خبرگزاری شبستان: "حضرت آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی" چند روز قبل در دیدار مسئولان حج و زیارت، با توجه به بیداری اسلامی منطقه به نکات ظریفی در برگزاری این میهمانی بزرگ الهی اشاره کردند که متاسفانه این سخنان گرانمایه در سایه سخنان ایشان در مورد تخلف مالی اخیر قرار گرفت.
وقوع انقلاب اسلامی در ایران واقعهای را در دنیا رقم زده است که از آن به بیداری اسلامی تعبیر میشود. موج بیداری اسلامی که امروز شمال آفریقا و کشورهای خاورمیانهای را دربر گرفته است، مهمترین اقدام جدی است که انقلاب اسلامی ایران از 30 سال پیش طنینانداز کرده که خوشبختانه بهرغم تبلیغات فریبنده رسانه های غربی و فضای سکوت و رعبآور سران خائن وابسته عربی در بین ملتها و تودههای امت اسلامی طنینانداز شده است.
حال با این شرایط پیش آمده "رهبر معظم انقلاب اسلامی" حج را فرصتی بسیار گرانبها و ارزشمند برای ارتباط با امت اسلامی و بهره مندی معنوی خواندند و با اشاره به تلاش دشمنان برای اختلاف افکنی و مقابله با موج بیداری اسلامی، تنها راه غلبه بر این توطئه را نزدیکتر شدن دلها و تقویت همدلی دانستند زیرا با توجه به این رویداد مهم، امسال ایجاد اختلاف، بدبینی و تحریک احساسات میان امت اسلامی، برجسته تر خواهد بود.
گسترش موج بیداری اسلامی در دنیای امروز، حقیقتی است که فردای روشنی را پیشروی دنیای اسلامی قرار میدهد. از سه دهه پیش که با پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل نظام جمهوری اسلامی این حرکت انقلابی آغاز شد، امت بزرگ ما بیوقفه موانعی را از سر راه برداشته و سنگرهایی را فتح کرده است. پیچیدهترشدن شیوههای دشمنی استکبار و تلاش پرهزینهای که در مقابله با اسلام میکند نیز به دلیل همین پیشرفت هاست.
همچنین رهبر معظم انقلاب در ادامه فرائضاشان نکات مهمی را هم به حجاج توصیه نمودند. مثلا یکی از مهمترین نکاتی که معظم له مطرح نمودند، پرهیز زائران از رفتارهای سبک و بازارگردی است که متاسفانه این رویه بخش اعظمی از وقت حجاج ایرانی در سرزمین وحی را شامل می شود.
ترویج فرهنگ غلط خرید سوغاتی در کشور ما و تفسیر اشتباه فرمایشات پیامبر اکرم (ص) در خصوص لزوم خرید سوغاتی موجب شده که هر ساله در ایام حج، میلیاردها تومان ارز از کشور خارج شده و سوغاتی های بی کیفیتی جایگزین آن شود.
لازم به ذکر است، رسم حسنه ی سوغات به تدریج جای خود را به الزامی دست و پاگیر داده که هم باعث اذیت زائر و هم غافل ماندن از زیارت و نیز خروج افراطی ارز از کشور می شود. براساس آمارهای موجود سالانه حدود ۵۰۰ هزار نفر فقط عازم عربستان می شوند که اگر هر یک از آن ها فقط هزارتومان –دقت کنید فقط هزار تومان- هم خرید کند قریب به ۵۰۰ میلیارد تومان از پول کشور فقط در عربستان خرج خواهد شد.
البته برای اصلاح فرهنگ خرید سوغاتی علاوه بر کار فرهنگی حتما باید در سطح ملی یک تصمیم جدی گرفته شود و نهادهایی مانند: وزارت بازرگانی و سازمان حج و زیارت تمهیداتی لازمی را اتخاذ کنند که زائر بتواند اقلام مورد نیاز سوغاتی را از فروشگاه های ویژه ایرانی تهیه کند .
سازمان حج و زیارت با توجه به آمار بالای زائران ایرانی در کشور عربستان در ایام حج، برای حل این مشکل می تواند با کمک بخش خصوصی اقدام به راه اندازی فروشگاه هایی با کالاهای ایرانی در سطح شهر مکه و مدینه نماید و یا فروشگاه های مختلفی را در مکه و مدینه احداث کند که هم معضل سوغاتی زائران حل شده و هم به رشد اقتصادی کشور کمک شود. تردیدی نیست که برنامه ریزی دقیق و فرهنگ سازی در میان زائران در ایام حج موجب خواهد شد که حجاج بتوانند در کنار بهره مندی از زیارت حرمین و کسب معنویت، پایبند به فرهنگ ایرانی و آوردن سوغاتی برای اقوام خود باشند.
"حجت الاسلام سیدعلی قاضی عسگر" نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت در گفت وگو با یکی از رسانه ها در این باره می گوید: گروهی از زائران براساس چشم و هم چشمی خرید می کنند، گروهی دیگر به بهانه خرید جهیزیه و لوازم خانه خرید می کنند و بخشی هم می گویند به ما سفارش شده است. به همین دلیل متاسفانه در سال های اخیر، مکه و مدینه بازار داغ کشورهایی شده است که حتی به خدا هم اعتقاد ندارند.
و بدین جهت است که رهبر فرزانه انقلاب در توصیه های حکیمانه خود می فرمایند: "عطش بازارگردی علاوه بر اینکه ارز کشور را برای خرید کالاهای بی کیفیت به هدر می دهد، فرصت ارزشمند عبادت و بهره مندی معنوی را نیز از بین می برد."
همچنین با تأکید بر این که خرید سوغات باید در حد ضرورت باشد، می فرمایند: "برخی افراد در اقدامی پسندیده سوغات خود را قبل از سفر حج، از بازار داخل و کالاهای خوب و با کیفیت ایرانی تهیه می کنند تا بتوانند در ایام حج بیشترین بهره مندی معنوی را از این فرصت کم نظیر داشته باشند."
پایان پیام/
رضا باقرپور
نظر شما