نگاه «صفر و صدی» مسئولان به مقوله صادرات و واردات

یکی از فعالان صنایع غذایی در غرب کشور با بیان اینکه در بخش صادرات و واردات به ویژه در مبادی ورودی کالا در مرزها به صورت «صفر و صد » عمل می کنیم، گفت: صادرات مواد اولیه؛ جنایتی در حق تولیدکنندگان است.

به گزارش خرنگار اجتماعی شبستان، طی روزهای اخیر برخی رسانه ها به موضوع هجوم مسافران چند ساعته به شهرهای مرزی ایران تحت عنوان گردشگر پرداختند. مسافرانی که در پی کاهش ارزش پول ملی ایران از مبادی قانونی و رسمی و تحت عنوان گردشگر وارد شهرهای مرزی ایران به ویژه مرزهای غربی می شوند و پس از حضور چند ساعته در این شهرها و خرید کالاهای اساسی و مواد خوراکی، ایران را ترک می کنند. این نوع حضور مسافران در شهرهای مرزی، زندگی شهروندان را با مشکل و اختلال مواجه ساخته است به طوری که حتی در مواقعی شهروندان را در تهیه مایحتاج اولیه زندگی با چالش مواجه کرده است.

 

در این باره با دیاکو افخم، یکی از فعالان صنایع غذایی در غرب کشور گفت و گو کردیم.

 

وی گفت: گردشگر و توریسم تعریف مشخصی دارد و گردشگر در زمان حضور در ایران از امکانات و خدمات رفاهی و توریستی نظیر هتل استفاده می کند و صنعت توریسم را به وجود می آورد اما متاسفانه اتفاقاتی که اخیرا در شهرهای مرزی شاهد آن هستیم، با مبحث توریسم منافات دارد و به نوعی با غارت کالاهای اساسی مردم مواجه هستیم.

 

با توریسم و حضور گردشگر مخالف نیستیم

افخم با بیان اینکه ما با توریسم و حضور گردشگر مخالف نیستیم بلکه از آن استقبال هم می کنیم اما در قالب تعریف مشخص و چارچوبی که دارد، خاطرنشان کرد: از حضور گردشگر خارجی و خرید توسط آنها استقبال می کنیم اما در حال حاضر موضوع غارت کالاهای اساسی و مایحتاج اولیه زندگی مردم مطرح است.

 

وی تاکید کرد: در حال حاضر گوشت، مرغ و تخم مرغ را با ارز دولتی وارد می کنیم؛ چرا باید این کالاها از مرزهای ما خارج شود از طرفی قیمت دلار آزاد با دلار دولتی تفاوت زیادی دارد. بنابراین چرا باید کالاهای اساسی مردم که با ارز دولتی وارد می شود، صادر شود و مردم در تامین این کالاها دچار مشکل شوند.

 

خروج کالاهای اساسی و سوبسیدار به معیشت مردم آسیب می زند

فعال صنایع مواد غذایی خاطرنشان کرد: شاید در حال حاضر در تهیه کالاهای اساسی مشکلی نداشته باشیم اما اگر این روند ادامه پیدا کند در آینده ای نزدیک دچار مشکل خواهیم شد.

 

افخم تصریح کرد: اینها توریست نیستند چراکه حضورشان در شهرهای مرزی کمتر از 24 ساعت می باشد و صرفا برای خرید کالاهای اساسی نظیر گوشت و ماهی و مرغ وارد مرزهای ایران می شوند.

 

وی با اشاره به حضور گردشگران عراقی در ایران و سفر آن ها به شهرهای مشهد، شیراز و شهرهای شمالی کشور، گفت: گردشگران و تاجران عرب به ایران می آیند، اقامت و خرید این افراد کاملا معقول و منطقی است و با تعریف گردشگر تناسب دارد.

 

افخم با طرح این سوال که چرا مواد پلی اتیلنی باید از کشور خارج شود درحالی که قیمت محصولات تولید شده از این مواد، در کشور افزایش چشمگیری داشته است، تاکید کرد: متاسفانه بدون توجه به نیاز بازار داخلی در بخش مواد اولیه، این مواد به خارج از کشور صادر می شود. گفتگوهایی با اتاق مشترک ایران و عراق انجام داده ایم تا از خام فروشی مواد پلی اتیلن جلوگیری شود و محصولات تولیدی به کشور عراق صادر شود.

 

نگاه «صفر و صدی» مسئولان به مقوله صادرات و واردات

وی با بیان اینکه در بخش صادرات و واردات به ویژه در مبادی ورودی کالا در مرزها به صورت «صفر و صد » عمل می کنیم، تصریح کرد: در برهه ای مثل سال گذشته مرزها را کاملا به روی صادرات می بندیم به طوریکه میوه های غرب کشور بدون مشتری بوده و باغداران میوه ها را در کنار جاده ها دپو و رها کردند و پس از این اقدام باغداران، مرزها برای صادرات میوه باز شد اما دیگر میوه ای برای صادرات وجود نداشت که نتیجه آن افزایش قیمت میوه در کشور شد. به عنوان نمونه، سال گذشته یک ونیم میلیون تن سیب در آذربایجان غربی برای صادرات وجود داشت اما عدم مدیریت باعث شد تا کشاورزان متضرر شوند و واسطه ها به منافع زیادی دست یابند.

 

صادرات کالاهای وارداتی

افخم با بیان اینکه صادرات کالایی که خودمان واردکننده آن هستیم چه معنایی دارد؟ گفت: کالاهای اساسی بدون نظارت توسط عراقی ها از مرز خارج می شود که ساکنان را دچار مشکل و مضیقه خواهد کرد.

 

فعال صنایع و مواد غذایی در غرب کشور با اشاره به خروج دیگر کالاهای اساسی و مواد اولیه از مبادی مرزی غرب کشور تحت عنوان گردشگری، گفت: نایاب شدن علوفه و افزایش قیمت آن به دلیل صادرات بی رویه به بخش دامداری ضربه خواهد زد.

 

می توانیم بازار کشورهای عراق و ترکیه را در دست بگیریم

وی با بیان اینکه صادرات محصولات پلی اتیلنی و مواد لبنی باعث رونق و بهبود وضعیت اقتصادی و اشتغال آنها شده بود، تاکید کرد: با حجم کنستانتره ای که در غرب کشور داریم می توانیم بازار کشورهای عراق و ترکیه را در دست بگیریم.

 

صادرات مواد اولیه؛ جنایتی در حق تولیدکنندگان

افخم با بیان اینکه صادرات مواد اولیه، جنایتی است در حق تولیدکننده، تصریح کرد: در حالیکه می توانیم کالاهای تبدیلی و تولیداتمان را به کشورهای همجوار صادر کنیم چرا از این ظرفیت استفاده نمی کنیم و به جای آن مواد اولیه صادر می کنیم؟

 

وی با بیان اینکه عراق در منطقه بیشتر دنبال تهیه پلی اتیلن سیمان، صنایع غذایی نظیر شیر، ماست و پنیر می باشد، گفت: کشاورزی، مزیت اصلی استان آذربایجان غربی است و بیشترین محصولاتی که از این استان به عراق صادر می شود نیز شامل محصولات کشاورزی از جمله میوه، سبزیجات، خیار و گوجه فرنگی می باشد.

 

افخم در ادامه با بیان اینکه بسته شدن بی ضابطه مرزها باعث شده است تا در بحث صادرات دچار آسیب شویم، افزود: بیشترین مرز را با کشور عراق داریم بنابراین باید میزان صادرات ما به این کشور زیاد باشد اما این اتفاق رخ نداده است.

 

برای حضور گردشگر عراقی در ایران برنامه ریزی نکرده ایم

افخم تصریح کرد: باید برای گردشگران عراقی، مقصد و مسیر گردشگری را تعریف کنیم و برایشان برنامه داشته باشیم درحالیکه در این حوزه برنامه ریزی نکرده ایم.

 

وی با بیان اینکه شهروندان عراقی، ایران را به عنوان مقصد گردشگری سلامت خود انتخاب می کنند، گفت: تجهیزات پزشکی ایران تحریم است و برای خرید آن از ارز دولتی استفاده می شود بنابراین باید خدمات پزشکی به هموطنانمان ارائه شود این درحالی است که تعرفه های پرداختی توسط گردشگران عراقی به صورت ارز دریافت می شود و این امر باعث شده است تا بسیاری از متخصصان و پزشکان، معالجه بیماران خارجی (عراقی) را در اولویت قرار دهند و پذیریش بیماران ایرانی را محدود کنند.

 

می توانیم ارائه خدمات پزشکی را به خاک عراق ببریم

افخم با بین اینکه مردم عراق، به تخصص و مهارت پزشکان ایرانی اعتماد دارند از اینرو ترجیح می دهند در ایران معالجه شوند، پیشنهاد داد: می توانیم ارائه خدمات پزشکی را به خاک عراق ببریم که در این صورت علاوه بر معالجه بیماران در این کشور، برای پزشکان ایرانی نیز اشتغال ایجاد می شود.

 

کد خبر 725455

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha