به گزارش خبرگزاری شبستان وبه نقل از روابط عمومی جهادکشاورزی استان سمنان، محمود حجتی که برای سفر یکروزه به استان سمنان سفر کرده بود با حضور در شهرستان دامغان پروژه دوهزار هکتاری آبیاری تحت فشار در این شهرستان را به صورت همزمان افتتاح کرد.
برای اجرا و آمادهسازی این پروژه سیستم آبیاری تحت فشار 177 میلیارد ریال هزینه شده که 35 میلیارد و 400 میلیون ریال از محل آورده شخصی متقاضیان و141 میلیارد و 600 میلیون ریال اعتبار برای اجرای این پروژه از محل منابع دولتی تأمین شده است.
با اجرای این پروژه برای 400 نفر شغل ایجاد شده است.
واحد فرآوری پسته در دامغان افتتاح شد
همچنین واحد فرآوری پسته در روستای علیآباد شهرستان دامغان با حضور وزیر جهاد کشاورزی به بهرهبرداری رسید.
این واحد فرآوری ظرفیت تولید 600 تن پسته خشک را دارد.
اعتبار لازم برای راهاندازی این واحد فرآوری از محل آورده شخصی سرمایهگذار و همچنین تسهیلات اشتغال پایدار روستایی تأمین شده که در مجموع برای آمادهسازی و افتتاح این واحد فرآوری پسته 34 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
شش میلیارد ریال سرمایه گذاری از سوی مجری این شرکت سورتینگ پسته تأمین شده است.
با افتتاح این واحد فرآوری پسته زمینه اشتغال برای 16 نفر ایجاد شده است.
اجرای روشهای نوین کشت گلخانهای افزایش یابد
وزیر جهاد کشاورزی در جمع مسئولان و جمعی از بهره برداران بخش کشاورزی دامغان با تأکید بر ضرورت استفاده علمی و بهینه از منابع آب در راستای بهره وری بالاتر، گفت: اجرای روش های نوین کشت گلخانه ای در استان سمنان افزایش یابد.
محمود حجتی در آئین افتتاح همزمان دو هزار هکتار سامانه های آبیاری تحت فشار شهرستان دامغان که با حضور استاندار و جمعی از مدیران کل استان سمنان، نماینده مجلس، فرماندار و جمعی از مدیران و مسئولان این شهرستان به میزبانی کارخانه فراوری پسته شرکت کشت و صنعت مروارید سبز صددروازه برگزار شد، اظهار داشت: با وجود همه کم آبی ها و خشکسالی های اخیر، استفاده صحیح از منابع آبی می تواند سبب افزایش ارزش افزوده برای کشاورزان و باغداران شود.
وی با تأکید بر ضرورت استفاده از دانش روز در بخش کشاورزی، افزود: کشاورزان در مناطق کوهستانی و کویری از بسیاری گیاهان که تا سالها قبل به ظاهر ارزش چندانی نداشتند همچون باریجه و خارشتر و اکنون ارزش دارویی آنها مشخص شده درآمدهای سرشاری کسب کنند.
حجتی استفاده از روش های نوین کشت گلخانه ای را در استفاده بهینه از منابع آبی، بهره برداری بهتر از زمین و سودآوری بیشتر برای کشاورزان بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: این روش ها می تواند سبب سود آوری بالاتر و البته صادرات کالاهای مرغوب و ارز آوری شود.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه امروز دشمنان جنگ اقتصادی سختی را به کشور ما تحمیل کرده اند و البته آنچه در فضای رسانه ای منتشر می شود کاملا حقیقت ندارد، اظهار داشت: کشور ما بنیهای قوی دارد و مردم ما بارها در مقابل چنین فشارهایی مقاومت کرده اند و امروز نیز در برابر فشار بدخواهان و دشمنان با صبر و مقاومت پیروز خواهیم شد.
دولت از صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی حمایت میکند
همچنین حجتی در جلسه بازدید از کارخانه کنسانتره میوه شاهرود با اشاره به سیاستهای این وزارتخانه در راستای تکمیل زنجیره محصولات کشاورزی گفت: وزارت جهاد کشاورزی و دولت از صنایع تبدیلی و تکمیلی این بخش حمایت میکند.
وی تکمیل زنجیره تولید تا توزیع محصولات کشاورزی نگاه مهم وزارت جهاد کشاورزی عنوان کردوافزود: کلید حل مشکلات بخش کشاورزی ایجاد زنجیره در این بخش است.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه نباید کشاورزان نگران فروش محصولات خود پس از تولید باشند عنوان کرد: باید کمک کنیم تا صنایع تبدیلی و تکمیلی توسعه پیدا کنند.
حجتی با بیان اینکه شاهرود ظرفیتهای گستردهای در حوزه کشاورزی دارد بیان کرد: وزارت جهاد کشاورزی توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی پاییندستی را تا عرضه به مصرفکننده دنبال میکند.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به آخرین وضعیت پرداخت خسارت خشکسالی و سرمازدگی به کشاورزان تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی و سازمان مدیریت بحران وزارت کشور وظایف خود را برای پرداخت خسارت به کشاورزان انجام دادهاند و امروز پرونده این موضوع در سازمان مدیریت و برنامهریزی است.
حجتی با تأکید بر لزوم تعجیل امور مربوط به خسارت کشاورزان از سوی سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور گفت: استمهال بدهی کشاورزان خسارت دیده نیز هنوز از سوی بانکها ابلاغ نشده است.
وی خاطرنشان کرد: استمهال بدهی بانکی کشاورزان بخش زیادی از مشکلات کشاورزان خسارت دیده را حل میکند.
نظر شما