تکنولوژی ابزار قصه گویی را تغییر داده است/ مردم با قصه هایشان به جشنواره بیایند

زمردیان با بیان اینکه توجه به قصه و قصه گویی در حقیقت کمک به خلاقیت ذهنی بچه هاست، گفت: مفاهیم اخلاقی، تربیتی و مباحث فرهنگی و سنتی را می توان در قالب زیبا، اثرگذار و قابل پذیرش قصه انتقال داد.

محمدرضا زمردیان، رییس بیست و یکمین جشنواره بین المللی قصه گویی و معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در مورد قصه گویی به خبرنگار شبستان گفت: معتقد نیستم با پیشرفت تکنولوژی به قصه گویی کم اهمیت داده می شود. معتقدم تکنولوژی باعث شده قالب و شکل قصه گویی تغییر کند. اگر همین امروز فضای مجازی را رصد کنید سامان ها و اپلیکیشن های زیادی می بینیم که با موضوع قصه و قصه گویی شکل گرفته است.

 

زمردیان اظهار داشت: به نظر بنده بستر تکنولوژی بستری است که اتفاقا می تواند قصه گویی را ترویج دهد. تکنولوژی ابزار قصه گویی را تغییر داده است. اگر در گذشته در اماکنی افرادی دور هم جمع می شدند و شاهد شنیدن و بیان قصه بودند امروز به راحتی هر کس در هر کجا می تواند قصه ها را بشنود و بیان کند. معتقدم امروز وضعیت قصه گویی رو به بهبود است و در حال ترویج است. امروز قصه گویی به عنوان یک هنر متفاوت دیده و شنیده می شود.

 

رییس بیست و یکمین جشنواره بین المللی قصه گویی کانون با اشاره به تاثیرگذاری قصه گویی در رشد فکری کودکان و نوجوانان تصریح کرد: یکی از اثرات مهمی که قصه گویی دارد، پرورش خلاقیت و قدرت خیال پردازی در بچه هاست. هر چقدر به امر قصه و قصه گویی توجه کنیم، گویی به خلاقیت ذهنی بچه ها کمک کردیم. قصه آثار تربیتی و پرورشی زیادی دارد و می تواند مفاهیم اخلاقی، تربیتی، مباحث فرهنگی و سنتی را در قالبی زیبا، اثرگذار و قابل پذیرش انتقال دهد.

 

وی در پاسخ به این سوال که آیا برای برگزاری جشنواره قصه گویی با مدارس همکاری دارید، اظهار داشت: در طرح کانون مدرسه که چند سالی است انجام می شود موضوع قصه گویی دنبال شده است. فراخوان جشنواره بین المللی قصه گویی کانون توسط وزارت آموزش و پرورش بخصوص سازمان دانش آموزی اعلام شد. از آقای روشنی، رییس سازمان دانش آموزی تشکر ویژه می کنم زیرا در این حوزه با ما بسیار همکاری کردند. فکر می کنم در بیست و یکمین دوره جشنواره قصه گویی کانون که امسال برگزار می شود شاهد حضور پرتعدادتر دانش آموزان خواهیم بود.

 

 

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بیان کرد: همه کسانی که در بخش نوجوان جشنواره بین المللی قصه گویی کانون شرکت می کنند، دانش آموز هستند. بخش عمده سایر قصه گویان، مربیان کانون و معلمان آموزش و پرورش هستند. پس می توانیم بگوییم خوشبختانه همکاری خوبی در حوزه قصه گویی بین کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و وزارت آموزش و پرورش شکل گرفته است.

 

زمردیان در پاسخ به این سوال که آیا ترتیبی اتخاذ می شود که قصه گویان برتر جشنواره بین المللی قصه گویی کانون برای اجرا به مدارس بروند به شبستان گفت: بله قطعا در این زمینه برنامه ریزی شده است. داریم فضاهای مشترک کاری را تعریف کنیم که از ظرفیت مدارس استفاده کنیم. امسال شاهد این خواهیم بود که در رابطه با معرفی قصه گویی و قصه گویان برتر به اقشار مختلف جامعه فعال باشیم.

 

رییس بیست و یکمین جشنواره بین المللی قصه گویی کانون یادآور شد: فراخوان بیست و یکمین جشنواره بین المللی قصه گویی اعلام شده و قرار است اختتامیه آن همزمان با شب یلدا برگزار شود. شعار این دوره از جشنواره قصه گویی " قصه زندگی من " است. امسال در کنار سایر بخش های جشنواره قصه گویی مانند قصه گویی سنتی، مقاله نویسی و قصه گویی خلاق، بخش قصه نود ثانیه ای را داریم.همه افراد می توانند در این بخش شرکت کنند.علاقه‌ مندان به هنر قصه ‌گویی تا 25 شهریور امسال فرصت دارند که فیلم ‌قصه‌ های خود را در سایت جشنواره به نشانی www.kanoonfest.ir بارگذاری کنند. برگزاری کارگاه های قصه گویی و  رونمایی از 16 جلد فرهنگ قصه های عامیانه از دیگر برنامه ها های بیست و یکمین جشنواره بین المللی قصه گویی کانون است.


گفتگو از مریم داوری

کد خبر 725965

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha