به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، ناجی عبیاوی، معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) خوزستان، امروز (14 شهریور) در نشست خبری با اصحاب رسانه، مهمترین رویکرد در دهه چهارم فعالیت کمیته امداد را بحث توانمندسازی اقتصادی مددجویان دانست و گفت: بحث اشتغال و توانمندسازی مددجویان از سال 70 در برنامه کمیته امداد بود ولی در برنامه پنج و ششم توسعه، این موضوع به صورت جدی تر دنبال شد.
وی با بیان اینکه مدلی که کمیته انداد برای توسعه اشتغال به کار می گیرد کاملا علمی و متناسب با شرایط روز جامعه، شرایط و ویژگی های مددجویان و جامعه هدف تعریف شده، افزود: سال 96 توانستیم برای هفت هزار و 693 نفر از مددجویان طرح های اشتغال ایجاد کنیم.
معاون اشتغال و خوکفایی کمیته امداد خوزستان، تصریح کرد: برای اجرای طرح های اشتغالزایی، 118 میلیارد تومان تسهیلات به مددجویان ارائه شد که از این مبلغ 101 میلیارد تومان از طریق وام های قرض الحسنه بانکی بود و 17 میلیارد تومان هم از محل صندوق امداد ولایت برداشت شد.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته برای 11 هزار و 842 نفر از متقاضیان اشتغال برنامه های آموزشی تعریف شد، اضافه کرد: در پنج ماهه نخست سال جاری یک هزار و 354 فرصت شغلی با مبلغ تسهیلات 25 میلیارد تومان ایجاد شد که هشت میلیارد تومان آن از صندوق امداد ولایت و مابقی از تسهیلات بانکی تامین شد.
عبیاوی، عنوان کرد: برای بحث اشتغال تفاهم نامه مشترکی با دانشگاه شهید چمران و پارک علم و فناوری برای اجرای طرح های دانش بنیان منعقد شد، همچنین تفاهم نامه هایی با شرکت های صنعتی و مراکز کاریابی ایجاد شد و از این طریق توانستیم برای 608 نفر از مددجویان اشتغال ایجاد کنیم.
وی اظهار کرد: یه بسته تشویقی برای کارفرمایانی که مددجویان کمیته امداد را در بخش غیردولتی، خدماتی و کشاورزی به کارگیری کنند در نظر گرفته شده که این بسته ها شامل ارائه آموزش های خاص، پرداخت حق بیمه کارفرما و پرداخت تسهیلات قرض الحسنه 20 میلیون تومانی است.
وی با بیان اینکه در پنج ماهه نخست سال جاری در بحث توسعه اشتغال خرد، 48 درصد رشد داشتیم، خاطر نشان کرد: 60 درصد جمعیت تحت پوشش کمیته امداد را زنان سرپرست خانوار تشکیل می دهند که طرح های خوداشتغالی به همین نسبت به این بخش اختصاص داده می شود.
معاون اشتغال و خوکفایی کمیته امداد خوزستان، با اشاره به اینکه سال گذشته برای سه هزار و 793 نفراز زنان سرپرست خانوار با مبلغ 49 میلیارد تومان اشتغال ایجاد شد، اذعان داشت: اشتغال زنان بیشتر در زمینه های خیاطی، آرایشگری، قالیبافی، سجاده بافی، احرام بافی و ... است.
وی با بیان اینکه 31 درصد از طرح های اشتغالزایی کمیته امداد در بخش کشاورزی، زراعت، دامپروری، 54 درصد خدماتی و 8 درصد صنایع دستی است، یاد آور شد: 48 درصد جمعیت تحت پوشش کمیته امداد ساکن مناطق محروم و روستاها هستند و برای جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها سال گذشته سه هزار و 416 طرح اشتغالزایی با مبلغ 53 میلیارد تومان اجرا شد.
نظر شما