ایران و چین؛ همکار تجاری دیروز، یار نظامی امروز

چین و ایران به عنوان دو کشور همسایه دارای روابط گسترده در زمینه سیاست خارجی، اقتصادی، دفاعی و نظامی هستند که با توجه به اعمال برخی تحریم ها هنوز این روابط به شکل عادی و مستحکم ادامه دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، روابط ایران و چین از سابقه دیرینه و راهبردی در حوزه سیاست خارجی، اقتصادی و تجاری برخوردار است که با وجود اعمال برخی تحریم ها هنوز این روابط به شکل عادی و مستحکم ادامه دارد. حجم مبادلات تجاری دو کشور ایران و چین در سال 2017 حدود 37 میلیارد و 300 میلیون دلار بود که به نسبت سال 2016 حدود 19.3 درصد رشد داشته است. حجم روابط اقتصادی دو کشور در 4 ماهه نخست امسال هم 13.2 میلیارد دلار بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 9.3 درصد افزایش یافته است. در یک دهه گذشته دو کشور سطح روابط خود را حفظ کرده اند به طوری که چین اولین و بزرگترین خریدار نفتی و بزرگترین مشتری صادرات غیر نفتی ایران به شمار می رود.

 

 ،بنابراین گزارشیکی دیگر از حوزه های ارتباطی ما با این کشور؛ حوزه نظامی و دفاعی است که تفاهم نامه های بسیاری در این بخش میان وزارتخانه های دفاع ایران و چین منعقد شده است به عنوان مثال در دوران وزارت سردار حسین دهقان بر وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح دیداری با سپهبد چانگ وان چوان، وزیر دفاع جمهوری خلق چین صورت گرفت که در آن بیان شد: "اشتراک منافع و تفاهم ایران و چین در مسائل مختلف جهانی و منطقه ای راه را برای توسعه همکاری های دفاعی-نظامی میان دو کشور کاملاً هموار کرده است. امضای موافقت نامه همکاری دفاعی –نظامی مهم و تحکیم بخش روابط دو کشور است و این سفر سرآغاز جدیدی در توسعه روابط و مناسبات دفاعی-نظامی ایران و چین می باشد."

 

همچنین چانگ وان کوان، وزیر دفاع چین نیز از تمایل پکن برای افزایش همکاریها با ایران و تقویت روابط دوستانه نظامی میان دو کشور خبر داده و اعلام کرده بود: "ایران و چین روابط دوجانبه را توسعه داده و فضای اعتماد متقابل میان دو کشور تعمیق یافته است و دستاوردهایی در زمینه تجاری و همکاریهای انرژی داشته‌اند. تحت شرایط جدید، همکاری تهران-پکن یک فرصت بزرگ فراهم کرده و چین مایل است با ایران در زمینه‌های جدید روابط خود را گسترش بدهد".

 

این گزارش می افزاید: در ادامه روند همکاری های نظامی ایران و چین به تازگی امیر سرتیپ امیر حاتمی، وزیر دفاع کشورمان به دعوت همتای نظامی خود به جمهوری خلق چین سفر کرد. وی هدف خود از این سفر را توسعه موافقت نامه وزیران دفاع دو کشور که در سال 95 امضا شده عنوان کرده و گفته بود: "مسایل منطقه ای و بین المللی ایجاب می کند در این شرایط رایزنی ها میان دو کشور از نزدیک انجام شود."

 

امیر حاتمی در دیداری که با ژنرال وی فنگ هه، وزیر دفاع چین در پکن داشت، مولفه دفاع را یکی از مولفه‌های اصلی و تعیین‌کننده در همکاری‌های دفاعی ‌عنوان کرد و افزود: "جمهوری اسلامی ایران روابط دفاعی دیرینه ای از ابتدای انقلاب با چین داشته و ‌رهبران دو کشور بر مشارکت راهبردی دو جانبه تاکید فراوان دارند. جمهوری اسلامی ایران از هیچ تلاشی برای برقراری صلح، ثبات و امنیت در منطقه دریغ نکرده است.

 

یادآور می شود: محتوای توافقنامه وزیران دفاع ایران و چین در سال 95 شامل گسترش همكاري هاي دفاعي- نظامي، تبادل تجربيات در زمينه هاي نظامي به ويژه در حوزه هاي آموزشي و مبارزه همه جانبه با تروريسم و مولفه های ناامنی در منطقه بود.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 726662

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha