به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، هادی بختیاری رئیس سازمان اجتماعی فرهنگی شهرداری مشهد در همایش شاهنامه و دانش شهری گری با اشاره به اینکه ما در شهرداری نگاهمان به توس و فردوسی از منظرهای مختلفی میباشد و در اقداماتی که طراحی میشود به این موضوع توجه میشود، افزود:یکی از موضوعات مهم در این راستا هویت شهری است، اینکه چقدر مشهدیها به مشهدی بودن خود واقف بوده و به چه میزان میتوانند تصویری کامل از مشهدی بودن خود و شهر مشهد ارائه دهند.
وی با بیان اینکه وقتی در خارج از مشهد در شهری دیگر هستیم به مجاور بودن امام رضا(ع) افتخار میکنیم و خود را همسایه آقا معرفی میکنیم، اظهارداشت:یکی از نگاههای ما به توس و شاهنامه این است که اگر بخواهیم شهری توسعه یافته داشته باشیم باید حس تعلق شهروندان را به شهر و هویتش توسعه دهیم که مطمئنا فردوسی، شاهنامه و توس به این موضوع کمک شایانی خواهد کرد زیرا یکی از موضوعاتی که باعث میشود شهروندان مشهدی ما احساس تشخص کنند وجود فردوسی و شاهنامه در این شهر است.
رئیس سازمان فرهنگی شهرداری مشهد ادامه داد: در کنار این مهم، فردوسی میتواند یک منبع معرفت بخش نیز بوده و همچنین دستمایهای برای اندیشیدن در مورد مصائب امروز ما و رهایی از آنها باشد زیرا تجربه زیستن گذشتگان را در شاهنامه به ما منتقل میکند.
بختیاری ابراز کرد: همنوایی جالبی بین مضامین آمده در اشعار فردوسی با آنچه در سنت نبوی، دین و قرآن وجود دارد میتوان مشاهده نمود، دادگری یکی از مهمترین بنیادهایی است که فردوسی برای مملکت داری بیان میکند.
وی اظهار داشت: شهروندان و شهریاران باید همه دادگرانه برخورد کنند تا وضعیتی شایسته در شهر به وجود آید، برای مدیران شهری نیز این دغدغه وجود دارد که چه کنیم تا وضعیت دادگرانه در شهر حاکم شود و وضعیت ما از بیدادگری به دادگرانه تغییر یابد، این پرسشی جدی است که چه کنیم تا دادگرانهتر کار کنیم و مدیران شهری باید به آن پاسخ دهند.
بختیاری افزود: ظرفیتهای فرهنگی مشهد در کنار حرم مطهر، باید مورد توجه قرار گیرد شاهنامه میتواند در کنار ظرفیتهای اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی که برای شهر ایجاد میکند یک مرجع معرفتی برای پاسخ به مسائل ما باشد.
نظر شما