طوفان نمک به تهران نمی آید/ اراضی کشاورزی رها شده به کانون گرد و غبار تبدیل می شود

رییس ستاد ملی مقابله با گرد و غبار، خشک شدن دریاچه نمک و خطر وقوع طوفان نمک در تهران را از آن دست شایعاتی عنوان کرد که مبنا ندارد و گفت: در حال حاضر نگران کانون های غربی قم هستم که ناشی از اراضی کشاورزی رها شده است.

به گزارش خبرنگار محیط زیست شبستان، دریاچه نمک حوض سلطان در ۴۰ کیلومتری شمال شهرستان قم و ۸۵ کیلومتری جنوب تهران و در حاشیه بزرگراه خلیج فارس قرار دارد که در کنار دریاچه نمک، از جمله مهم ترین دریاچه های بخش مرکزی ایران به شمار می رود. این دو دریاچه از جمله دریاچه های شور کشور هستند و مقادیر زیادی نمک در خود جای داده اند.

 

چندی پیش برخی رسانه ها از خشک شدن این دریاچه خبر دادند و  از پیامدهای زیست محیطی دریاچه نمک حوض سلطان نوشتند. وقوع طوفان های نمک برای چند استان مهم و پرجمعیت کشور از جمله قم و تهران؛ مهم ترین پیامدی است که مطرح می شود.

 

علی محمد طهماسبی، رییس ستاد ملی مقابله با گرد و غبار در گفت و گو با خبرنگار محیط زیست شبستان، خشک شدن دریاچه نمک و خطر وقوع طوفان نمک در تهران را از آن دست شایعاتی عنوان کرد که مبنا ندارد و گفت: قبول داریم که آب های ورودی به دریاچه نمک به دلیل سد 15 خرداد و سدی که روی قره سو و رودخانه شمال قم زده شده است، کم شده و همه اینها باعث کاهش میزان آب ورودی به دریاچه نمک شده است.

 

رییس ستاد ملی مقابله با گرد و غبار خاطرنشان کرد: هنوز رطوبت در دریاچه قم وجود دارد و از آن مهم تر، دریاچه قم یک دریاچه با غلظت نمک بسیار بالا است که این نمک وقتی خشک شود به کریستال تبدیل می شود بنابراین امکان وقوع طوفان شن منتفی است.

 

طهماسبی تاکید کرد: دریاچه نمک حوض سلطان در حال حاضر تهدیدی محسوب نمی شود مگر اینکه عمق چاله آب بسیار پایین بیاید و آن منطقه بر اثر عوامل انسانی دچار تخریب شود ( شخم زده شود)، در غیر اینصورت نگرانی از بابت وقوع طوفان نمک وجود ندارد.

 

رییس ستاد ملی مقابله با گرد و غبار با بیان اینکه در حال حاضر نگران کانون های غربی قم هستم که ناشی از اراضی کشاورزی رها شده است، تصریح کرد: فاصله اراضی کشاورزی رها شده با شهر قم به اندازه یک اتوبان کمربندی است. از قم به سمت کاشان یا جاده قدیم گلپایگان، بین کوه نمک و خود قم، اراضی کشاورزی رها شده بسیار زیادی داریم که هر سال شخم زده می شوند بی آنکه کشتی در آنها انجام شود.

 

وی با بیان اینکه وزش باد حتی با سرعت کم باعث می شود که شهر قم تحت تاثیر گرد و غبار قرار گیرد، تصریح کرد: به جای پرداختن به دریاچه نمک که از نظر علمی در حال حاضر هیچ مشکلی ندارد، با همکاری بخش کشاورزی و استانداری، زمین های کشاورزی رها شده را ساماندهی کنید.

 

طهماسبی توضیح داد: به دلیل نبود آب، اراضی کشاورزی که وسعت زیادی هم دارند رها شده اند اما کشاورزان برای حفظ مالکیت، سالانه این اراضی را شخم می زنند که این موضوع باعث پیامدهای زیست محیطی برای شهرهای مجاور می شود.

کد خبر 726550

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha