تنها عمل به قرآن، آن را از مهجوریت خارج می کند/ دیگران بیش از ما به قرآن عمل می کنند

آیت الله گلپایگانی گفت: امام علی (ع) فرمود:« شما را وصیت می کنم به قرآن برای این که خارجی ها از شما سبقت نگیرند» اما امروز در خارج بیشتر به قرآن عمل می شود و ما در ایران فقط حرف می زنیم و هر روز شاهد کم فروشی ها و احتکار ها و... هستیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم،آیت الله محمدباقر گلپایگانی امروز(15 شهریور) در مراسم افتتاحیه دوره ارتقاء مربیان خانه‏ های نور سراسر کشور (بخش برادران) که در شهر مقدس قم در حال برگزاری است، ضمن تبریک عید غدیر و روز مباهله و روز خاتم بخشی حضرت علی علیه السلام گفت: این ایام همه از افتخارات شیعه است اما متاسفانه نسبت به دو مورد آخر توجه کافی را نداریم در حالی که این دو روز نیز همانند روز عید غدیر عید است و باید این مطلب را پررنگ‌تر بیان کرده و این روزها را نیز جشن گرفت.

 

وی در ادامه با اشاره به حکمت ۷۳ نهج البلاغه گفت: حضرت علی علیه السلام می فرماید: اگر کسی می‌خواهد الگو باشد و آموزگار و تعلیم دهنده برای مردم باشد و در مقام پیشوایی قرار گیرد باید قبل از هدایت مردم خودش را بسازد.

 

آیت الله گلپایگانی افزود: قبل از اینکه کسی بخواهد نسبت به مردم امر و نهی داشته باشد باید نفس خود را مورد رضایت خداوند قرار دهد و پیش از آنکه با زبان مردم را تربیت کند باید عملش به گونه ای باشد که مردم از طریق عمل او به راه راست هدایت شوند و اگر کسی قبل از ساختن مردم خود را بسازد سزاوار تکریم بیشتر است.

 

وی خطاب به شرکت کنندگان دوره گفت: وقتی در جایگاه معلمی قرار گرفتید قبل از تربیت دیگران باید خودتان در اعمال و کردارتان تربیت داشته باشید، برای ایجاد جامعه قرآنی باید اعمال و رفتار و گفتارمان قرآنی باشد چرا که محیط بسیار موثر است به عنوان مثال تا زمانی که یخچال شدت برودتش  از آب بیشتر نباشد نمی‌تواند آن را به یخ تبدیل کند و گرنه به کمدی فلزی تبدیل خواهد شد و ما نیز برای تاثیرگذاری بر محیط باید خودمان بیش از آنچه میگوییم عمل کنیم تا بتوانیم روی دیگران تاثیر بگذاریم.

 

آیت‌الله گلپایگانی در ادامه با بیان اینکه برای تعلیم قرآن باید هدف داشته باشیم افزود: ابتدا باید قرآن و هدف قرآن را بشناسیم اگر ندانیم قرآن هدفش چیست نمی توانیم قرآن را به مردم معرفی کنیم پس باید ابتدا هدف قرآن را شناخت و این هدف را باید از طریق خود قرآن بشناسیم.

 

وی در ادامه تصریح کرد: قرآن حتی در زمان پیامبر نیز مهجور بود چرا که خود قرآن از زبان پیامبر گلایه و شکایت می‌کند اما چرا قرآن در زمان پیامبر مهجور می‌شود؟ مهجوریت قرآن در زمان پیامبر برای آن بود که به قرآن عمل نمی شد وگرنه از لحاظ کتابت، قرائت و تلاوت مشکلی وجود نداشت.

 

آیت‌الله گلپایگانی با اشاره به ریشه مهجوریت که همان هجر است، هجر را به معنای دور کردن که قلبی، بدنی و یا زبانی است دانست و افزود: در زمان قیامت قرآن از ما شکایت می‌کند قرآن هایی که خاک گرفته، قرآن از عمل نکردن از خوانده نشدن شکایت می کند و می گوید مسلمان شیعه تو مرا سوزاندند و پاره پاره کردند که این سوزاندن  و پاره پاره شدن به معنای عمل نکردن به احکام قرآن است.

 

وی با اشاره به وصیت امام علی علیه السلام تصریح کرد: ایشان فرمود شما را وصیت می کنم به قرآن برای این که خارجی ها از شما سبقت نگیرند.

 

آیت الله گلپایگانی ادامه داد: در خارج قران بیشتر عمل می شود ولی در ایران ما فقط حرف می زنیم و عملی وجود ندارد مرتب شاهد کم فروشی ها و احتکار ها هستیم اما آنچه قرآن را از مهجوریت خارج می کند عمل به احکام آن است و توجه به جلد زرین و کتابت و ... قرآن را از مهجوریت خارج نخواهد کرد.

 

وی تأکید کرد: قرآن تنها بیانگر اعجاز ید بیضا و عصای موسی و دم عیسی نیست که بخواهد نبوت آنها را دلالت کند بلکه یک صحیفه الهی است ، قرآن کتاب احیای قلوب و کتاب ابدی و کتاب الله است که به شئون الهی دعوت می‌کند. قرآن شفای قلوب و امراض است، رحمت الهی است که شامل همه  می شود، محرومیت از قرآن بزرگترین مجازات ظالمان است و خدا نکند که چنین خسارتی شامل حال ما شود و بعد از چهل و پنجاه سال قرآن خواندن از مقصد اصلی آن غافل شویم.

 

 

کد خبر 726230

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha