به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، کتاب «عاشورا و امروز ما»، مجموعه گفتارهای صاحبنظران و اندیشمندان حوزه و دانشگاه، در سلسله نشستهای برگزارشده توسط انجمن «اندیشه و قلم» و پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات است که پس از تنظیم، از سوی انتشارات پژوهشگاه منتشر میشود.
در این کتاب، مباحث دکتر سیدمحمدرضا بهشتی، آیتالله سیدضیاء مرتضوی، حجتالاسلاموالمسلمین مهدی مهریزی، دکتر اسماعیل آذر، دکتر علی مطهری، حجتالاسلاموالمسلمین محمدتقی فاضل میبدی، آیتالله محمد سروش محلاتی، حجتالاسلاموالمسلمین مرتضی جوادی آملی، دکتر غلامرضا ظریفیان، حجتالاسلاموالمسلمین ناصر نقویان و استاد مرتضی باقری تدوین شده است.
به استناد این کتاب، در سالهای اخیر، نهتنها از رونق مجالس عزای حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در جامعه کاسته نشده، بلکه میتوان گفت هرسال میزان ظهور و بروز مجالس عزاداری شهدای کربلا فزونی یافته است. اما به نظر میرسد آنچه فلسفۀ نهضت عاشورا و بیداری و اصلاح است، کمتر در این مجالس به چشم میخورد. از اینرو، سلسله نشستهایی با هدف آسیبشناسی این مجالس و نیز بهرهگیری از معارف عاشورایی برای زندگی فردی و اجتماعی امروز، به همت انجمن «اندیشه و قلم» و پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و با حضور اهل فکر و اندیشه برگزار شد که مباحث آن به کوشش امین افخم در این کتاب، آمادهسازی و تنظیم شده است.
«دعا در عرفه، اجابت در عاشورا»، «شناسایی قاتل واقعی امام حسین (ع)»، «سیر مرثیهسرایی در ایران»، «گفتوگو در آموزههای دینی و واقعۀ عاشورا»، «بازخوانی هدف قیام امام حسین (ع)»، «امام حسین (ع) و اصلاح امت»، «انقلاب، ارزش یا روش؟»، «قیام حسینی در برابر الهیات اموی»، «آزادی و اسارت عاشورا» و «میراث کربلا متعلق به کیست؟» و «عاشورا، جلوهگاه زیباییها» عناوین مباحث این کتاب است.
نظر شما