خبرگزاری شبستان – مازندران؛ استقبال از ماه محرم با مراسم های ویژه ای همراه است که به نوعی عشق و ارادت به حضرت اباعبدالله الحسین و یارانش(علیهم السلام) را بیان می کند.
قدمت بیش از ۴۰۰ سال آیین طشت گذاری در ایران و همچنین برگزاری در شهرهایی همچون تهران و قائمشهر با مساجد نه گانه آذری، بیانگر اهمیت این آیین است.
اما نکته قابل تامل، فلسفه طشت گذاری و اینکه چه حادثه ای از محرم در این آیین، مانا مانده که بعد از گذشت چندین سال هنوز این مراسم با شکوه خاصی، برگزار می شود که نه تنها آذری زبان ها بلکه قوم ها و قبایل دیگر نیز در این مراسم، شرکت دارند.
سقایت یا همان سقایی یکی از القاب مهم خاندان بنی هاشم بود که عبدالمطلب، ابوطالب، حضرت محمد مصطفی(صلی الله علیه و آله و سلم) برای حجاج بیت الله الحرام، سقایت را انجام می دهند که با نگاهی به تاریخ، در می یابیم که حضرت علی(علیه السلام) و حضرت امام حسین(علیه السلام) نیز این کار را انجام می دادند.
آب رساندن به سپاه حر که ابتدا مقابل امام حسین(علیه السلام) ایستادند و سیراب کردن آنها با مشک ها، بیانگر توجه آن امام همام به دیگران بود که سرانجام سپاه حر به یاران آن حضرت، پیوستند.
بنابراین سقایی خاندان بنی هاشم، نشانگر تاریخ دیرینه این مهم است که در حال حاضر با طشت گذاری در آخرین جمعه مانده به این ماه و در 26 ذی الحجه با طشت گذاری در قائمشهر جلوه گر شد.
حفظ و انتقال این یادگارهای دیرین به جرات در بیان فلسفه عزاداری ماه محرم، حائز اهمیت است تا اهداف قیام اباعبدالله الحسین(علیه السلام) و یارانش به آیندگان به طور شایسته، برسد و آسیب های وارده در این عزاداری به طور چشمگیری، کاهش می یابد.
برگزاری آیین های ماه محرم بی شک موجب وحدت و انسجام جامعه می شود و به اینگونه می توان هویت جامعه را حفظ کرد و از بدعت و نوآوری های بی اساس، جلوگیری نمود.
نظر شما