عبدالحسین حاجی ابوالحسنی، دکترای ادیان و مذاهب، روحانی کانون فرهنگی هنری رشد فلاورجان و روحانی هیئت امام حسین علیه السلام در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان، اظهار کرد: مناسک محرم پر بسامد ترین مناسک دینی اسلامی به ویژه در میان جوامع شیعی است و به مرور در بستر زمان تنومند گشته و به شکل و محتوای آن افزوده شده است.
وی، بابیان اینکه این کتاب پژوهشی است، تصریح کرد: به طور طبیعی پرداختن به ابعاد تاریخی، فقهی، فرهنگی و هنری این مناسک هرکدام زمینه ای جداگانه است و از ضروریات امروزی می باشد.
روحانی هیئت مذهبی افزود: کتاب بازنمایی عنصر شور و احساس در مناسک محرم تنها به مناسک بیشتر شور انگیز و احساسی و معنای آن از نگاه برگزارکنندگان پرداخته و می تواند کمکی برای تفسیر فرهنگی و معنا شناختی برای فرهیختگان باشد.
وی افزود: این پژوهش تنها به معنای برخی از مناسک شور انگیز محرم شامل سیاه پوشی، سینه زنی، زنجیر زنی، قربانی،قمه زنی، سینه زنی دوری، دسته روی و تعزیه پرداخته و می تواند در برنامه ریزیهای دانش پایه متصدیان شهرستان فلاورجان در آسیب شناسی و آسیب زدایی از مناسک که نیازمند اطلاعات پژوهشی و تحقیق زمینه ای و میدانی است دستیار و کمک کار خوبی باشد.
گفتنی است، این کتاب توسط نشر ابوالحسنی منتشرشده است و در همایش علما و طلاب شهرستان فلاورجان (14 شهریور) اهداء خواهد شد.
نظر شما