به گزارش گروه اندیشه خبرگزاری شبستان به نقل از طلیعه، دکتر عطاء الله رفیعی آتانی، رئیس دبیرخانه دائمی کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی گفت: نشست های تخصصی اساتید صاحب نام حوزه های مختلف علوم انسانی اسلامی در مسیر فرآیند تکاملی کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی برگزار می شود.
وی ادامه داد: کنگره کمیسیون های تخصصی از جمله کمیسیون فلسفه و روش شناسی علوم انسانی اسلامی، اقتصاد اسلامی، مدیریت اسلامی، روانشناسی اسلامی، علوم سیاسی اسلامی، حقوق اسلامی، هنر و معماری اسلامی، تعلیم و تربیت اسلامی و … را در نظر گرفته و نشست هایی که در این راستا برگزار می شود، بر اساس موضوع کمیسیون هاست.
رفیعی آتانی تصریح کرد: ما در نظر داریم اساتید برجسته حوزه علوم انسانی اسلامی را در فاصله برگزاری کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی در چارچوب برگزاری این نشست ها در کنار هم جمع کنیم. به همین دلیل با محورهای ذکر شده نشست های تخصصی با حضور اساتید و صاحب نظران هر حوزه برگزار می شود.
رئیس دبیرخانه دائمی کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی بیان کرد: تاکنون دو نشست در این راستا برگزار شده است: نخستین نشست درباره «ماهیت روش شناسی و علم دینی» و نشست دوم با موضوع «اقتصاد اسلامی» بوده است. مدعوین و شرکت کنندگان در این نشست ها دارندگان اثر علمی در این حوزه های تخصصی هستند.
وی با اشاره به برگزاری نشست سوم، گفت: نشست سوم هم با موضوع «نسبت فلسفه اسلامی و علوم انسانی اسلامی»، پنجشنبه، ۱۵ شهریورماه در بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی در مشهد مقدس برگزار می شود که در آن استادان مطرحِ فلسفه که اهتمام پژوهشی و آموزشی در قلمرو فلسفه و علوم انسانی داشتند، حضور دارند.
رفیع آتانی اضافه کرد: در هر نشست در حدود ۲۰ تا ۳۰ نفر از استادان حضور دارند. این جلسه از ساعت ۸ صبح آغاز و تا ساعت ۲۲ ادامه دارد. در طول این نشست چند مقاله ارائه می شود و مورد نقد و بررسی حاضران قرار می گیرد.
وی به اساتید حاضر در این نشست اشاره کرد و گفت: آیت الله فیاضی، رئیس مجمع عالی حکمت اسلامی، حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه، رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، حجت الاسلام حمید پارسانیا، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام و المسلمین رضا غلامی، رئیس مرکز پژوهش های علوم انسانی اسلامی صدرا و کارشناسان حوزه فلسفه شرکت دارند.
وی به نحوه انتشار مقالهها و گفتوگوهای این نشست ها اشاره کرد و گفت: محصول برگزاری این نشست ها در قالب گفت و گوها و متن مقاله های ارائه شده در نشست به چاپ می رسند.
رفیعی آتانی ابراز کرد: برگزاری این جلسات تلاشی برای تعالی فرآیند برگزاری کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی است. در زمان برگزاری کنگره اساتید و دانشجویان شرکت می کنند، اما در این نشست ها فقط اساتیدی که صاحب اثر علمی هستند، حضور دارند.
دبیر علمی کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی یادآور شد: بنا داریم در هر موضوعی که محور نشست ها است، اساتید آخرین و جدیدترین دستاوردهای علمی خود را ارائه کنند و به نقد و بررسی بپردازند. بنابراین، تضارب آراء رخ می دهد و اطلاع از دغدغه های جدید علمی اتفاق می افتد و نوآوری های علمی در معرض ارزیابی متقابل اساتید قرار می گیرد.
وی در پایان با اشاره به برگزاری نشست های تخصصی آتی در حوزه علوم انسانی اسلامی خاطرنشان کرد: جلسه چهارم اساتید منتخب علوم انسانی اسلامی با حضور اساتید روانشناسی در آبان یا آذرماه و پنجمین نشست هم با حضور اساتید علوم سیاسی در بهمن یا اسفندماه سال جاری برگزار می شود.
نظر شما