به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج به نقل از روابط عمومی کمیته امداد کردستان، آیتالله سید رضا تقوی رئیس شورای زکات عالی کشور در این جلسه با اشاره به اینکه کمیته امداد بهعنوان نهادی که خدمتگزار قشر محروم است مسئول ساماندهی زکات در کشور است، اظهار کرد: درزمینهٔ توزیع زکات، شورای عالی زکات کشور با مشخص کردن حدود آن تعیین کرده است که ۶۰ درصد از آن به معیشت و سفره فقرا اضافه شود و ۴۰ درصد هم صرف پروژههای عامالمنفعه همان منطقه شود.
وی ضمن بیان اینکه سال گذشته ۳۷۰ میلیارد تومان زکات در کشور جمعآوریشده و پیشبینی امسال جمعآوری ۴۰۰ میلیارد تومان است افزود: این تنها بخشی از زکات پرداختی مردم است که از طریق کمیته امداد پرداختشده است و بسیاری از مودیان، زکات خود را بهصورت مستقیم به نیازمندان اطراف خودپرداخت میکنند.
رئیس شورای عالی زکات کشور بابیان اینکه کسانی که در حوزه زکات تلاش میکنند، نوعدوستی و انساندوستی خود را نشان میدهند، افزود: در قرآن کریم از فقرا و مساکین بهعنوان نخستین دریافتکنندگان زکات نامبرده شده است بنابراین همه ما در مقابل قشر ضعیف جامعه مسئولیم و اگر کسی از مسلمانان بتواند برای دیگران کاری انجام دهد و از این کار دریغ کند عمل او از دایره اسلام خارج است.
وی با اشاره به اینکه نظام جمهوری اسلامی هرکجا مظلومی را مشاهده کند و انسانیت خدشهدار شود در حد توان به ندای او پاسخ میدهد و موضع خود را بیان میکند، تصریح کرد: این کار جزو خصوصیات اسلام ناب و حقیقی است.
آیتالله تقوی یکی از حکمتهای زکات را تبلیغ و تشویق مردم به دینداری و همچنین اجرای احکام دینی الهی نام برد و ادامه داد: جامعه اسلامی بهحکم الهی مأمور است با گرفتن زکات از مردم به تطهیر مال و روح و از بین بردن بخل و خساست بهعنوان یکی از رذایل به تربیت مسلمانان کمک کند.
وی گفت: زکات یک امر حاکمیتی است و از طرف حاکم اسلامی مجاز هستیم زکات را بگیریم و در محل مناسب به مصرف برسانیم، پرداخت زکات موجب ایجاد تعادل و توازن معیشتی برای نیازمندان میشود.
وی بابیان اینکه فرهنگسازی درزمینهٔ ترویج زکات مسئله دیگری است که باید به آن توجه شود، تصریح کرد: با همکاری و تلاش رسانهها، صداوسیما و روحانیون زکات باید بهعنوان یک گفتمان روز مطرح شود و با عادت دادن مردم سپس آن را به یک فرهنگ تبدیل کنیم و این کار نیازمند زمان طولانی و کار مداوم و تذکر و تشویق در طول سال است.
رئیس شورای عالی زکات کشور افزود: با توجه به اینکه صداوسیما یکی از اعضای شورای زکات است وظیفه دارد بخشی از برنامههای خود رابه بحث زکات و فرهنگسازی و ترویج این فریضه الهی اختصاص دهد.
وی با اشاره به اینکه زکات جمعآوریشده بر اساس سیاستهای شورای عالی زکات کشور در همان منطقه جمعآوریشده توضیح میشود، خاطر نشان کرد: عاملین زکات و کمیته امداد میتوانند کارمزد خود را از زکات بردارد ولی یک ریال از آن را نگه نمیدارند و حتی با اضافه کردن مبلغی به زکات مردم آن را به همان روستا و محل پرداخت برای صرف نیازهای آن منطقه بازمیگرداند.
نظر شما