خبرگزاری شبستان_ماسال: همزمان با نزدیک شدن به ماه ایثار و شهادت، مردمان سنگبست ماسال با آیین تشت گذاری در مسجد علیابن ابی طالب(ع) سنگ بست به استقبال ماه محرم رفتند.
مراسم تشت گذاری خاطره تشنگی امام حسین(علیهالسلام) و یاران باوفایش را در اذهان زنده میکند و این آیین از علاقه و ارادت زیاد مردم این منطقه به سیدالشهدا و قمر بنی هاشم (علیهالسلام) حکایت دارد.
تشت گذاری از آیین های قدیمی مردمان سنگ بست
حسین سواتپور، مسئول کانون فرهنگی و هنری جوانان پیرو ولایت مسجد علی بن ابیطالب (علیه السلام) سنگ بست ماسال اظهار کرد: هر ساله چند روز قبل از فرا رسیدن ماه محرم مردمان این منطقه با برگزاری تشت گذاری به استقبال از این ماه میروند.
وی با بیان اینکه مراسم تشت گذاری یکی از قدیمیترین سنتهای ماه محرم است که با این آیین، سوگواریهای حسینی آغاز میشود افزود: تشتهای آب که رمزی از فرات هستند در مساجد و حسینیهها آورده میشود و این سنت به پیروی از اقدام امام حسین (علیه السلام) و یادآور رفتار جوانمردانه او در مقابل سپاه حر است که به روایتی آن حضرت، در روز ۲۷ ذیحجه، علیرغم کمبود آب دستور میدهد، تشتها توسط آبهای موجود در مشکها پر شود که هم یاران وی و هم سربازان حر از آن استفاده کنند و نیز احشام موجود در هر دو کاروان نیز سیراب شوند.
مسئول کانون فرهنگی و هنری جوانان پیرو ولایت مسجد علی بن ابیطالب (علیه السلام) سنگ بست با اشاره به اینکه مراسم تشت گذاری با سفره اطعام و قربانی کردن گوسفند توسط اهالی محله سنگ بست در روز یکشنبه(18شهریور) برگزار شد، گفت: در این مراسم که پیش درآمدی بر ماه محرم است مردم به استقبال ماه عزاداری اباعبدالله حسین(ع) می روند.
سوات پور با بیان اینکه در این آیین نوحه خوانان اغلب از احوالات حضرت ابوالفضل (علیه السلام) مراثی و اشعاری را با الحان سوزناک خوانده و مردم حاضر را متاثر می کنند، تصریح کرد: با توجه به اعتقاد خاصی که مردم به این مراسم دارند، حاجتهای خود را از باب الحوائج خواستارند و تا کنون افراد زیادی حاجت روا شدهاند.
آب تشت از تقدس خاصی برخوردار است
سادات خانم، یکی از بانوانی که در این مراسم حضور داشت، خاطرنشان کرد: آب این تشت نزد مردم منطقه از تقدس خاصی برخوردار بوده و بیماران و دردمندان برای شفای خود اندکی از آن را مینوشند.
وی اظهار کرد : در این آئین مذهبی، با حمل تشت بزرگ بین جمعیت حاضر در مراسم ؛ محبان و دلسوختگان حسینی؛ با ریختن وجوهات و نذورات به داخل آن، عشق و ارادت خود را به سالار شهیدان و ابوالفضل العباس (علیه السلام) ابراز میکنند.
این بانوی سنگ بستی افزود: بعد از پایان مراسم تشت گذاری دعای مخصوص خوانده میشود و از آب تشت به عنوان تبرک اکثر حاضرین و عزاداران استفاده میکنند.
گفتنی است؛ آیین تشتگذاری یکی از قدیمیترین سنتها و مناسک ایرانی است که مردم با این آیین به پیشواز عزاداریهای محرم میروند؛ اردبیل، زنجان، بناب، مردمان تالش و نمین و بسیاری از شهرهای دیگر ایران آن را سه روز پیش از آغاز ماه محرم طی تشریفات خاص و مراسمی پرشور برگزار میکنند.
نظر شما