشیده شده و از جان مایه گذاشته اند را در باغ ها نهایتا تا کیلویی سه هزار تومان به فروش می رسانند ولی هم اکنون میوه درب مغازه ها و مراکز فروش با قیمت هایی تا 25 هزار تومان به مشتریان عرضه می شود.

 

بسیاری از خرده فروشان میوه، میوه را نه به صورت کیلویی بلکه در ظروف مختلف مثلا نیم کیلویی بسته بندی کرده و به مشتریان عرضه می کنند تا بتوانند حاشیه سود بیشتری را کسب کنند.

 

هم اکنون بیشترین ورودی میوه به بازار تره بار از ساعت 11 شب به بعد می باشد که این امر موجب شده تا دلالان میوه با خرید و فروش کاذب قیمت آن را بالاتر برده که همین امر موجب تضییع حقوق مصرف کنندگان شده است.

 

هرچند همه میوه های تولیدی درجه یک نیستند اما حتی همین میوه ها نیز مشتری های خاص خود را دارد و توسط فروشندگان سیار و به وسیله وانت به مردم عرضه می شوند.

 

از دیگر عوامل گرانی میوه میادین میوه و تره بار شهرداری می باشد که با دریافت اجاره غرفه ها را به میوه فروشان واگذار کرده اند و آنها نیز میوه های درجه 2 و 3 را در این غرفه‌ها با قیمتی نزدیک به میوه های درجه یک که در مغازه ها به فروش می رسد را عرضه می کنند و مدیریت سازمان میادین میوه و تره بار نیز با بیان اینکه گرانی میوه ربطی به آنها ندارد و فقط محل فروش و امکانات جانبی را تهیه می کنند به دنبال حذف صورت‌مسئله می باشد.

 

عرضه میوه دستچین در میادین میوه و تره بار شهرداری از ابتکارات موفق این حوزه بود که به مشتری اجازه می داد خود میوه را جدا نماید اما با پایین آمدن کیفیت میوه های عرضه شده این ابتکار نیز ابتر مانده است و مردم برای خرید میوه با کیفیت باید بهای نابسامانی و عدم کنترل و نظارت بر قیمت را بپردازند.

کد خبر 727320

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha