خبرگزاری شبستان- سمنان؛ هر ساله با نزدیک شدن به مهرماه و زمان بازگشایی مدارس شور و نشاط خاصی در شهر ایجاد میشود و بازگشایی مدارس جان تازهای و حیات دوبارهای به شهر میدهد و با به صدا در آمدن زنگ مهر هیاهوی دوباره بچهها و دانشآموزان در کوچه کوچههای شهر و روستاها میپیچید و صدای آنها این نوید را میدهد که مهر آمده است و آمدن مهر به معنای آغاز شدن فصل پاییز است.
این روزها همه درگیر خرید کیف، کفش، لباس، کتاب و دفتر هستند؛ کمتر از دوهفته دیگر باقی است تا دوباره روزهای شوق و اضطراب، روزهاي مهر و مدرسه و روزهايي كه خيابانها سرشار از هيجان و صداهاي كودكانه است، آغاز شود.
شهرهم در تلاش و تکاپوست تا برای مهر آماده شود.خیابان ها رنگ دیگری بگیرد و درختان شاخ و برگشان را زیر قدوم دانش آموزان پهن کنند.
مشکلات تکراری ثبت نام در مدارس دولتی همواره همانند سال های گذشته وجود دارد نه تنها این مشکلات حل نشده است بلکه دردسرهایش بیشترهم شده است.
خانواده ها با مشکلات محدوده جغرافیایی، دریافت وجه یا اخذ تعهد کمک به مدرسه و ثبت نام اجباری مواجه هستند.
خارج از محدوده جمله تکراری مدیران
فرصت ثبتنام دانشآموزان در مدارس رو به پایان است، اما هنوز هم برخی خانوادهها همچنان درگیر بوده و موفق به ثبتنام نشدهاند علت اصلی هم محدوهبندیهای اعلام شده از سوی آموزشوپرورش است یعنی خانوادهها تمایل به ثبتنام فرزندشان در مدرسهای در همان منطقه محل زندگی خود دارند، اما آموزشوپرورش در دستهبندیها و محدودهبندیهای خود اعلام میکند که این مدرسه از نظر ما در محدوده شما تعریف نشده است بنابراین حق ثبتنام ندارید.
خانوادهها معتقدند، آموزشوپرورش در بحث محدودهبندی ثبتنام بیش از حد حساسیت نشان داده و به اصطلاح «مته به خشاش میگذارد» و در شرایطی که مدرسه ظرفیت دارد و جزو مدارس برتر منطقه هم نیست از ثبتنام ممانعت میکنند و میگویند خارج از محدوده ما هستید.«جا نداریم» هم اصطلاح رایج بین مدیران مدارس است تا خانوادهها را از اصرار در ثبتنام منصرف کنند.
ثبتنام از دانشآموزان داخل محدوده جغرافيايی هم به شرط تكميل نشدن ظرفيت بوده،همین موضوع خانواده ها را دچار مشکلاتی کرده است که در برخی از موارد آنقدر وقت و انرژی می گیرد که والدین کارمند باید چندروزی مرخصی بگیرند تا وضعیت فرزندانشان مشخص شود.
در همین ارتباط، اولیاء یکی از دانش آموزانی که با مشکل ثبت نام فرزندش در پایه اول ابتدایی مواجه شده است می گوید: مدرسه ای که می خواهم فرزندم را در آن ثبت نام کنم، یک خیابان با محله خودمان فاصله دارد. فرزندم را ثبت نام نمی کنند و کدرهگیری می خواهند.
وی با اشاره به اینکه قولنامه خانه او دستی تنظیم شده است گفت: مجبور هستم برای ثبت نام فرزندم حتما اجاره نامه با کد رهگیری ارائه دهم که این موضوع برای من مقدور نیست چراکه باید هزینه پرداخت کنم وتوان آن را ندارم.
ثبت نام دانش آموز در مدارس دولتی منوط به دریافت هزینه نیست
رئیس اداره ارزیابی و عملکرد آموزش و پرورش استان سمنان با اشاره به اینکه اطلاعات حدود بیش از115 هزار نفر دانش آموز و نوآموز پیش دبستانی در مقاطع تحصیلی مختلف از استان سمنان تا 17 شهریور در سامانه سناد ثبت شده است، گفت: در حال حاضر ثبت نام دانش آموزان در شهرستان های مختلف به 100 درصد رسیده است البته ثبت نام برخی از دانش موزان در مقطع تحصیلی متوسطه دوم به دلیل هدایت تحصیلی، نبود برگه هویتی و... تکمیل نشده که طی چند روز باقی مانده تکمیل خواهد شد.
علی طاهرزاده تعداد دانش آموزان اتباع خارجی در استان سمنان را درسال گذشته هشت هزارو391 دانش آموز ذکر کردوگفت: برای سال تحصیلی جدید نیز هشت هزارو349 دانش آموز اتباع خارجی دراستان ثبت نام شده اند.
وی ادامه داد: شیوه نامه ثبت نام دانش آموزان در مدارس برای سال تحصیلی 98-97 به نواحی و مناطق استان ارسال شده است تا دانش آموزان در مدارس عادی و خاص طبق آیین نامه و مصوبات شورای آموزش و پرورش استان در پایه های مختلف تحصیلی ثبت نام شوند.
طاهرزاده با بیان اینکه مدیران همه مدارس موظف به نصب آیین نامه ثبت نام و پوستر نظارت بر ثبت نام مدارس در محلی مناسب که قابل روئیت اولیای دانش آموزان است هستند افزود: در مدارس عادی مدیران مدارس فقط موظف هستند هزینه کتاب و بیمه دانش آموزان را بگیرند و کمک های مردمی در صورت تمایل اولیا در طول سال تحصیلی اخذ شود.
رئیس اداره ارزیابی و عملکرد آموزش و پرورش استان سمنان تاکید کرد: در تمام جلسات شوراها تاکید براین بوده است که ثبت نام دانش آموز در مدارس دولتی منوط به دریافت هزینه نیست بلکه تنها به طور داوطلبانه از سوی اولیا و به صورت مبلغی برای کمک به مدرسه پرداخت شود.
شهریه مدارس غیردولتی به صورت الکترونیکی تعیین می شود
وی در خصوص مدارس غیردولتی نیز گفت: شهریه این مدارس به صورت الکترونیکی تعیین و از سال گذشته تعیین شهریه به صورت سلیقه ای نیست، در قالب سامانه تعیین شهریه انجام می شود.
طاهرزاده با اشاره به اینکه الگوی تعیین شهریه توسط وزارتخانه متبوع تدوین شده و سامانه ای به همین منظور طراحی شده است، گفت: موسسان مدارس غیردولتی اطلاعات خود را در سامانه وارد می کنند و براساس آیتم های مهم همچون مقطع و دوره تحصیلی، سطح فعالیت های آموزش و کیفیت آموزشی، برنامه های مدرسه برای آن سال تحصیلی، فضای فیزیکی، تجهیزات و امکانات کمک آموزشی و ساعات آموزشی فوق برنامه همراه با ساعات رسمی و ظرفیت نوسازی نیروی انسانی به کار گرفته شده، میزان پرداخت حقوق و مزایا نرخ شهریه تعیین می شود.
رئیس اداره ارزیابی و عملکرد آموزش و پرورش استان سمنان تفاوت شهریه مدارس غیردولتی را یکی از محاسن این سامانه اعلام کرد و گفت: برای مدارس غیرانتفاعی با توجه به امکانات موجود شهریه متناسبی تعیین می شود.
وی همچنین با بیان اینکه در مدارس هیات امنایی نیز کمیته بهبود کیفیت مدارس شکل گرفته وبراساس دستورالعمل با توجه به منطقه نرخ شهریه تعیین می شود اضافه کرد: در این مدارس شهریه کمک هزینه آموزشی،پرورشی و فوق برنامه از دانش آموز اخذ می شود.
طاهرزاده یادآورشد: تمام مدارسی که مجاز به دریافت وجه هستند باید مبلغ دریافتی را در تابلو و در اتاق ثبتنام نصب کنند و اگر خانوادهها پرسش یا ابهامی داشتند از طریق ادارات ارزیابی عملکرد آموزشوپرورش آن را پیگیری کنند.
رئیس اداره ارزیابی و عملکرد آموزش و پرورش استان سمنان با اشاره به اینکه همکاران ما در ستاداجرایی ثبت نام با شماره تماس 3330726 در مقطع ابتدایی و33321722 و3349552 در مقطع اول ودوم متوسطه پاسخگو سوالات ورفع ابهامات و مشکلات هم استانی در زمینه ثبت نام هستند افزود: همچنین ستاد نظارت بر ثبت نام مدارس نیز با شماره 33327267 نیز آماده پاسخگویی است.
1100 مدرسه در استان سمنان آماده ورود دانش آموزان هستند
مدیرکل آموزشوپرورش استان سمنان از آمادگی هزار و ۱۰۰ مدرسه و هشت هزارو۷۰۰معلم برای آغاز سال تحصیلی جدید در استان خبر داد.
محمد دستورانی در آستانه سال تحصیلی جدید ، بابیان اینکه یک هزار و ۱۰۰آموزشگاه با ظرفیت پنج هزار و 326 کلاس درس در استان برای ورود دانش آموزان مهیا است گفت: هشت هزار و ۷۰۰ معلم در استان سمنان کار تعلیم و تربیت بالغ بر 120 هزار دانشآموز استان سمنان را آغاز خواهند کرد.
وی به برنامهریزیهای صورت گرفته برای آغاز سال تحصیلی جدید در استان سمنان اشاره کردوگفت: مهمترین کار برای مهرماه، استقرار پایه دوازدهم در نظام 3-3-6 بوده که اولین بار امسال رقم خواهد خورد و برای آمادهسازی فضا و نیروی انسانی نیز تمهیداتی شده است.
دستورانی تصریح کرد: برای تأمین نیروی انسانی تلاش شده تا در اول مهر هیچ کلاس درس و مدرسهای، بدون معلم و مدیر نباشد و همه کلاسهای درس پوشش داده میشوند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان تلاش برای پررنگ شدن نقش مدیران و معلمان در نظام آموزشی را یکی از اولویتهای سال تحصیلی جدید عنوان کرد و گفت: مقرر شده تا دو ساعت از برنامه درسی مدارس در اختیار مدیران قرار گیرد تا با تعامل با خانواده دانشآموزان برای استفاده بهینه از این زمان اقدام کنند.
نیازهای اولیه دانش آموزان برای سال تحصیلی جدید فراهمشده است
به گفته وی نیازهای اولیه دانش آموزان برای سال تحصیلی جدید فراهمشده است که امیدواریم امسال نیز همانند سنوات قبل شاهد افزایش رشد چشمگیر موفقیت دانش آموزان استان سمنان باشیم.
مدیرکل آموزشوپرورش استان سمنان از فعالیت ۴۰ مدرسه شبانهروزی در استان سمنان خبردادوافزود: در این مدارس دو هزار و ۳۰۰ دانشآموز تحصیل میکنند و با توجه به اینکه دانش آموزان این مدارس از بخشهای محروم هستند لذا یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال بن کارت برای آنها در نظر گرفتهشده است.
وی ابیان اینکه کسب رتبه برتر در کنکور سراسری امسال نشان از تلاش معلمان و دانش آموزان برای رسیدن به ارتقای جایگاه استان شایسته تقدیر است، ابراز داشت: امسال ۴۲۴ دانشآموز موفق به کسب رتبه زیر دو هزار در کنکور سراسری شدند که از این تعداد ۱۱۳ نفر رتبه یک تا سهرقمی کنکور را به خود اختصاص دادند.
دستورانی بابیان اینکه تجهیز هنرستانها برای کسب مهارت دانش آموزان در دستور کار است، تصریح کرد: ۱۲ میلیارد ریال اعتبار برای تأمین امکانات و تجهیز هنرستانهای استان سمنان هزینه شده است تا بتوان در قالب طرحهایی نظیر هر دانشآموز یک مهارت و طرح ایران مهارت دانش آموزان را برای ورود به بازار کار و اشتغال آماده کنیم.
مدیرکل آموزشوپرورش استان سمنان با اشاره به برخی اظهارنظرها مبنی بر کمرنگ شدن حوزه پرورشی در مدارس طی سالهای اخیر تصریح کرد: کمرنگ شدن حوزه پژوهشی در مدارس اساسا درست نیست.
دستورانی تصریح کرد: این شایعات هیچ محلی از اعراب ندارد و نه تنها برنامههای این حوزه تضعیف نخواهد شد بلکه با بهکارگیری نیروی انسانی بیشتری در این بخش به دنبال تقویت حوزه پرورشی در مدارس هستیم.
مدرسه محوری از سیاست های آموزش وپرورش
وی مدرسه محوری را از سیاست های آموزش وپرورش عنوان کردوافزود: امسال ۵۳ درصد دانش آموزان در رشتههای نظری و ۴۷ درصد مابقی در رشتههای مهارتی مشغول به تحصیل خواهند شد لذا میکوشیم تا هر دو گروه را برای هدایت بهتر سال تحصیلی آماده کنیم.
دستورانی با بیان اینکه سال تحصیلی جدید در حوزه فرهنگی با موضوع چهلسالگی انقلاب، امید و نشاط با ورزش و فرهنگسازی برای حمایت از تولید و کالای ایرانی آغاز به کار خواهد کرد، اظهار داشت: در حوزه علمی نیز مهارتآموزی و روزآمد کردن رشتههای تحصیلی در مدارس در اولویت فعالیتها قرار دارد.
مدیرکل آموزشوپرورش استان سمنان با تاکید بر اینکه رشتههای این هنرستانها عمدتا متناسب با بازار کار منطقه است افزود: در همین راستا اجرای طرحهای «هر دانش آموز یک مهارت»و طرح «ایران مهارت»در مدارس استان اجرایی و در سال تحصیلی جدید نیز تداوم مییابد.
دستورانی بابیان اینکه توجه به ورزش ازجمله سیاستهای این سازمان برای افزایش امید و نشاط در بین دانش آموزان است، ابراز داشت: در سال تحصیلی جدید پنج میلیارد و ۸۰۰میلیون ریال برای خرید امکانات و تجهیزات ورزشی هزینه شده است که این تجهیزات روز شنبه همزمان با ورود وزیر آموزشوپرورش به سمنان در شهرستانها توزیع میشود.
وی از افزایش دو برابری ظرفیت دانشگاه فرهنگیان این استان خبر داد و گفت: این مهم با هدف تامین نیروی انسانی مورد نیاز برای سیستم تعلیم و تربیت در استان انجام شده است.
مدیرکل آموزشوپرورش استان سمنان از پرداخت کامل حقوق دانشجومعلمان در این استان خبر داد و افزود: پرداخت اضافهکارها، پرداخت حقوق حقالتدریسها، بروز کردن حقوق و مزایای سربازمعلمها و...از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه مالی و اداری است.
دستورانی با بیان اینکه 66درصد پاداش فرهنگیان بازنشسته استان پرداخت شده افزود: ماباقی پاداش فرهنگیان بازنشسته استان نیز در آینده نزدیک تامین و پرداخت خواهد شد.
وی افزود: سمنان از استانهای ممتاز در عرصه فرهنگی و تعلیم و تربیت با قدمتی دیرینه در نظام آموزش و پرورش است.
مدیرکل آموزش استان سمنان ادامه داد: در استان سمنان و شهرستانها آثاری پیدا شده است که قدمت بیش از 200 سال نظام تعلیم و تربیت را نشان میدهد.
دستورانی بیان کرد: اخیراً کتیبهای در یکی از مدارس سمنان کشف شده که متعلق به 210 سال پیش است؛ یعنی نظام تعلیم و تربیت در دوره زندیه در سمنان فعال بوده است.
بهره برداری از 14 پروژه آموزشی در استان سمنان
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان سمنان از افتتاح 14 پروژه آموزشی و ورزشی در استان همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید خبر داد و گفت: با این افتتاح این پروژهها که شامل 72 کلاس درس جدید هستند، 18 هزار مترمربع به فضای آموزشی استان سمنان اضافه خواهد شد.
سعید هژبری با بیان اینکه برای تکمیل این پروژهها بالغ بر 223 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است، افزود: از این تعداد، 10 پروژه با مشارکت 88 میلیارد ریالی خیران تکمیل شده است که حاکی از سهم 40 درصدی خیران مدرسهساز استان در احداث آنها است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان سمنان افزایش نرخ مصالح ساختمانی در ماههای اخیر را یکی از چالشهای احداث و نوسازی مدارس دانست و گفت: با این وجود تلاش میکنیم شرایط اقتصادی جدید، کمترین اثر ممکن را بر روند تکمیل پروژهها داشته باشد.
هژبری با اشاره به افزایش سه برابری برخی مصالح ساختمانی در ماههای گذشته اظهار کرد: هرچند شرایط دشواری برای پیمانکاران به وجود آمده است اما این افراد همچنان برای کمک به توسعه مدارس استان آمادگی دارند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 56 پروژه شامل 309 کلاس درس با زیربنایی بالغ بر 97 هزار مترمربع در استان سمنان در دست احداث است، گفت: 30 باب از این پروژهها با زیربنایی بالغ بر 43 هزار مترمربع توسط خیران احداث میشود.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان سمنان با ابراز خرسندی از بالا بودن میزان مشارکت خیران مدرسهساز استان سمنان تصریح کرد: متوسط مشارکت خیران در احداث مدرسه در کشور حدود 30 درصد است در حالیکه مشارکت خیران مدرسهساز استان سمنان بین 45 درصد است.
وی با بیان اینکه مجمع خیرین مدرسهساز استان سمنان 388 عضو حقیقی و حقوقی دارد، خاطرنشان کرد: خیرین مدرسهساز استان سمنان متعهد شده است هزار و 370 میلیارد ریال از هزینههای پروژههای در دست احداث را پرداخت کند که خوشبختانه تاکنون بیش از 50 درصد این میزان به مبلغ 680 میلیارد ریال محقق شده است.
نظر شما