ضرورت ترویج فرهنگ گفتمان مهارت‌آموزی در جامعه/ فرهنگ یک منبع پایدار است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: اگر به توسعه فکر می‌کنیم حتماً نیاز داریم که بحث‌های فرهنگی را دنبال کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، دکتر سید عباس صالحی وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی، ظهر امروز (20 شهریور) در نشست شورای فرهنگ عمومی استان ایلام، اظهار کرد: استان ایلام با ویژگی‌های خاص خود ازجمله سابقه تاریخی و کهن و جامعه شیعی و مردمی که دارد از جایگاه ویژه‌ای در کشور برخوردار است.

 

وی، جامعه ایلام از نگاه جامعه هم‌زیستی اقوام را در خودش دارد و نماد یک همزیستی و همگرایانه اقوام در ایران است، تصریح کرد: دفاع مقدس استان ایلام برای استان و کل کشور یک نقطه عطف تاریخی است که برای کل کشور شناخته‌شده است و یک ارتباط خاصی با این استان وجود دارد، استان ایلام پیشانی مقاومت ایران اسلامی است و اهمیت دارد.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، باید از این ارتباط اقشار مختلف مردم در راستای توسعه استان استفاده کرد، دریچه‌ای که با عنوان عتبات عالیات در استان ایلام وجود دارد، مزیت خاصی است که قابل‌توجه است و در فضای استان ایلام فرصت‌هایی وجود دارد که در این سفرها بر آن شدیم که این فرصت‌ها شناسایی‌شده و یک نقشه راهی برای ارتباط فرهنگی استفاده شود.

 

دکتر صالحی، یادآور شد: ترسیم این سفر مبنایی برای رویدادها و اتفاقات خوب فرهنگی می‌تواند باشد که ظرف سه سال آینده رقم خواهد خورد، استان ایلام در حوزه‌های اجتماعی وضعیت خوبی دارد و بافت اجتماعی استان ایلام، مقاومت خوبی در برابر آسیب‌های اجتماعی دارد.

 

وی، گفت: همزیستی اقوام در این استان، یک فرصت خوب برای مشارکت سیاسی و اجتماعی در استان است که نزدیک به هشتاد درصد مردم این استان در انتخابات مشارکت دارند، نرخ سواد در استان ایلام بالاست و در شهر ایلام 2 درصد بی‌سواد وجود دارد و همچنین در حوزه عرق ملی و غیرت ملی درصد استان ایلام قابل‌توجه است.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بابیان اینکه باید قدر این فرصت‌ها را به‌عنوان منابع پایدار دانست، تصریح کرد: در نشست‌های شورای فرهنگ عمومی باید به این مقولات توجه شود، گسست‌های نسلی و قومیتی از دیگر آسیب‌های اجتماعی است اما استان ایلام شرایط خوبی دارد اما باید مواظبت‌هایی در این زمینه داشت.

دکتر صالحی، با اشاره به گفتمان فقر و ایجاد توسعه تحت عنوان فقرزدایی، ابراز کرد: این مخاطره در شرایط جدید اقتصادی وجود دارد مسئله تشدید فقر در استان‌های مختلف افزایش پیدا کند که در شکل طبیعی و این موقعیت، با همین نگاه در نشست فرهنگ عمومی کشور فرهنگ توانمندسازی محرومان مطرح‌شده است که با محورهایی فرهنگی به کمک سازمان‌های حمایتی فرهنگ کار و تلاش و توانمندسازی فرهنگ‌سازی شود.

 

وی، با اشاره به‌ضرورت ترویج فرهنگ مهارت‌آموزی، گفت: از ابتدا که هرکسی تحصیل می‌کند چند مهارت را در کنار تحصیل یاد بگیرد و باید به سمت افزایش مهارت‌های شخصی که فرد می‌تواند شغل مکمل پیدا کند حرکت کنیم، در حوزه فرهنگ‌سازی و اینکه کار تنها کار اداری نیست حرکت کنیم.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یادآور شد: برای احیا گفتمان فقرزدائی اعضا شوراهای فرهنگ عمومی اعم از ائمه جمعه، مدیران دستگاه‌های فرهنگی، هنری و غیره باید تلاش کنند تا این رویکرد در کشور ترویج پیدا کند اگر به توسعه فکر می‌کنیم حتماً نیاز داریم که بحث‌های فرهنگی را دنبال کنیم.

 

دکتر صالحی، گفت: فرهنگ و هنریک فرصت مهم اشتغال‌زایی با سرمایه‌گذاری اندک می‌تواند باشد، سندی تدوین‌شده که در این سند اشاره‌شده که در حوزه فرهنگ و هنر می‌توان 26 هزار شغل را ایجاد کرد، اطلاع‌رسانی از فرصت‌های مختلف ازجمله فرصت‌های گردشگری و هنری می‌تواند زمینه‌های بیشتر را برای اشتغال ایجاد کند.

 

وی، بیان کرد: یکی از چیزهای که می‌تواند آسیب‌های اجتماعی را کاهش دهد این است که فرصت‌های تخلیه انرژی و هیجانات مثبت را در فضای اجتماعی ایجاد کنیم و نیاز داریم که پارک‌ها و فضاهای فرهنگی و رویدادهای فرهنگی و هنری در جامعه افزایش یابد.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، خاطرنشان کرد: دفاع مقدس یک فرصت بسیار خوب برای کاهش گسست‌های نسلی است و از این فرصت می‌تواند با اجرای تئاتر و برنامه‌های فرهنگی و هنری، نسل جوان را فرهنگ ایثار و شهادت آشنا کرد.

 

دکتر صالحی با اشاره به‌ضرورت توجه به مصرف فرهنگی مردم، تصریح کرد: مسئله دیگر مصرف فرهنگی است که مردم احساس کنند همان‌طور که به تخت بیمارستان نیاز دارند، نسبت به کمبود محصولات فرهنگی هم حساس باشند و محصولات فرهنگی در سبد خانوارها وجود داشته باشد.

 

 

کد خبر 727202

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha