به گزرش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، سردار محمد علیپور، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خوزستان، در این مراسم، حوزه فرهنگ را نسبت به سایر حوزه ها بسیار گمنام دانست و گفت: برای فعالیت در حوزه فرهنگ نیازمند تحمل سختی ها و صبر هستیم چرا که این حوزه دارای پیچیدگی های فراوان است.
وی سخت ترین کار در حوزه فرهنگی را انجام کارهای هنری دانست و افزود: برای انجام فعالیت های هنری فرد باید با ذوق و استعداد و تلاش بسیار، کاری را انجام دهد که جامعه آن را بپذیرد و قبول داشته باشد.
وی با بیان اینکه بزرگترین و بهترین کار هنری را رزمندگان در دوران دفاع مقدس انجام دادند که همه اقشار از جمله هنری، ادبی و ... در آن مشارکت داشتند، تصریح کرد: امروزه در خوزستان در حوزه فرهنگی نسبت به کشور عقب هستیم که باید با هماهنگی و تلاش بیشتر این عقب ماندگی را جبران کنیم.
سردار علیپور، اضافه کرد: در خوزستان ظرفیت های بسیار خوبی وجود دارد ولی از آنجا که فعالیت های هنری به صورت جزیره ای انجام می شود و همه دستگاه های فرهنگی می خواهند مستقل عمل کنند، از این رو جمع بندی و خروجی مناسبی در نشان دادن فرهنگ و تمدن و پتانسیل های موجود نداریم.
وی با اشاره به اینکه اگر بتونیم تنها 20 درصد بودجه، امکانات، تجهیزات و نیروی انسانی خود را هماهنگ کنیم می توانیم در این حوزه بسیار موفق شویم، عنوان کرد: ما ظرفیت های خوبی در حوزه ادبیات، شعر، تئاتر، فیلم، خط و ... داریم ولی هماهنگی و وحدت بین دستگاه های استان وجود ندارد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خوزستان، با تقدیر از فعالیت های حوزه هنری به ویژه در حوزه ادبیات پایداری، اظهار کرد: با انعقاد این تفاهم نامه می توانیم با تجمیع امکانات و هم افزایی، به نتایج خوبی در خصوص اهداف و موضوعاتی که پیگیری می کنیم، دست یابیم.
وی اذعان داشت: قطعا کار سخت ولی شدنی است و اگر در این راه استانداری، آموزش و پرورش، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و ... هم با ما همکاری کنند و در کنار ما باشند و هر کدام بخشی از کار را دست بگیرند، می توانیم از فرصت ها و ظرفیت هایی که داریم به بهترین نحو استفاده کنیم و اتفاقات خوبی را در حوزه فرهنگ رقم بزنیم.
حجت الاسلام سید شهاب الدین طباطبایی، رئیس حوزه هنری خوزستان، هم گفت: آنچه نگاه حوزه هنری به مقوله ارزشی و انقلابی به عنوان مبنای همه حرکت های خود در حوزه فرهنگ و هنری دنبال می کند، قطعا با بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس یکی است.
وی با بیان اینکه در استان سرمایه ها و گنجینه های عظیم و تربیتی بسیاری در دوران دفاع مقدس نهفته است که باید آنها را کشف کنیم، ادامه داد: یکی از واحدهای مهم حوزه هنری، حوزه ادبیات پایداری است که نگاه ویژه ای به این بخش داریم.
وی افزود: خوزستان محور جنگ تحمیلی بوده و 92 درصد شهرهای آن مستقیم با جنگ درگیر بوده از این رو جمع آوری آثار دفاع مقدس در این استان کار بسیار بزرگی است که در حوزه ادبیات پایداری به نوبه خود کارهایی را انجام می دهیم ولی قطعا با هم افزایی و توان مجموعه ها می توانیم کارها را بهتر و سریع تر و با چابکی بیشتر به سرانجام برسانیم.
رئیس حوزه هنری خوزستان، خاطر نشان کرد: با توجه به شرایط اقتصادی و اعتباری و مالی کشور شاید مجموعه های فرهنگی نتوانند به ایده آل و آرمان خود برسند ولی با تعامل بین مجموعه ای این اتفاق شدنی و دست یافتنی است.
وی تاکید کرد: حوزه هنری خوزستان به لحاظ نیروی متخصص هنری در استان بی رقیب است، در حوزه ادبیات، آفرینش های ادبی، شعر، فیلم سازی، آموزش، پژوهش و ... ظرفیت های بسیار خوبی دارد و در این حوزه ها رتبه های بسیاری کسب کرده است.
حجت الاسلام طباطبایی، با اشاره به اینکه این حوزه به لحاظ اعتباری با کمبودهایی مواجه است که قطعا با تفاهم نامه ای که امضا می کنیم، تعامل سازنده ای اتفاق می افتد، یاد آور شد: در چارچوب تفاهم نامه، ماهانه جلساتی را برگزار و اهداف مدنظر را پیگیری می کنیم.
در ادامه کارشناسان فرهنگی و هنری حوزه هنری استان و اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس به بیان دیدگاه های خود پرداختند.
نظر شما