خبرگزاری شبستان - استان همدان: این روزها بسیاری از جوانان از بیکاری گلهمند بوده و رؤیای داشتن شغلی با درآمد مناسب را در سر میپرورانند و این موضوع در بین جوانان تحصیلکرده که در جستجوی کار دولتی هستند، شایعتر است.
این درحالیست که شرایط موجود کشور و منابع اعتباری دولت نشان میدهد که فرصت استخدام برای بیشتر جوانان وجود ندارد و با توجه به وضعیت اقتصادی کشور بهتر است که جوانان، خود دست به کار شده و شغل مناسب را برای خودشان ایجاد کنند.
از سویی همت و تلاش برخی جوانان مبتکر و کار آفرین خوش ذوق، الگوی زیبایی از تحقق تولید و کارآفرینی است و نشان میدهد که برای داشتن شغل و درآمد نباید بیکار و منتظر نشست، بلکه اندکی همت و شکیبایی میخواهد.
چرا که دستیابی به تولید و کارآفرینی، رؤیایی است که یک شبه محقق نمیشود بلکه کار را باید با برداشتن گامهای کوچک آغاز کرد و با تلاش و بردباری به شغل پایدار دست یافت.
نرخ بیکاری در استان همدان ۸/۲ درصد است
احمد توصیفیان، مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان در مورد وضعیت اشتغال استان به خبرنگار شبستان گفت: بیکاری ناشی از عوامل متعددی می باشد که شرایط جغرافیایی، نظام پیچیده بروگراسی اداری، سوء مدیریت، قوانین دست و پا گیر تولید، مسائل سیاسی، کمبود زیرساخت ها، تجارت جهانی و فضای کسب و کار از جمله عوامل موثر در بیکاری است.
وی افزود: فقدان مدیریت کار آفرینی سهم بسیار اندکی در بیکاران استان دارد و به نظر می رسد عوامل دیگری از جمله عدم ثبات اقتصادی، عدم ثبات نرخ ارز، واردات بی رویه کالاهای چینی و قاچاق کالا، و... نقش موثری در بیکاری استان ارد.
وی ادامه داد: تعداد شاغلین استان بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سال 95 تعداد 504 هزار و 554 نفر و بیکاران 53 هزار و 33 نفر که از این تعداد شاغلین 426 هزار و 462 نفر مرد و 78 هزار و 92 نفر زنان هستند.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان ادامه داد: بر اساس نتایج نمونه گیری فصلی از جمعیت، نرخ مشارکت اقتصادی استان دربهار سال جاری 8/42 درصد و نرخ بیکاری 2/8 درصد است که نرخ مشارکت در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 2/2 درصد افزایش و نرخ بیکاری 7 دهم درصد کاهش داشته است.
توصیفیان افزود: استان همدان با توجه به قرار گرفتن در مسیر بزرگراه کربلا و همچنین به عنوان نقطه مواصلاتی غرب به مرکز تهرن و دارا بودن آب و هوایی معتدل و همچنین پیشینه تاریخی و آثار باستانی و تمدن بسیار غنی در زمینه گردشگری فرصت ها و پتانسیل های زیادی جهت کار آفرینی داشته است.
ذخایر معدنی ، صنایع دستی فاخر و زمین های حاصل خیز همدان فرصت مناسبی در زمینه کار آفرینی
وی اظهار داشت: این استان با دار بودن معادن و ذخایر معدنی بسیار از جمله فرو سیلیس و سنگ های قیمتی فرصتی مناسب جهت سرمایه گذاری در معادن می باشد.
وی ادامه داد: در زمینه کشاورزی نیز با توجه به دارا بودن زمین های حاصل خیز در شهرستانهای استان ، کشت محصولات متنوع کشاورزی فرصت خوبی برای سرمایه گذاری در زمینه صنایع تبدیلی و کشاورزی است.
توصیفیان گفت: صنایع دستی فاخر و متنوع از دیگر زمینه های کار افرینی در استان است که با توجه به وجود استاد کاران مجرب و همچنین پایتخت سفال و سرامیک جهان و شهر جهانی مبل و منبت ملایر سرمایه گذاری در زمینه صنایع دستی می تواند از دیگر فرصت های کار افرینی در استان باشد.
بهرههای بانکی از مشکلات مهم کارآفرینان
مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان هم با بیان اینکه برخی مشکلات کارآفرینی باید در سطح کشور برطرف شده و به وجود قوانین نامناسب برمیگردد، گفت: برخی مشکلات هم مربوط به استان است و فضای کارآفرینی مانند رودخانهای است که اگر بسترش صاف باشد به راحتی مسیر خود را میپیماید، اما اگر سنگلاخ وجود داشته باشد دائم بالا و پایین میرود.
مصطفی قربان فر افزود: بوروکراسی اداری، زمانبر بودن استعلامهای اداری، بالا بودن نرخ تورم و نرخ بهرههای بانکی از مشکلاتی است که بر سر راه کارآفرینان قرار دارد.
ایجاد اشتغال جدید با تکمیل 90 طرح صنعتی و معدنی استان همدان
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان با بیان اینکه این سازمان در راستای حمایت از تولید و کالای ایرانی با کیفیت و اقتصاد مقاومتی 9 برنامه اساسی در دستور کار دارد، گفت: بهبود فضای کسب و کار، حمایت از تولیدات داخلی، توسعه و تقویت بنگاههای تولیدی و حمایت از سرمایهگذاری، توسعه اشتغال، حمایت از صادرات، ارتقاء سهم و نقش فعالیتهای معدنی در تولید از جمله این برنامهها است.
حمیدرضا متین افزود: اصلاح و بهبود نظام توزیع، کاهش آلایندگی صنایع و حفظ محیط زیست و منابع و اجرای برنامههای ستاد اقتصاد مقاومتی از دیگر برنامههای این سازمان در راستای حمایت از کالای ایرانی در سال 97 است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان با تأکید بر فرهنگسازی در زمینه ترغیب و تشویق مردم به خرید کالای داخلی و گسترش خدمات قبل، حین و بعد از فروش ادامه داد: این کار نیاز به کارگروه ویژه و حمایت دستگاههای مختلف به ویژه صداوسیما و سازمان برنامه و بودجه استان دارد.
وی بر معرفی کالاهای تولید استان و ارائه برنامه برای حمایت از تولیدات استانی با همکاری کلیه دستگاهها تأکید کرد و گفت: حمایت و برگزاری نمایشگاههای مختلف، ترغیب بنگاهها به ارتقاء کیفیت محصولات و تولید محصولات صادرات محور و مشتری مدار، ارزیابی، سنجش و معرفی بنگاههای اقتصادی منتخب در حوزه رعایت حقوق مصرفکنندگان در سطح ملی و استانی، پیگیری حذف یا تعلیق قانون مالیات بر ارزش افزوده از بخش تولید از دیگر برنامههای سازمان در راستای حمایت از کالای داخلی است.
راه اندازی فرهنگسرای کسب و کار و کارآفرینی در همدان
حمید بادامینجات ، رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای اسلامی شهر همدان گفت: در راستای تحقق آرمان «همدان؛ شهر دوستدار کسبوکار»، توسعه و بهبود فضای کسبوکار و کارآفرینی در شهر طرح «راهاندازی فرهنگسرای کسبوکار شهر همدان (فکّه)» از سوی این مرکز پژوهشی مطرح شد.
وی تاکید کرد : این طرح با اولویت توانمندسازی شهروندان همدانی در حوزه کسبوکار و کارآفرینی با اولویت اقشار آسیبپذیر در دستور قرار گرفته است.
وی محور فعالیت فرهنگسرای کسبوکار ولایت شهر همدان را آموزش، ترویج، مشاوره، پژوهش، حمایت، توانمندسازی و مهارتآموزی برای رشد و توسعه خلاقیت در شغل و زمینهسازی کارآفرینی و اشتغال حداکثری و بهرهور دانست.
بادامینجات اظهار کرد: شهر همدان به دلیل شرایط اقلیمی و موقعیت جغرافیایی مناسب، قرارگیری در شاهراه ارتباطی ایران و دسترسی به منابع طبیعی، خدادادی و تاریخی و همچنین مطرح بودن بهعنوان قطب علمی غرب کشور، دارای ظرفیت بالقوه و مزیتهای رقابتی فراوانی نسبت به سایر استانها در حوزه ایجاد و توسعه کسبوکارهای شهری است؛ با این حال بهمنظور توانمندسازی و بالفعل کردن این توان نهفته و کمبودهای فعلی شهر، پیشنهاد ایجاد فرهنگسرای کسبوکار و کارآفرینی شهر همدان مطرح شد.
وی با اشاره به طرح جامع فرهنگسرای کسبوکار و کارآفرینی شهر همدان (فکّه) گفت: این طرح در سازمان شهرداری همدان به عنوان واحد توانمندسازی کسبوکار و کارآفرینی با هدف ساماندهی، توسعه و ارتقای فرهنگ کارآفرینی شهر همدان به تصویب رسیده است.
نظر شما