جای خالی تبلیغ کتاب در صدا و سیما/ شهرداری ها نیم درصد درآمد خود را برای ترویج کتابخوانی پرداخت کنند

معاون مشارکت ها و انجمن های اداره امور کتابخانه های نهاد کتابخانه های عمومی کشور با اشاره به کمرنگ بودن تبلیغ کتاب در صدا و سیما گفت: امروز بیشترین تبلیغ در صدا و سیما در حوزه آشپزی است.

به گزارش خبرگزاری شستان از قزوین، حسام قربانعلی امروز (۱۱ شهریور) در مراسم اختتامیه هشتمین جشنواره کتابخوانی رضوی که در سالن اجتماعات کتابخانه امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد، با اشاره به اهمیت حوزه فرهنگ بیان کرد: مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ دغدغه دارند ولی این موضوع در رده های اجرایی تبدیل به شعار شده و فضا از آنچه باید باشد فاصله گرفته است.

 

وی ادامه داد: در سیمای جمهوری اسلامی تبلیغی از کتاب نمی شود و در روزنامه ها هم همینطور و در بیلبوردهای تبلیغاتی هم هیچ تبلیغی از کتاب دیده نمی شود و این برای ما دغدغه بوده و مشکلی بزرگ است.

 

معاون مشارکت ها و انجمن های اداره امور کتابخانه های نهاد کتابخانه های عمومی کشور اضافه کرد: امروز بیشترین تبلیغ در صدا و سیما در حوزه آشپزی است به طوری که در یکی از روستاها، نخستین کتابی که خوانده می شود آشپزی بوده و سپس مجله زنان و مد است و این دغدغه است ولی ما نشسته و کاری نمی کنیم.

 

وی تصریح کرد: بر اساس قانون برای ترویج کتابخوانی باید نیم درصد درآمد شهرداری به این مقوله اختصاص یابد ولی روسای ادارات می گویند برخی شهرداری ها این رقم را تخصیص نمی دهند.

 

قربانعلی اعلام کرد: هیچ مملکتی رشد نکرد مگر با توجه به دغدغه کتابخوانی و اگر دانش آموز ما کتاب نخواند نتیجه آن پایان نامه کارشناسی می شود که هیچ خروجی ندارد و در نتیجه علمی تولید نمی شود که بتوانیم سر بالا بگیریم.

 

وی با اشاره به نقش کتابداران توضیح داد: کتابداری فقط اپراتوری نیست که پروسه امانت را بر عهده بگیرید بلکه باید مبلغ کتاب باشید و بین مردم با کتابخانه ها ارتباط برقرار کرده و پای آنها را به کتابخانه ها باز کنید، کتابداران باید از ظرفیت های خود در قالب قانون استفاده کرده و برای خلاقیت وقت بگذارند.

 

معاون مشارکت ها و انجمن های اداره امور کتابخانه های نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت: اگر در خصوص موضوعی دغدغه وجود داشته باشد انسان از جانش می گذرد همانطور که هشت سال جنگ بود و شهدای ما از جان شان گذشتند.

 

وی تأکید کرد: امسال هم جشنواره رضوی را پشت سر گذاشتیم و امیدواریم در سال های آتی و جشنواره های این چنینی برای ترویج کتابخوانی بیش از پیش مثمرالثمر باشیم و روزی با افتخار از دستاوردهای علمی بیشترمان صحبت کنیم.

 

در ادامه مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری قزوین اظهار کرد: امروزه وقتی می خواهند کشورها را تقسیم بندی کنند به کشورهای توسعه یافته، در حال توسعه و عقب نگاه داشته شده تقسیم می شوند که کشور ما جزو کشورهای در حال توسعه است.

 

فضلی عنوان کرد: همچنین سازمان ها و انسان ها را هم می توان بر این اساس تقسیم بندی کرد و کتابخوانی و کتاب نقش اساسی را در این بحث ایفا می کند.

 

وی توضیح داد: نخستین چیزی که ما از انسان ها می بینیم، جسم آنها است و وقتی بیشتر ارتباط برقرار می کنیم با روان و سپس با ذهن آنها آشنا می شویم، افراد برای اینکه به فرد توسعه یافته مبدل شوند کتاب و کتابخوانی را باید مورد توجه قرار دهند که موجب تغییر در ذهن می شود.

 

مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری قزوین خاطر نشان کرد: سرانه کتابخوانی و مطالعه در استان قزوین ۱۷ دقیقه در روز است که خیلی عدد پایینی است و اگر می خواهیم کاری برای خود و کشورمان انجام دهیم باید مطالعه را جزو تکالیف خود قرار دهیم.

 

کد خبر 725380

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha