به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، مسابقه زنده طراحی لباس عاشورایی « از ایده تا اجرا» صبح امروز دوشنبه 12 شهریور با حضور 60 طراح آغاز به کار کرد.
این مسابقه که در دو نوبت صبح و عصر برگزار می شود پذیرای 120 طراح لباس عاشورایی است، قرار است از این تعداد 20 نفر به مرحله دوم راه پیدا کنند و طرح های آنها در جشنواره مد و لباس عاشورایی مورد ارزیابی داوران قرار گیرد و سه نفر از میان آنها برگزیده شود.
مسابقه زنده طراحی لباس عاشورایی « از ایده تا اجرا» با حمایت کارگروه ساماندهی مد و لباس و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه طراحی شهر تاش و دانشگاه علمی کاربردی مرکز جهاد دانشگاهی تهران 4 برگزار می شود.
مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی تهران 4 با تمام توان در حوزه توانمندسازی بانوان پس از فارغ التحصیلی گام برداشته است
پیش از آغاز مسابقه زهره محمدی فر، رییس مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی تهران 4 در سخنانی گفت: این مرکز مجوز اولین دوره کاردانی «طراحی لباس»را دریافت کرد و توانست قدم های بزرگی در این راه بردارد؛ این مرکز تنها مرکز ویژه خواهران جهاد دانشگاهی است، جهاد دانشگاهی قدم های موثری را در حوزه آموزش کوتاه مدت، بلندمدت و پژوهشی انجام داده است. جهاد دانشگاهی 42 شعبه در کشور دارد یکی از شعبه های فعال در حوزه خواهران مرکز ماست که با تمام توان در حوزه توانمندسازی بانوان پس از فارغ التحصیلی گام برداشته است.
طرح هایی که می کشید باید مناسب با مراسم سوگواری باشد
پس از این سخنان شهرتاش رزمجو، مدیر گروه مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی تهران 4 درباره مسابقه زنده طراحی لباس عاشورایی « از ایده تا اجرا» توضیح داد: در این کارگاه یکی از اساتید می آید و درباره المان های عاشورایی توضیح می دهد؛ طرح هایی که می کشید باید مناسب با مراسم سوگواری باشد و در آن باید شئونات اسلامی را رعایت کنید، تکنیک کار آزاد است.
وی افزود: در مسابقه زنده طراحی لباس عاشورایی « از ایده تا اجرا» امروز 60نفر در نوبت صبح و 60 نفر در نوبت عصر حضور دارند و در نهایت 20 نفر برای دور دوم انتخاب می شود؛ دور دوم در جشنواره طراحی لباس عاشورایی برگزار می شود و نفر اول و دوم و سوم معرفی می شوند و به آنها جوایزی اهدا می شود.
طراحان عاشورایی باید برای طراحی لباس از واقعه عاشورا شناخت کافی داشته باشند
در ادامه این مسابقه ویدا فتحی، استاد دانشگاه اظهار کرد: هر هنرمندی در هر جایگاهی برای اینکه تصویری در رابطه با عاشورا طرحی کند باید به آن واقعه شناخت کافی داشته باشند که بتوانند متناسب با آن طرح بزنند، شروع واقعه عاشورا از طواف امام حسین از مکه آغاز می شود و بعد یزید از ایشان خواست که به او بپیوندد اما امام حسین (ع) نمی پذیرند.اصل و ریشه عاشورا طواف کعبه است و این واقعه مربوطه به روز عاشوراست و از ازل تا ابد ما این را داریم؛ 65 سال زندگی امام حسین مقدمه ای برای شروع قیام عاشورا بوده است.
وی تصریح کرد: لباس برای هر انسانی حرف و کلام اوست، هرچه در ظاهر انسان است درون آن را نشان می دهد باید درون و برون خود را آن قدر بشناسید که لباس ظاهرتان را بر اساس درونتان طراحی کنید.
این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: الم، زنجیر و کتل نمادهایی هستند که ربطی به شروع اسلام ندارند و اینها نمادهایی هستند که به آیین میتراییسم و مسیحیان کاتولیک برمی گردند که از زمان صفویه وارد فرهنگ ما شده است ما ناگزیریم از این المان ها ایده بگیریم.
وی افزود: ایرانیان همواره تولیدکننده پارچه بودند و لباس سیاه را نماد عزاداری می دانند مومنان در طول دوره چهارده معصوم لباس سیاه نداشتند.
وی تصریح کرد: کلمه روضه، ریشه اش رضوان است یعنی بهشت، روضه امام حسین(ع) یعنی تصویر کردن بهشت، تمام یاران امام حسین (ع) در شهادت از یکدیگر سبقت می گرفتند. واقعه تاسوعا و عاشورا واقعه عزا نیست واقعه ای است که در بهشت امام حسین(ع) به اوج شهادت رسانید که دیدار خداست. ذات واقعه روضه شهدا بهشت شهداست؛ تصویر کردن شهدا بوستان عاشوراست.
وی خطاب به طراحان لباس عاشورایی گفت: تمامی ائمه لباس سیاه نمی پوشیدند لباس سیاه را برای فرهنگی بودن می توانید در طراحی استفاده کنید و دست تان برای رنگ های دیگر بسته نیست، برای تصویرسازی بوستان شهدا را تصویرگری کنید.
نظر شما