گنبد امامزاده اسماعیل در چهارمحال و بختیاری مرمت می‌شود

سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری از اجرای عملیات تعمیر و مرمت امامزاده اسماعیل روستای برنجگان این استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از چهارمحال و بختیاری، شاهین ایل بیگی‌پور، سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری امروز(13 مهر) در جمع خبرنگاران گفت: برای تعمیر و مرمت این بنای تاریخی در سال جاری 250 میلیون ریال از محل اعتبارات استانی پیش‌بینی شده است.
 

وی افزود: اجرای عملیات بازسازی این گنبد همراه با مقاوم‌سازی آن با استفاده از مصالح جدید انجام می‌شود.


ایل‌بیگی‎پور با بیان اینکه این اثر تاریخی به شماره 19588در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است، تصریح کرد: گنبد امامزاده اسماعیل در اثر افتادن درخت مجاور در پاییز سال گذشته دچار تخریب شد.


سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری در ادامه به اجرای عملیات تعمیر و مرمت بافت تاریخی روستای یاسه‌چاه در این استان اشاره کرد و گفت: برای اجرای عملیات مرمتی این روستا 450 میلیون ریال هزینه شده است.


ایل‎بیگی‌پور افزود: در تعمیر و مرمت این روستا تاریخی عملیاتی از قبیل استحکام بخشی پی، دیوارهای خشتی و آجری، انجام عملیات دوخت و دوز ترک‌ها، اصلاح ناودان‌ها و اجرای اندود کاهگل انجام شده است.


وی عدم اجرای سیستم فاضلاب و وجود چاه های جذبی فاضلاب را از جمله مشکلات عمده عملیات مرمتی در یاسه‌چای بیان کرد و گفت: پیگیری‌های لازم در این زمینه با شرکت آب و فاضلاب روستایی و معاونت عمرانی استانداری در حال اجراست.


ایل‌بیگی‌پور همچنین از آغاز عملیات مرمت و استحکام بخشی قلعه اسفندیاری فرخشهر خبر داد و افزود: به‌منظور اجرای عملیات مرمت و استحکام‌بخشی این قلعه افزون بر 800 میلیون ریال اعتبار هزینه شده است.


سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری ادامه داد: تاکنون عملیات پی‌بندی، استحکام‌بخشی، مرمت دیوارها، جرزهای آسیب دیده و نصب مجدد از اره‌های سنگی حیاط انجام شده است.


ایل‌بیگی‌پور تصریح کرد: مرمت درب‌ها و متعلقات چوبی بنا و نیز اصلاح پوشش‌ها و سقف‌ها به روش سنتی در حال انجام است.


وی در پایان بر ضرورت احیای صنایع دستی و هنرهای منسوخ شده در این استان تأکید کرد و گفت: صنایع دستی دستاورد فرهنگ و تمدن هر قوم و ملتی است و احیای رشته‌های صنایع دستی منسوخ شده اقدامی ضروری در این حوزه است.


پایان پیام/

 

کد خبر 72562

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha