به گزارش خبرگزاری شبستان ، اقدام اخیر فلسطینی ها برای ارائه پیشنهاد خود مبنی بر عضویت در سازمان علمی ، فرهنگی ، آموزشی سازمان ملل متحد ( یونسکو ) که با حمایت و موافقت اولیه شورای اجرایی این سازمان مواجه شده خشم صهیونیست ها و مقامات آمریکایی را برانگیخته است.
حرکت اخیر در حقیقت فلسطینی ها را یک قدم به هدف خود که همان به رسمیت شناخته شدن در سازمان ملل متحد است نزدیک تر کرده و به همین دلیل اسراییلی ها و آمریکایی ها را به شدت عصبانی کرده است.
شورای اجرایی یونسکو ارتقای عضویت فلسطین در این سازمان از ناظر به عضو کامل را به رأی گذاشت که 40 عضو از مجموع 58 عضو با آن موافقت کردند . از 18 عضوی که موافقت خود را با این طرح اعلام نکردند چهار عضو از جمله آمریکا رای منفی و 14 عضو از جمله اسپانیا و فرانسه نیز رأی ممتنع دادند.
هیلاری کلینتون ، وزیر امور خارجه آمریکا که به شدت از موافقت یونسکو با عضویت کامل فلسطین عصبانی است در این باره گفت : این اقدام یونسکو برای پیشقدم شدن در پذرش عضویت فلسطین و دادن رای مثبت به این طرح غیرقابل توجیه است زیرا موضوع مربوط به فلسطین و تصمیم گیری ها در این باره مربوط به شورای امنیت سازمان ملل است و سازمان های فرعی وابسته به سازمان ملل حق مداخله در آن را ندارند.
کلینتون از کمیته اجرایی سازمان یونسکو خواست تا قبل از اینکه این طرح برای تصویب قطعی در نشست مجمع عمومی یونسکو که در روز 25 اکتبر در پاریس برگزار می شود به رای نهایی گذاشته شود بیشتر روی این موضوع فکرکرده و درباره تصمیم خود تجدید نظر کند.
کی گرانگر ، رییس کمیته فرعی ناظر بر امور خارجی کنگره آمریکا نیز هشدار داد که اگر عضویت فلسطین در سازمان یونسکو قطعی شود آمریکا بودجه اختصاص داده شده به این سازمان را قطع خواهد کرد.
از سوی دیگر ، نیمرود بارکان ، نماینده اسراییل در یونسکو هم ادعا کرد که اقدام یونسکو موجب لطمه وارد کردن به این سازمان می شود و نمی تواند خواسته های فلسطینی ها را محقق کند.
وی در ادامه ادعاهای خود گفت : مشکل این است که سیاسی شدن یا سیاسی زدگی یونسکو توانایی آن را برای انجام وظایفش کاهش می دهد.
بارکان ادامه داد : البته هنوز هم برای بیدار کردن و نجات سازمان یونسکو از سیاسی زدگی دیر نیست.
بنابر گزارش رویترز ، همچنین وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی نیز با انتشار بیانیه ای مدعی شد که این اقدام فلسطین برای عضویت در یونسکو واکنشی منفی به تلاش های انجام شده برای پیشرفت فرآیند صلح است و مذاکرات دوجانبه را در معرض تهدید قرار می دهد.
اقدام محمود عباس برای بیان طرح تشکیل دولت مستقل فلسطینی در سازمان ملل متحد با مخالفت جدی دلت باراک اوباما مواجه شد تا آنجا که آمریکا متعهد به وتوی این طرح شد.
موافقت یونسکو باعضویت کامل فلسطین در این سازمان که فلسطین هارا یک گام به هدفشان مبنی بر به رسمیت شناخته شدن در سازمان ملل متحد نزدیک می کند موجب برانگیخته شدن خشم امریکا و اسراییل شده است.
کد خبر 72692
نظر شما